Page 2 of 18

Re: Betala för full licens

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by MartinV
Tobias wrote:Jo Förresten jag har ungefär 13 devicer, vart ska jag sätta in pengar för att få en skarp licens?
Vi hade tänkt oss PayPal men vi har inte det 100% klart. Tomas har tittat på det men är inte tillbaka förrän efter helgen.

Hoppas du kan hålla dig tills det, även om det är lite knepigt med enheter "utom kontroll" :).

Då hinner du ju också se om det håller måttet :)

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by swedensouth
:( :(

Ja la in all mina devicer på nytt...............

Free License begränsning

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by Tobias
Ja happ...

Nu sitter man och lägger in devicer och när manska lägga in den 7:e så får man meddelandet att det endast går att ontrollera 6st med free lincens :?

Finns det ingen möjlighet att få någon typ av licens överskickad nu direkt via pm eller så?

Jag kan göra en överföring till ditt kontot och maila över kvittensen innan du skickar över om du vill.

Mvh Tobbe

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by swedensouth
Nu är klockan 2031 och det är dax att släcka ner all elektonisk utrsutning :wave:

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by MartinV
Plockat en fråga som kommit från annat håll:
Hur är det med Grupper och scenarion? Är detta inte helt implementerat ännu?
Grupper:
Det finns två sätt att koppla ihop enheter i Switch King. Ett sätt är att helt enkelt knyta ihop en enhet med en annan enhet. Då blir en enhet "ägare" av schemat, och du gör dina ändringar på den ägande enhetens schema.

Ett annat sätt är att använda sig av ett "gruppschema". Det fungerar snarlikt, med den skillnaden att ett gruppschema inte ägs av en enhet - det är helt fristående. Du kan skapa ett gruppschema under exempelvis "File"->"New">"Group Schedule".

Du kan koppla enheter till ett eller flera scheman via "Device Options"->"Linked Schedules".

Scenarion:
Via ett scenario kan du bestämma att vissa regler skall gälla för vissa enheter under en viss begränsad tid.

Exempel:
Du har fest och skapar ett Scenario med namnet "Fest" där du sätter att lamporna i vardagsrummet och hallen skall vara på. Det är där det är fest, helt enkelt... :clap:
På scenariot anger du sen att det skall sluta gälla vid 02:00 eftersom du vill tvinga hem dina gäster. :wave:
Vid 02:00 kan Switch King automatiskt byta antingen till "All Auto" = alla enheter går enligt schemat eller till ett annat scenario som skall gälla för en viss tid (en god idé kanske skulle kunna vara "sovmorgon") 8) .


Scenarion hittar du på samma ställe - "File"->"New"->"Scenario". Du ändrar ett befintligt scenario under "Scenario"->"Scenario Options", och du aktiverar ett scenario genom att välja det antingen i menyn "Scenario" eller i huvudfönstret där det står "Scenario:".

När scenariot körs ser du en "scenarioikon" på de enheter som ingår i scenariot.

Grupper och Scenarion

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by Tobias
Låter förträffligt med dessa grupper och Scenarion.

Bara det att jag inte lyckas skapa några grupper.

Jag gör som du beskriver och får upp dialogen för att skapa ny grupp. Men sen hittar jag inte den nya gruppen någonstans?

Under device options -> linked schedules fliken så står det bara (no group schedules).

mvh Tobbe

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by MartinV
Verkar som om vi har en bugg där... Jag får nämligen exakt samma fel när jag testar. :banghead:

Däremot dyker gruppschemat upp när tjänsten startas om. Vi har en intern cache som skall spara objekt i minnet för att minska på databasanrop och det är denna som spökar.

Prova att starta om tjänsten. Då bör det dyka upp.

Tills vi fått ordning på problemet kan du stänga av cachen för just scheman genom att lägga till två rader i config-filen (det är möjligt att du redan har dessa rader):

<add key="schedulePoolEnabled" value="false" />
<add key="groupschedulePoolEnabled" value="false" />

Dessa skall ligga på samma nivå som:
<add key="entityPoolEnabled" value="true" />
[/b]

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by Tobias
MartinV wrote:Verkar som om vi har en bugg där... Jag får nämligen exakt samma fel när jag testar. :banghead:

Däremot dyker gruppschemat upp när tjänsten startas om. Vi har en intern cache som skall spara objekt i minnet för att minska på databasanrop och det är denna som spökar.

Prova att starta om tjänsten. Då bör det dyka upp.
Hm jag förmodar att du menar starta om server tjänsten? Gick in i Service manager och körde restart på båda. Sedan startade jag klienten igen men det fanns fortfarande inga grupper.
MartinV wrote:Tills vi fått ordning på problemet kan du stänga av cachen för just scheman genom att lägga till två rader i config-filen (det är möjligt att du redan har dessa rader):

<add key="schedulePoolEnabled" value="false" />
<add key="groupschedulePoolEnabled" value="false" />

Dessa skall ligga på samma nivå som:
<add key="entityPoolEnabled" value="true" />
[/b]
Gick in i config filen på servern och ändrade schedulePoolEnabled = false (då den redan fanns där), samt skapade groupschedulePoolEnabled= false key raden under.

körde restart på båda switch king server service, startade klienten. Kan dock fortfarande inte skapa några grupper verkar det som.

/Tobbe

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by MartinV
Ok. Då blir det till lite felsökning.
Jag tar det via ett personligt PM till dig.

Kontentan är väl iaf att jag hade samma problem när jag körde test, så jag måste skicka upp en ny serverversion med buggfix för detta när jag har möjlighet.

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by Tobias
Får även error dialog med följande fel om jag försöker köra appply efter att ha linka till en annan device scedule

An error occured when saving data
Error message: Failed to add device schedule connection to database

More Details:
Level 1) Failed to add device schedule connection to database

StackTrace for Level 1:
vid SwitchKing.Client.GUI.frmDeviceOptions.SaveInput()
vid SwitchKing.Client.GUI.frmDeviceOptions.ApplyButtonClicked

Ett tips, Det kanske är läge att lägga upp ett nytt ämne i forumet som innehåller buggrapportering, så slipper man fylla det här med massa växlingar :-) Samt ämne för förslag på nya funktioner etc.

Typ:
Switch King Pro - Allmänt
Switch King Pro - Idé lådan
Switch King Pro - Buggrapport


/Tobbe

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by zorro
Funkar klockrent gjorde ändringen i registret sedan va det bara att köra :clap: :clap: :mrgreen: :clap:
Hur gör man för att utöka antalet enhetet alltså vill betala för detta underbara program :mrgreen: och hur mycket kostar det :help: :help: ..

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by MartinV
zorro wrote:Funkar klockrent gjorde ändringen i registret sedan va det bara att köra :clap: :clap: :mrgreen: :clap:
Hur gör man för att utöka antalet enhetet alltså vill betala för detta underbara program :mrgreen: och hur mycket kostar det :help: :help: ..
Kul! Grattis :)

Antalet enheter som du kan lägga till i klienten är 6st i den versionen som finns upplagd nu. Detta ska egentligen vara 8st, så vi kommer att lägga upp en ny klient med "rätt antal" vid möjlighet.

Om inte det räcker så har vi satt priset för obegränsat antal enheter till 250:-.

Vi har dock inte 100% klart med just betaldelen ännu, och den version som finns ute nu får väl vara att betrakta som en betaversion.

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by zorro
Ok tack då e de bara å vänta :banghead: :banghead:

Re: Installera Switch King på WHS

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by Leito
Tobias wrote:Hej

Härligt jobbat grabbar!

Nu har man installerat Server på WHS samt öpnad port 8080 enligt ovan nämnda sätt.

Klienten går igång och ansluter fint till server men när jag testar att styra mottagare i manuellt läge får jag ingen reaktion och den står fortfarande som OFF. När jag går in på server och kollar services så är inte SwitchKingInvocationService startad.
Jag har precis samma problem som Tobias men får istället följande rad i eventloggen:

Code: Select all

Event Type:	Error
Event Source:	SwitchKingInvocationService
Event Category:	None
Event ID:	0
Date:		2009-03-30
Time:		21:57:21
User:		N/A
Computer:	HOMESERVER
Description:
Service cannot be started. System.ServiceModel.CommunicationObjectFaultedException: The communication object, System.ServiceModel.ServiceHost, cannot be used for communication because it is in the Faulted state.
   at System.ServiceModel.Channels.CommunicationObject.Close(TimeSpan timeout)
   at System.ServiceModel.Channels.CommunicationObject.Close()
   at SwitchKing.Server.WinSvcServiceHost.InvocationService.OnStart(String[] args)
   at System.ServiceProcess.ServiceBase.ServiceQueuedMainCallback(Object state)
Någon idé?

Re: Installera Switch King på WHS

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by MartinV
Leito wrote:Någon idé?
Två :)

Mystiskt fel, dock... Har aldrig sett det.

1) Har du provat att ändra porten som jag skrev till Tobias?
2) Kan du kolla i loggfilen som ligger i katalogen "Log" under tjänstens katalog och se om du har några fel i den?