Switch King Pro

Moderator: Telldus

fatboy
Posts: 1
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hur får jag igång styrningen "sol upp/nergång"

Post by fatboy » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej,
får inte SK till att funka med sol nedgång osv...
har bara lagt i 2 devicer än sålänge...

Står på auto båda (i kryssat ta hänsyn till solens upp och nergång....)

men i "shemat" i hunud menyn/bilden så är det bara "gult" ingen online tid (som jag ser det , skall kanske inte vara det)

Jag har lagt till att det alltid skall stänga av devicen 0100 varje kväll

Men om jag kör manuell så funkar det fint...på och av

Kör version 0420
db ver 1.0

servern det rummar på är en WHS (windows home server)

Hur får jag igång styrningen "sol upp/nergång"

Hälsningar
Fatboy

tomas
Posts: 52
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by tomas » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

fatboy,

Du behöver lägga in en tid för när enheten ska slås på också. Exempel:

On 07:00
Off 23:00

Enheten kommer då att vara på från 07:00 till 23:00 förutom då solen är uppe (om solen går upp 08:00 och ned 16:00 så slås enheten av 08:00 för att sedan slås på igen när solen går ned 16:00).

Det går också bra att lägga in flera händelser, men ändå ta hänsyn till solen. Exempel:

On 07:00
Off 09:00
On 16:00
Off 23:00

Enheten kommer då att vara på från 07:00 till 09:00 och från 16:00 till 23:00 förutom då solen är uppe. Skillnaden mot ovanstående exempel är att enheten alltid är av mellan 09:00 och 16:00 även om solen skulle vara nere.
Tomas | http://www.switchking.se

Tobias
Posts: 23
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: SUNDSVALL

Behov av avikande scheman/mönster under sommartid/semester.

Post by Tobias » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej där...

Är det ingen fler än jag som upplever at man har andra behov av ytterligare tidsschema eller flagga att switcha över till under sommartid eller semester?

Tänker främst på att man t.ex. är vaken längre och inte minst att jag tycker att det inte fungerar riktigt bra med sol upp/nedgång när det är sommartid. Känns som att man vill ha ett annat offset just under sommartid.

Mvh Tobbe

MartinV
Posts: 277
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by MartinV » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag känner igen en del av det du nämner. Har inte funderat så mycket över "semester-funktion" som kanske möjligheten med någon form av "glidande offset" - att offset är annorlunda på sommar jämfört med vintern. När solen går ner senare på sommaren så kan det ibland bli tänt lite väl länge, jämfört med på vintern.
Martin | http://www.switchking.se
Testa Switch King Pro i din Android/iPhone/iPod: http://www.switchking.se/sv/demo

zeputt
Posts: 4
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Surahammar

Köpa licens?

Post by zeputt » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hejsan, jag har försökt att köpa en licens för programmet men inte lyckats. För min del tycker jag att det är en skral definition på spam men ni har kanske för många kunder?
Delivery to the following recipient failed permanently:

paypal@switchking.se

Technical details of permanent failure:
Google tried to deliver your message, but it was rejected by the recipient domain. We recommend contacting the other email provider for further information about the cause of this error. The error that the other server returned was: 550 550 5.7.1 Message rejected as spam by Content Filtering. (state 18 ).
Jag har försökt upprepade gånger (från olika domäner) under flera dagar alltid med samma resultat...
:banghead:

Men jag är fortfarande intresserad av en licens :shock:

mvh
Patrik

MartinV
Posts: 277
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by MartinV » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej Patrik,
Det verkar som om Exchange Server inbyggda spamfilter är lite väl effektivt när det gäller att plocka ut vad som är spam och inte. Jag har skruvat ner tjänstvilligheten lite och mailar dig samtidigt...

Ursäkta det något hårda mottagandet :wave:
Martin | http://www.switchking.se
Testa Switch King Pro i din Android/iPhone/iPod: http://www.switchking.se/sv/demo

maxtor
Posts: 7
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by maxtor » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Har nyligen installerat SwitchKing Pro det verkar vara ett jättesmidigt program, men jag får det inte att fungera...
Alla enheter syns i klienten och jag kan lägga upp scheman mm, men den är helt oförmögen att styra lamporna.. går inte ens i manuellt läge?!? (funkar givetvis direkt från tellstick)
Loggen säger följande:
{BusinessAccess - Invocation} --<Status> -- 2009-10-04 20:40:41 -- Found nonmatching state for device with id 1, name Hall.

Any Clues?

MartinV
Posts: 277
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by MartinV » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

maxtor wrote:Har nyligen installerat SwitchKing Pro det verkar vara ett jättesmidigt program, men jag får det inte att fungera...
Alla enheter syns i klienten och jag kan lägga upp scheman mm, men den är helt oförmögen att styra lamporna.. går inte ens i manuellt läge?!?
Hej maxtor,
Vilken version av drivrutinen har du installerat? Har du slagit över till "Shared Devices" som applikationen frågar om vid uppstart?

Ser du något i "Historik" i applikationen som tyder på att Switch King försökt skicka signaler men inte lyckats?
Martin | http://www.switchking.se
Testa Switch King Pro i din Android/iPhone/iPod: http://www.switchking.se/sv/demo

maxtor
Posts: 7
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by maxtor » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag har följande versioner:
Drivare v1.2.3 (har dock haft 2.0 installerad tidigare)
Switchking client 0.4.1.1
Switchking server 0.4.5.0 (database 1.0)

Har slagit på Shared Devices (även testat att låta tjänsterna köra på adminkontot)

I hisoriken så ser det ut som att allt funkar.. d.v.s klienten tror att allt är biff..
Har klienten på samma som servern nu, har även testat från en annan burk..

MartinV
Posts: 277
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by MartinV » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

maxtor wrote:I hisoriken så ser det ut som att allt funkar.. d.v.s klienten tror att allt är biff..
Om det finns data i historik-fliken så betyder det att Switch King försökt skicka signaler - det skrivs till historiken först efter att signalerna skickats.

Det skulle kunna vara något i Telldus Center 2 som på något sätt har stökat till det. Det finns två saker som du skulle kunna prova:

1. Debugging
Slå på debugging i konfigurationsfilen för Switch King som oftast finns under C:\Program\Switch King\Switch King Server. Öppna filen "SwitchKing Service Host.exe.config" och ändra raden

Code: Select all

<add key="logSeverityThreshold" value="Status" />
till

Code: Select all

<add key="logSeverityThreshold" value="Debug" />

Starta därefter om tjänsterna och låt Switch King skicka några signaler - antingen genom att du slår över enheterna till manuellt läge eller att du låter dem slå på automatiskt via de scheman du lagt upp. Skicka sedan gärna loggfilen till mig så kan jag kanske få ut något av denna.

2. TDTool
I katalogen där servern finns installerad finns också TDTool.exe. Prova att skicka signaler via denna genom att öppna upp en kommandoprompt och navigera till katalogen där Switch King Server finns installerat: "CD C:\Program\Switch King\Switch King Server".

Skriv därefter "TDTool --list" för att få fram ID på dina enheter. Därefter kan du skicka kommandon till respektive enhet genom att skriva "TDTool --on <enhetsid>" eller "TDTool --off <enhetsid".

Funkar det inte med TDTool så är det väldigt troligt att det är något med Telldus Center som stökat till det så att Switch King inte kan skicka rätt kommandon till dina enheter.
Martin | http://www.switchking.se
Testa Switch King Pro i din Android/iPhone/iPod: http://www.switchking.se/sv/demo

maxtor
Posts: 7
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by maxtor » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Har ändrat till Debug läge i config-filen och startat om tjänsterna men får fortfarande samma fel i loggen för switchking (inget extra entry alls).

tdtool funkar inte.. får bara Failed.

Ska testa att avinstallera allt.. och rensa i registret

Bör väl förrestentilläggas att jag kör en virtuell XP-burk.. men det borde ju inte ha någon betydelse tycker jag.. Det funkar ju från Telldus egen enhetshanterare.

MartinV
Posts: 277
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by MartinV » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

maxtor wrote:tdtool funkar inte.. får bara Failed.
TDTool är Telldus eget verktyg och det är detta som SK använder när det skickar signaler = funkar inte det så funkar inte Switch King. Mystiskt bara att det funkar från Telldus Setup.

Tyvärr vet jag inte vad felet skulle kunna vara. Det skulle kunna vara "osynk" någonstans, men det är ju lite knepigt att hitta...

En god idé är nog att - som du säger - rensa registret helt från Telldus-prylar och installera om.

En extra sak du skulle kunna prova är att köra TDTool från katalogen där Telldus installerat, men jag gissar att det ger samma resultat. :banghead:
Martin | http://www.switchking.se
Testa Switch King Pro i din Android/iPhone/iPod: http://www.switchking.se/sv/demo

maxtor
Posts: 7
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by maxtor » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Har inte hunnit avinstallera och rensat registret ännu, kom annat mellan.

Men var ju lite intresannt att från Telldus-mappen så funkar tdtool...

MartinV
Posts: 277
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by MartinV » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Skulle du kunna skicka de båda TDTool.exe-filerna via mail? Skulle vilja se om de är olika...

Du kan ju också skriva över TDTool.exe i Switch King-mappen med den som finns i Telldus-mappen, om det skulle vara så att de är olika. Har hittills inte varit med om att olika versioner ställer till problem på det här sättet, men man vet ju aldrig...

Det finns inga fel i Windows loggbok?
Martin | http://www.switchking.se
Testa Switch King Pro i din Android/iPhone/iPod: http://www.switchking.se/sv/demo

maxtor
Posts: 7
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by maxtor » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Sådär nu är det avinstallerat och rensat så nu fungerar det :clap:

Tackar för utmärkt support, långt bättre än HPs svindyra enterprisesupport :evil:

Funkar detta bra nu så blir det nog att betala en slant för detta trevliga program.

Tillägg
Testade att ersätta tdtool filen i switchking men det fungerade ändå inte.
Snabbast och enklast var helt klart att avinstallera och rensa lite i registret..

Post Reply