Switch King Pro

Moderator: Telldus

Post Reply
MartinV
Posts: 277
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Re: Byta server

Post by MartinV » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

riksvag wrote: Jag ska byta server som stickan är ansluten till, och som SK Pro körs på. Jag kommer att göra så här:

1) Installera telldus drivers och software på nya burken
2) Ändra till shared devices
3) Installera SK Pro serverdel
4) Plocka ut allt som finns under HKLM/Software/Telldus på gamla och stoppa in i nya
5) Kopiera C:\Program Files\Switch King\Switch King Server\DB\switchKing.server.db3 från gamla till nya.

Korrekt?
I princip :)

Steg 2 ska inte behöva göras om du har en av de senare versionerna (eller installerar en av de senare versionerna på den nya burken). Angående steg 4 så kommer Switch King att se vilka enheter du har i databasen och lägga in dessa i registret. Du behöver inte fippla i registret på egen hand (om du inte vill, förstås :)).

Alltså, din checklista med lite förändringar:
1) Installera telldus drivers och software på nya burken
2) Installera SK Pro serverdel
3) Kopiera C:\Program Files\Switch King\Switch King Server\DB\switchKing.server.db3 från gamla till nya.
Martin | http://www.switchking.se
Testa Switch King Pro i din Android/iPhone/iPod: http://www.switchking.se/sv/demo

riksvag
Posts: 51
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by riksvag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Stort tack! Det är ju jättebra.

Jag måste säga att jag blir mer och mer imponerad. Jag har kört SK sedan starten, och har faktiskt inte några som helst problem trots dygnet runt-drift, 15 enheter med rätt många tillslag, en hel del manuella till- och frånslag, scenarier, etc etc.

Bra jobbat!

elias
Posts: 11
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by elias » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Avinstallerade dom gamla versionerna av klienten och servern och installerade dom nya versionerna och fick då följande felmeddelnade:

Image

Har testat att installera om telldus 1.2.3. Har även försökt att tabort allt och göra om det från början utan framgång.

MartinV
Posts: 277
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by MartinV » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Elias, jag gissar att du kör 64-bitarsversionen? Jag såg att jag missat att det var en diff i XP64 och Vista64 som jag inte hade tagit hänsyn till. :banghead: Sorry för detta.

Jag har fixat till detta.

FYI: Alla tidigare versioner av SK Pro finns under http://www.switchking.se/downloads/, om det skulle vara så att du vill köra in en tidigare version.

Den version som ska fixa ditt registerproblem finns på http://www.switchking.se/downloads/ServerSetupX64.msi.
Martin | http://www.switchking.se
Testa Switch King Pro i din Android/iPhone/iPod: http://www.switchking.se/sv/demo

elias
Posts: 11
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by elias » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

MartinV wrote:Elias, jag gissar att du kör 64-bitarsversionen? Jag såg att jag missat att det var en diff i XP64 och Vista64 som jag inte hade tagit hänsyn till. :banghead: Sorry för detta.

Jag har fixat till detta.

FYI: Alla tidigare versioner av SK Pro finns under http://www.switchking.se/downloads/, om det skulle vara så att du vill köra in en tidigare version.

Den version som ska fixa ditt registerproblem finns på http://www.switchking.se/downloads/ServerSetupX64.msi.
Jag kör Vista 32bit. Ska testa att installera om windows ikväll och testa igen.

MartinV
Posts: 277
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by MartinV » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

elias wrote: [...]Jag kör Vista 32bit. Ska testa att installera om windows ikväll och testa igen.
Installera om Windows? Hoppas att det finns andra anledningar än Switch King för det :)
Martin | http://www.switchking.se
Testa Switch King Pro i din Android/iPhone/iPod: http://www.switchking.se/sv/demo

MartinV
Posts: 277
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by MartinV » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag har testat att installera de senaste versionerna (från 0.4.0 och uppåt) på Vista 32-bit och det verkar funka. :?
Martin | http://www.switchking.se
Testa Switch King Pro i din Android/iPhone/iPod: http://www.switchking.se/sv/demo

elias
Posts: 11
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by elias » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

MartinV wrote:
elias wrote: [...]Jag kör Vista 32bit. Ska testa att installera om windows ikväll och testa igen.
Installera om Windows? Hoppas att det finns andra anledningar än Switch King för det :)
Nej inga direkta. Har haft lite annat strul, men dator används bara för styrning av ljus mm och lite lättare server uppgifter :) .

MartinV
Posts: 277
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Post by MartinV » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Det skulle kunna vara något i registret som spökar. Lite svårt att komma på vad det kan vara. Gissar att loggfilen för SK inte säger något speciellt heller?

Om det inte finns ngn annan specifik anledning att installera om Windows, så skulle jag göra följande:
1) Avinstallera Switch King
2) Omstart
3) Avinstallera drivrutiner för TellStick
4) Söka efter "Telldus" i registret och ta bort alla nycklar med detta namn, samt undernycklar.
5) Installera drivrutiner för TellStick
6) Installera Switch King (0.4.X)
7) Starta tjänsterna för Switch King
8 ) Starta klienten och välja att enheter som finns i databasen skall läggas till i registret.
Martin | http://www.switchking.se
Testa Switch King Pro i din Android/iPhone/iPod: http://www.switchking.se/sv/demo

elias
Posts: 11
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by elias » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

MartinV wrote:Det skulle kunna vara något i registret som spökar. Lite svårt att komma på vad det kan vara. Gissar att loggfilen för SK inte säger något speciellt heller?

Om det inte finns ngn annan specifik anledning att installera om Windows, så skulle jag göra följande:
1) Avinstallera Switch King
2) Omstart
3) Avinstallera drivrutiner för TellStick
4) Söka efter "Telldus" i registret och ta bort alla nycklar med detta namn, samt undernycklar.
5) Installera drivrutiner för TellStick
6) Installera Switch King (0.4.X)
7) Starta tjänsterna för Switch King
8 ) Starta klienten och välja att enheter som finns i databasen skall läggas till i registret.
Att det var något i registret som spökade var också min första tanke så jag av installerad Sk och telldus och rensad bort allt i registret som hade med dom att göra för att sedan starta om datorn. Problemet kvarstod dock.

riksvag
Posts: 51
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Byta server

Post by riksvag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

MartinV wrote: 1) Installera telldus drivers och software på nya burken
2) Installera SK Pro serverdel
3) Kopiera C:\Program Files\Switch King\Switch King Server\DB\switchKing.server.db3 från gamla till nya.
Jag gjorde så, men något är inte 100%-igt.

- När min klientdator har varit i standby, med SK klient körandes, så när jag väcker den så saknas de blå strecken, och även klockmarkeringen vid varje device saknas (den där lilla trekanten som talar om var på tidlinjen som klockan är just nu).

- Bara vissa device fungerar i auto-läge. De går helt enkelt inte igång vid solnedgång, men minst en gör det fortfarande. I loggen finns ingen indikation på att de ens skulle ha startats. [Edit: det finns tre device i ett och samma schema, där alla har 20 min förskjutning, och en av dessa tänds, inte de andra två - men synkar jag så tänds de]

Om jag avslutar klienten, startar den på nytt, och sedan synkar manuellt så tänds de.

Var kan felet ligga? Jag kör senaste servern, och Win2K3.

riksvag
Posts: 51
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by riksvag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Och jag ser att det troligen inte kommer att fungera i morgon heller, så här ser det ut i loggen:

{BusinessAccess - Invocation} --<Status> -- 2009-07-14 21:22:35 -- Timeline entries stored for device 10 as follows.
{BusinessAccess - Invocation} --<Status> -- 2009-07-14 21:22:35 -- Timeline Entry >> Date: 2009-07-14 21:22:35, State: 2
{BusinessAccess - Invocation} --<Status> -- 2009-07-14 21:22:35 -- Timeline Entry >> Date: 2009-07-14 23:00:00, State: 1
{BusinessAccess - Invocation} --<Status> -- 2009-07-14 21:22:35 -- Timeline Entry >> Date: 2009-07-15 23:00:00, State: 1
{BusinessAccess - Invocation} --<Status> -- 2009-07-14 21:22:35 -- Timeline Entry >> Date: 2009-07-16 23:00:00, State: 1
{BusinessAccess - Invocation} --<Status> -- 2009-07-14 21:22:35 -- Timeline Entry >> Date: 2009-07-17 23:59:59, State: 1
{BusinessAccess - Invocation} --<Status> -- 2009-07-14 21:22:35 -- Timeline Entry >> Date: 2009-07-18 23:59:59, State: 1
{BusinessAccess - Invocation} --<Status> -- 2009-07-14 21:22:35 -- Timeline Entry >> Date: 2009-07-19 23:59:59, State: 1
{BusinessAccess - Invocation} --<Status> -- 2009-07-14 21:22:35 -- Timeline Entry >> Date: 2009-07-20 23:00:00, State: 1
{BusinessAccess - Invocation} --<Status> -- 2009-07-14 21:22:35 -- Timeline Entry >> Date: 2009-07-21 23:00:00, State: 1
{BusinessAccess - Invocation} --<Status> -- 2009-07-14 21:22:35 -- Timeline Entry >> Date: 2009-07-22 23:00:00, State: 1
{BusinessAccess - Invocation} --<Status> -- 2009-07-14 21:22:35 -- Timeline Entry >> Date: 2009-07-23 23:00:00, State: 1
{BusinessAccess - Invocation} --<Status> -- 2009-07-14 21:22:35 -- Timeline Entry >> Date: 2009-07-24 23:59:59, State: 1
{BusinessAccess - Invocation} --<Status> -- 2009-07-14 21:22:35 -- End of timeline entries stored for device 10.

Vad kan problemet vara?

riksvag
Posts: 51
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by riksvag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Och nu fick jag detta. Vilken version av dotnet måste man ha?

************** Exception Text **************
System.ArgumentOutOfRangeException: Value '0' is not a valid value for Interval. Interval must be greater than 0.
Parameter name: Interval
at System.Windows.Forms.Timer.set_Interval(Int32 value)
at SwitchKing.Client.GUI.UserControls.SunriseSunsetControl.SetupTimer()
at SwitchKing.Client.GUI.UserControls.SunriseSunsetControl.UpdateSunriseSunset()
at SwitchKing.Client.GUI.UserControls.SunriseSunsetControl.tmrUpdate_Tick(Object sender, EventArgs e)
at System.Windows.Forms.Timer.OnTick(EventArgs e)
at System.Windows.Forms.Timer.TimerNativeWindow.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)

MartinV
Posts: 277
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Re: Byta server

Post by MartinV » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

riksvag wrote:Bara vissa device fungerar i auto-läge. De går helt enkelt inte igång vid solnedgång, men minst en gör det fortfarande. I loggen finns ingen indikation på att de ens skulle ha startats. [Edit: det finns tre device i ett och samma schema, där alla har 20 min förskjutning, och en av dessa tänds, inte de andra två - men synkar jag så tänds de]
Har du möjlighet att skicka mig din databas (via mail) så att jag kan se hur enheterna + scheman ser ut och se vad som strular?
riksvag wrote:Vilken version av dotnet måste man ha?
Microsoft .NET Framework 3.5, men har du inte det så flaggas det för det vid installationen, så du har nog nästan garanterat rätt version.
Martin | http://www.switchking.se
Testa Switch King Pro i din Android/iPhone/iPod: http://www.switchking.se/sv/demo

tomas
Posts: 52
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by tomas » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

riksvag,

Jag kan inte återskapa problemen i klienten efter att datorn varit i standby. Kan du skicka en screenshot och lite mer info till mig (via mail)?

Det andra felet med ArgumentOutOfRangeException är åtgärdat och kommer med i nästa version.

Mvh, Tomas
Tomas | http://www.switchking.se

Post Reply