Exporterade devices syns inte i tellduscenter

Moderator: Telldus

Post Reply
r00p
Posts: 5
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Exporterade devices syns inte i tellduscenter

Post by r00p » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej

Försöker luska ut hur jag på ett enkelt sätt får min tidigare config att funka i min ominstallerade dator. Jag har reg filen från mina devices och har installerat detta i registret.
Jag ser dom om jag kollar under [HKEY_CURRENT_USER\Software\Telldus\Devices\6] [HKEY_CURRENT_USER\Software\Telldus\Devices\7] osv osv

Men tellduscenter visar inga enheter, jag har testat detta scenario en annan gång fast då med en äldre version av tellduscenter och då kom dom upp direkt efter import av reg filen. Frågan är hur får jag detta att funka utan att behöva lära upp allt igen *suck*

Får dessutom 2st telldus center när jag kör regfilen? kan det bero på en äldre version?
Image

krambriw
Posts: 654
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Exporterade devices syns inte i tellduscenter

Post by krambriw » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Öppna dom, radera den som inte har korrekt innehåll. Dom har inte samma namn, den ena har dessutom en space mitt i.

r00p
Posts: 5
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Exporterade devices syns inte i tellduscenter

Post by r00p » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Mjo har sett den skillnaden jag med, har testat radera en i taget och testa men tellduscenter känner inte igen några enheter hur jag en gör :/

r00p
Posts: 5
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Exporterade devices syns inte i tellduscenter

Post by r00p » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Ytterligare lite undersökning visar att regfilen från det gamla tellduscenter la filerna i HKEY_CURRENT_USER\Software\Telldus\Devices medans den nya versionen har lagt filer i HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Telldus\Devices
Har ni ändrat platsen det sparas på i registret?

Sen verkar det inte gå att byta plats till den nya platsen, får bara fel meddelanden i tellduscenter då "unknown device"....
Försöker jag köra den gamla versionen av tellduscenter från min gamla disk så hittar den lamporna men inte tellsticken..suck..

helt seriöst borde ni fixa en enkel exportera funktion så att om datorn krashar har man en backup av alla sina lampor sparad. Ingen vill väl lossa 25 nexa dosor för att lära om allt, eller sitta i registret för att konfa!

MartinV
Posts: 277
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Re: Exporterade devices syns inte i tellduscenter

Post by MartinV » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

I Telldus Center 2.0.4 fanns det två alternativ för hur enheterna lagrades i registret - antingen bara för den användare som var inloggad - HKEY_CURRENT_USER - eller som tillgängliga för alla användare - HKEY_LOCAL_MACHINE.

I Telldus Center 2.1.0 finns inte HKEY_CURRENT_USER kvar eftersom Telldus Service hanterar lagring och hämtning av enheter. I samband med uppgradering till 2.1.0 så flyttas enheterna till den nya platsen men om du har exporterat enheterna från registret när du hade TC 2.0.4 installerat så finns de alltså på fel plats.

För att få tillbaka enheterna så som de var skulle jag isf prova med att:
  • Avinstallera 2.1.0
  • Installera 2.0.4
  • Ta bort alla enheter ur Telldus Center
  • Importera din registerfil
  • Installera 2.1.0 och låta installationsproceduren ta hand om uppgraderingen och flytta enheterna till rätt plats
Har inte provat detta själv, så det finns en risk att det inte fungerar (framför allt om informationen kan ha varit tillstökad i registret), men annars är jag ganska van att röra mig mellan olika versioner av TC i samband med utvecklingen av Switch King :).
Martin | http://www.switchking.se
Testa Switch King Pro i din Android/iPhone/iPod: http://www.switchking.se/sv/demo

bgma1961
Posts: 24
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Norrköping

Re: Exporterade devices syns inte i tellduscenter

Post by bgma1961 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej,

Min erfarenhet säger att man måste starta om tjänsten "TelldusService.exe" efter att man modifierat enheter i registret.
När man startar om servicen måste alla prog som använder den vara avstängda.

/Bengt-Göran
/Bengt-Göran

bgma1961
Posts: 24
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Norrköping

Re: Exporterade devices syns inte i tellduscenter

Post by bgma1961 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

r00p wrote:Ytterligare lite undersökning visar att regfilen från det gamla tellduscenter la filerna i HKEY_CURRENT_USER\Software\Telldus\Devices medans den nya versionen har lagt filer i HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Telldus\Devices
Har ni ändrat platsen det sparas på i registret?

Sen verkar det inte gå att byta plats till den nya platsen, får bara fel meddelanden i tellduscenter då "unknown device"....
Försöker jag köra den gamla versionen av tellduscenter från min gamla disk så hittar den lamporna men inte tellsticken..suck..

helt seriöst borde ni fixa en enkel exportera funktion så att om datorn krashar har man en backup av alla sina lampor sparad. Ingen vill väl lossa 25 nexa dosor för att lära om allt, eller sitta i registret för att konfa!
Att det ligger under "Wow6432Node" tror jag har med W7 eller med 64-bits OS.
Hittade följane som jag tycker förklara det mesta: http://msdn.microsoft.com/en-us/library ... s.85).aspx
/Bengt-Göran

r00p
Posts: 5
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Exporterade devices syns inte i tellduscenter

Post by r00p » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

bgma1961 wrote:
r00p wrote:Ytterligare lite undersökning visar att regfilen från det gamla tellduscenter la filerna i HKEY_CURRENT_USER\Software\Telldus\Devices medans den nya versionen har lagt filer i HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Telldus\Devices
Har ni ändrat platsen det sparas på i registret?

Sen verkar det inte gå att byta plats till den nya platsen, får bara fel meddelanden i tellduscenter då "unknown device"....
Försöker jag köra den gamla versionen av tellduscenter från min gamla disk så hittar den lamporna men inte tellsticken..suck..

helt seriöst borde ni fixa en enkel exportera funktion så att om datorn krashar har man en backup av alla sina lampor sparad. Ingen vill väl lossa 25 nexa dosor för att lära om allt, eller sitta i registret för att konfa!
Att det ligger under "Wow6432Node" tror jag har med W7 eller med 64-bits OS.
Hittade följane som jag tycker förklara det mesta: http://msdn.microsoft.com/en-us/library ... s.85).aspx
mjo det skumma är att jag hade win 7 64 os innan också så där har inget "ändrats" Enbart en SSD har lagts till och ominstallering, samma os och version.
Men ska testa MartinV tips för att se om det funkar :)

r00p
Posts: 5
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Exporterade devices syns inte i tellduscenter

Post by r00p » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

MartinV wrote:I Telldus Center 2.0.4 fanns det två alternativ för hur enheterna lagrades i registret - antingen bara för den användare som var inloggad - HKEY_CURRENT_USER - eller som tillgängliga för alla användare - HKEY_LOCAL_MACHINE.

I Telldus Center 2.1.0 finns inte HKEY_CURRENT_USER kvar eftersom Telldus Service hanterar lagring och hämtning av enheter. I samband med uppgradering till 2.1.0 så flyttas enheterna till den nya platsen men om du har exporterat enheterna från registret när du hade TC 2.0.4 installerat så finns de alltså på fel plats.

För att få tillbaka enheterna så som de var skulle jag isf prova med att:
  • Avinstallera 2.1.0
  • Installera 2.0.4
  • Ta bort alla enheter ur Telldus Center
  • Importera din registerfil
  • Installera 2.1.0 och låta installationsproceduren ta hand om uppgraderingen och flytta enheterna till rätt plats
Har inte provat detta själv, så det finns en risk att det inte fungerar (framför allt om informationen kan ha varit tillstökad i registret), men annars är jag ganska van att röra mig mellan olika versioner av TC i samband med utvecklingen av Switch King :).
Funkade klockrent!

Tack

Bigert
Posts: 61
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Exporterade devices syns inte i tellduscenter

Post by Bigert » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Flyttade till ny dator med TelldusCenter 2.1.0. Exporterade och importerade i vanlig ordning HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Telldus och HKEY_CURRENT_USER\Software\Telldus och trodde först jag gjort fel, men kan bekräfta att efter omstart av tjänsten dök de upp som de skulle :clap: .
Tellstick Duo Batch3 FW5, Nexa/Jula-brytare, temp-mätare (Teknikmag), fuktmätare Ebay, HP MCE MS Remote, Efergy R2, Conrad-antenn.
EventGhost 0.4.1R1600, Telldus Center 2.1.1, SunTracker, EventPhone, websocketsuite, Win7x64, MySQL.

/Bigert

n0ir
Posts: 37
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Exporterade devices syns inte i tellduscenter

Post by n0ir » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag försöker emigrera mina inställningar från laptopen (som jag gick runt med och lade upp alla enheter med) till HTPC:n där min Tellstick Du ska sitta installerad permanent.

Av någon anledning ligger min Devices-mapp (med alla enheter) i registret under Dator\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Telldus\Devices. Om jag förstår bgma1961 rätt så beror det på att laptopen kör 64-bitar (HTPC:n kör 32-bitar).

Problemet är att när jag exporterar och importerar från registret så hamnar nycklarna på fel ställe och TelldusCenter på HTPC:n visar inte de gamla enheterna. Har prövat att starta om både dator och tjänster. Kan inte begripa hur man flyttar mappar i registret.

Någon som har tips på hur man ska göra? Skulle vara skönt att slippa skruva upp alla väggströmbrytare igen... :S

stefan.persson
Posts: 353
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Exporterade devices syns inte i tellduscenter

Post by stefan.persson » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Om du manuellt redigerar den exporterade filen och bara tar bort "Wow6432Node/" från sökvägarna så BÖR den gå att importera korrekt till en 32-bitarsdator. Med diverse brasklappar om att det är på egen risk och liknande.
Stefan Persson
Software
Telldus Technologies

n0ir
Posts: 37
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Exporterade devices syns inte i tellduscenter

Post by n0ir » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

stefan.persson wrote:Om du manuellt redigerar den exporterade filen och bara tar bort "Wow6432Node/" från sökvägarna så BÖR den gå att importera korrekt till en 32-bitarsdator. Med diverse brasklappar om att det är på egen risk och liknande.
Efter mycket om och men så gick det. Verkar lite märkligt, men min 64-bitarsburk hade lagt til Telldus-nycklar på lite olika konstiga ställen. Fick installera TeldusCenter på 32-bitarsburken, lägga till en test-device, leta upp nyckeln i registret och använda den som mall för att peta in informtionen från den äldre installationen. Efter lite omstarter av tjänsten så fick jag upp enheterna i.a.f. Håller dock med om att det borde finnas ett smidigare sätt att göra backuper på. Finns inte informationen på Telldus Live? Kan man inte importera därifrån efter nyinstallation?

Post Reply