Tellcenter och Windows 8?

Moderator: Telldus

Post Reply
pethson
Posts: 50
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Tellcenter och Windows 8?

Post by pethson » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag har uppgraderat min PC till Windows 8, och installerat TelldusCenter 2.1.1. Det fungerar bra, men det ser ut som om jag har en vanlig Tellstick och inte den Duo vilket jag har.
Tidigare i Windows 7 kunde jag ju se datakällor genom att klicka på en termometer, nu har jag bara glödlampan att välja på.

När jag ansluter min Duo säger Windows 8 att jag anslutit Telddus Tellstick Duo, så det ser ju rätt ut,

Någon som stött samma problem?

///Peter!

egilj
Posts: 49
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Tellcenter och Windows 8?

Post by egilj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hei!

Jeg har både Windows 8 og Duo, men har ikke prøvd, da jeg har duoen på en server.
Men jeg tolker det som at du ikke ser knappen (termometeret) for sensorer i det hele tatt?

Ser du noe sensordata i registeret i det hele tatt?
Hvis du har 32-bit Windows 8, så skal dem være under HKEY_Current_User\Software\Telldus\TelldusCenter\com.telldus.sensors\sensors.
Dersom du har 64-Bit OS, så blir det kanskje under HKEY_Current_User\Software\Wow6432node\Telldus\TelldusCenter\com.telldus.sensors\sensors.

Hva gir tdtool --list?

Har du prøvd å skru av UAC (User account Control), eller prøve å kjøre Telldus Center i kompatibilitetsmodus med Windows 7, eller XP?
Hvilken driverversjon har du installert for Duoen?

Mvh
Egil

pethson
Posts: 50
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Tellcenter och Windows 8?

Post by pethson » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Nu sitter jag inte framför min dator med DUO, men jag kör också SwitchKing och den får alla data som den skall. Vet inte om det är en tillfällighet, men jag tycker att jag får bättre kontakt med mina termometrar. Men det kan vara annat som gör det.
Men som du skriver är det knappen för termometer som inte syns Telldus Center, nu är det inget problem, men mer en fråga om det är ett problem som uppstår när man uppgraderar till Windows 8?

///Peter!

oddhenrik
Posts: 2
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Tellcenter och Windows 8?

Post by oddhenrik » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hei,

Jeg har tellstick duo og forsøker å få den til å virke på Windows 8 (64 bit). Har dual boot og så vidt testet den på windows 7, der ser det ut til å fungere fint. På windows 8 derimot så virker det som telstick duo bare kan sende og ikke motta. F.eks. scan virker ikke og ingen av devicene klarer å sende tilbake state til TelldusCenter. Jeg har også termomotere som den heller ikke tar i mot data fra i Windows 8. Når jeg trykker på et device i telldus center så reagerer det aktuelle devicet men jeg får meldingen "an error occurred while communicating with the tellstick". Hvis jeg f.eks. skrur av og på flere ting litt hurtig, eller en gruppe krasjer TelldusCenter.

Jeg har brukt windows 7 til å flashe tellstick duo til siste firmvare, rett etter dette og boot i windows 8 så virket det litt, men så sluttet det å virke igjen. Vil tro at dette er software, tjenesten eller driver problem i forhold til Windows 8...? Noen fiks på gang?

Har lagt inn en ticket på dette: 4064

Er det andre som har samme problem og funnet en løsning?

OddH

oddhenrik
Posts: 2
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Tellcenter och Windows 8?

Post by oddhenrik » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Oppdatering:

Etter MYE feilsøking har jeg funnet ut at problemet ikke ligger ligger i Windows versjon.
Jeg tenkte jeg skulle gi opp Windows 8 og bare gå tilbake til 7, men da ser jeg at jeg får de samme problemene der også.
Det som skjer er at Tellstick duo ikke får kommunisert ordentlig gjennom USB uavhengig av windows versjon. Symptomene er at den ikke klarer å motta. Det gjenskapes enkelt ved å bruke scan, som da ikke fungerer. Man kan også prøve å flashe den med TellStickFlash, når den er i "problem modus" så rapporterer Flash: TellStick Duo Firmware 0, Latest is 5" og henger om man går videre. Når den er i "ok" modus så rapporterer Tellstick flash riktig firmware.
Tellstick duo er som regel i "problem modus" der den som sagt ikke mottar data. Jeg har prøvd alle mine usb porter og med alle forskjellige usb innstillinger i BIOS på både Windows 7 og 8. Det er bare vilkårlig når den virker som den skal og når den gjør det er det bare for noen minutter også slutter den å virke som den skal og da blir det nesten håpløst å få den til å virke igjen.

Post Reply