Switch King Pro

Moderator: Telldus

Leito
Posts: 15
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Installera Switch King på WHS

Post by Leito » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

MartinV wrote:
Leito wrote:Någon idé?
Två :)

Mystiskt fel, dock... Har aldrig sett det.

1) Har du provat att ändra porten som jag skrev till Tobias?
2) Kan du kolla i loggfilen som ligger i katalogen "Log" under tjänstens katalog och se om du har några fel i den?
1) Yes, jag testade det. Men jag testade sedan bara att starta om Servicen med ovanstående fel i loggen som resultat. Jag testade sedan att starta om servern och efter det har det fungerat klockrent. Tack för hjälpen!

2) Inget märkligt här.

Reflektion. Port 8081 verkar ju användas till något på WHS (Jag har en HP MediaSmart Server) så en idé kan kanske vara att välja någon annan port som default.

Tack för snabbt svar!

MartinV
Posts: 277
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Re: Installera Switch King på WHS

Post by MartinV » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Leito wrote:Reflektion. Port 8081 verkar ju användas till något på WHS (Jag har en HP MediaSmart Server) så en idé kan kanske vara att välja någon annan port som default.
Ja, port 8081 verkar vara ett mindre bra val... Har du möjlighet att köra "netstat -a -b" i ett DOS-fönster på servern för att se vad det är som använder porten?

Vore intressant att veta, bara "för att"... :)

Leito
Posts: 15
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Installera Switch King på WHS

Post by Leito » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

MartinV wrote:
Leito wrote:Reflektion. Port 8081 verkar ju användas till något på WHS (Jag har en HP MediaSmart Server) så en idé kan kanske vara att välja någon annan port som default.
Ja, port 8081 verkar vara ett mindre bra val... Har du möjlighet att köra "netstat -a -b" i ett DOS-fönster på servern för att se vad det är som använder porten?

Vore intressant att veta, bara "för att"... :)
java.exe :) så det är väl någon form av tilläggstjänst. Försökte googla det men hittade inget vettigt. 8081 verkar vara popolär ;)

Leito
Posts: 15
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by Leito » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Nu har jag haft tid att sitta och testa och leka lite med programvaran. Jag gillar den skarpt (vilket jag redan gjorde när ni lanserade idéen.)

Grymt bra med "Coming Up" och "History". Perfekt med olika vyer på förstasidan. Roligt att man kan stega framåt och bakåt i tiden. Toppensnyggt med solens aktuella upp och nedtid på startsidan tillsammans med Coming up next. Allt som jag behöver finns på plats och fungerar :) Grymt bra applikation helt enkelt :)

Om jag ska gå in på smådetaljer så tycker jag att offseten på soluppgång/nedgång borde ligga både globalt och lokalt på samma sätt som "Send retries"

Precis som hos Tobias så fungerar det inte att skapa grupper hos mig, men jag har inte testat att trixa med cachen heller.

Bugg:
En bugg som jag har är att när jag lägger till en enhet, konfar den och startar om klienten så har i själva verket två enheter med samma namn lagts till. Dock är det enbart enhet 1 som är konfad. Tar man bort den andra enheten så är det inga större problem efter detta.

MartinV
Posts: 277
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by MartinV » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Leito wrote:Om jag ska gå in på smådetaljer så tycker jag att offseten på soluppgång/nedgång borde ligga både globalt och lokalt på samma sätt som "Send retries"
Tack för berömmet. Ovanstående är noterat :). Jag lägger till det på Tomas och min "wishlist" från användare.
Leito wrote:Precis som hos Tobias så fungerar det inte att skapa grupper hos mig, men jag har inte testat att trixa med cachen heller.
Det finns en inställning i konfigurationsfilen för tjänsten som heter "intraCommunicationAllowed". Den är satt till "true" hos dig. Sätt denna till "false" så kommer det att fungera. Det är en bugg som är fixad i den version som jag har lokalt hos mig nu, så den kommer med i nästa release. Konfigurationsfilen heter "SwitchKing Service Host.exe.config" och ligger i samma katalog som tjänsten.

Det är inte tänkt att ni som användare skall behöva gå in i konfigurationsfilen öht, men nöden har ingen lag... :oops:
Leito wrote:En bugg som jag har är att när jag lägger till en enhet, konfar den och startar om klienten så har i själva verket två enheter med samma namn lagts till. Dock är det enbart enhet 1 som är konfad. Tar man bort den andra enheten så är det inga större problem efter detta.
Låter mystiskt, men det låter snarlikt ett problem som Tobias hade, även det... Tack (även om buggar är trista :wave:).

swedensouth
Posts: 23
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Skåne

Post by swedensouth » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Thomas,

något nytt i Client-versionen som du lagt upp på

"http://www.switchking.se/downloads/"?

/Göran
Dell Dimension 8400 med WHS. Tellstick med 8 mottagare i villan och Switch King Pro V 0.5 / 0.5

MartinV
Posts: 277
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by MartinV » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

swedensouth wrote:något nytt i Client-versionen som du lagt upp på

"http://www.switchking.se/downloads/"?
Minst en viktig förändring - 8 enheter tillgängliga utan licensnyckel :)

tomas
Posts: 52
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Ny version av Switch King

Post by tomas » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej,

Nu finns en ny version av Switch King tillgänglig (v 0.3.2). Ett flertal buggar har fixats i denna version (bland annat skapande av dubletter, problem gruppscheman, port 8081, etc). För er som redan installerat Switch King Pro rekommenderas att uppgradera till denna version (befintlig version av klient och server måste avinstalleras innan denna version kan installeras).

Även webbplatsen för Switch King är uppdaterad med information om funktionalitet och hur man kommer igång med Switch King.

Ni hittar allt här:
http://www.switchking.se

Mvh, Tomas

zorro
Posts: 43
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by zorro » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag är super nöjd med programet :clap: :clap:
Men jag undrar varför detta är skriver på engelska finns det någon anledning till detta,kommer det någon ver på svenska..
Åter igen ni har gjort ett suveränt jobb grabbar med detta :clap: :clap: :mrgreen: :mrgreen:

Leito
Posts: 15
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by Leito » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

zorro wrote:Jag är super nöjd med programet :clap: :clap:
Men jag undrar varför detta är skriver på engelska finns det någon anledning till detta,kommer det någon ver på svenska..
Åter igen ni har gjort ett suveränt jobb grabbar med detta :clap: :clap: :mrgreen: :mrgreen:
Håller med. Funderade även jag över språkvalet. För de flesta är det säkert inget problem, eller något man ens reflekterar över. Men jag tror att för att nå en bred massa så är möjligheten till att köra helt på Svenska viktigt. Jag ska visa min far produkten i helgen och jag vet redan nu att han kommer att bli helt såld, fast med invändningen "Måste det stå på utrikiska?"....

tomas
Posts: 52
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Språk

Post by tomas » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Det finns planer på en svensk version också och jag håller med om att det är viktigt. Det blev engelska först då jag är mer van vid det + att man kan hoppas nå en ännu bredare publik med engelska som språk :wink:

Till att börja med vill vi få den grundfunktionalitet vi nu har stabil och robust innan vi bygger ut programmet ytterligare. I den version som ligger ute nu finns säkerligen en del buggar som behöver fixas, men just nu känner vi iallafall inte till några allvarliga fel. Efter flera månaders hårt slit hade jag och MartinV också tänkt ta ett välförtjänt påsklov :D

Vi är också nyfikna på om ni hittat något kul användningsområde för scenarios. Posta gärna tips på hur denna funktion kan användas!

Mvh, Tomas

swedensouth
Posts: 23
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Skåne

Post by swedensouth » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej!

Jag håller med de sista inläggen om att Switch King nu är ett kanon program, uppdaterade både klienten och server-delen igår utan problem.

/Göran
Dell Dimension 8400 med WHS. Tellstick med 8 mottagare i villan och Switch King Pro V 0.5 / 0.5

riksvag
Posts: 51
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by riksvag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag har en hel hög med schedules i SK classic, måste jag lägga in dessa på nytt med nya versionen? Hur får jag koll på dessa i så fall? Man avinstallerar väl classic antar jag innan man installerar nya? Finns de kvar i någon fil någonstans, så att jag åtminstone ser enhetsnamn och klockslag där?

Nåt annat att tänka på vid uppgraderingen? Följer övriga inställningar med, exempelvis log/lat etc?

tomas
Posts: 52
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Switch King Pro och Classic

Post by tomas » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Det finns inget stöd i Switch King Pro för att importera scheman från Switch King Classic. All data för scheman finns i filen Devices.xml som ligger på samma ställe som SwitchKing.exe. Filen innehåller namn på enhet, scheman, mm. Även övriga inställningar som longitud och latitud behöver konfigureras på nytt (sorry...).

Om du har många enheter så kan det vara idé att lägga upp gruppscheman i Switch King Pro och koppla dessa till flera enheter istället. På så vis blir det färre scheman att hålla koll på. Om du har få enheter så borde det inte vara alltför mycket jobb...

Switch King Classic behöver inte avinstalleras för att köra Switch King Pro.

För Switch King Pro behöver också ett registervärde ändras i registret (SharedDevices). (Orsaken till detta är dels beroende på hur Telldus designat lagring av enhetsdata och dels för att Switch King Pro körs som en tjänst på datorn). Detta leder till att man behöver lägga till även enheterna igen eftersom de sparas på ett annat ställe (Local Machine istället för Current User i registret). Se Switch Kings webplats för hur detta görs. Det går i princip att kopiera registernycklarna från Current User till Local Machine, men jag känner inte till något enkelt (och säkert) sätt för att göra detta.

Om du vill göra inställningar för servern i Switch King Pro så öppnar du Tjänster som finns i Kontrollpanelen/Administrationsverktyg (Windows XP). Detta är generalla inställningar som gäller för alla tjänster på datorn. Tjänsterna för Switch King Pro heter "SwitchKing Framework Service" respektive "SwitchKing Invocation Service". Här finns möjlighet att starta/stoppa tjänsterna samt välja startmetod, konto, mm. För att Switch King Pro ska fungera måste båda tjänsterna vara startade.

Om du under en övergångsperiod vill välja att antingen köra Switch King Pro eller Switch King Classic så gör du såhär:
1) Köra Switch King Classic:
- stäng Switch King Pro-klienten
- se till att Switch King Pro-tjänsterna är stoppade
- sätt därefter SharedDevices = 0 i registret
- starta Switch King Classic

2) Köra Switch King Pro:
- stäng Switch King Classic
- sätt SharedDevices = 1 i registret
- starta därefter Switch King Pro-tjänsterna
- starta Switch King Pro-klienten

Mvh, Tomas

riksvag
Posts: 51
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by riksvag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Tack för instruktion. Dock är 8080 upptaget i nätet, används av min digitaltv. Jag ändrade i klienten (annan dator, laptop) till

<client>
<endpoint address="http://localhost:10001/SwitchKingInvocationServiceHost"
binding="wsHttpBinding" bindingConfiguration="WSHttpBinding_InvocationService"
contract="SKSrvInvocation.InvocationService" name="WSHttpBinding_InvocationService" />
<endpoint address="http://localhost:10002/SwitchKingFrameworkServiceHost"
binding="wsHttpBinding" bindingConfiguration="WSHttpBinding_FrameworkService"
contract="SKSrv.FrameworkService" name="WSHttpBinding_FrameworkService" />
</client>

samt i servern:

<host>
<baseAddresses>
<add baseAddress="net.pipe://localhost/SwitchKingFrameworkServiceHost"/>
<add baseAddress="net.tcp://localhost:8000/SwitchKingFrameworkServiceHost"/>
<add baseAddress="http://localhost:10002/SwitchKingFrameworkServiceHost"/>
</baseAddresses>
</host>
<endpoint address="tcpmex" binding="mexTcpBinding" contract="IMetadataExchange"/>
<endpoint address="namedpipemex" binding="mexNamedPipeBinding" contract="IMetadataExchange"/>
<endpoint address="" binding="wsHttpBinding" bindingConfiguration="NoSecurity" contract="SwitchKing.Server.WCFServices.IFrameworkService"/>
<endpoint address="mex" binding="mexHttpBinding" contract="IMetadataExchange"/>
</service>
<service name="SwitchKing.Server.WCFServices.InvocationData" behaviorConfiguration="metadataSupport">
<host>
<baseAddresses>
<add baseAddress="net.pipe://localhost/SwitchKingInvocationServiceHost"/>
<add baseAddress="net.tcp://localhost:8001/SwitchKingInvocationServiceHost"/>
<add baseAddress="http://localhost:10001/SwitchKingInvocationServiceHost"/>
</baseAddresses>
</host>

Inget svar. Jag noterade dock att vid telnet till servern från klienten på 10001 så får jag svar, dock bara fel (verb not implemented).

Vad gör jag för fel?

Jag testade att återstålla inställningarna på servern genom att köra repair, men det gick inte. Service already exists. Inte heller går det att avinstallera. Error 1001. Saved state dictionary contains inconsistent data...etc.

Vad sjutton gör jag nu?

Post Reply