Fibaro The Button

Moderator: Telldus

Post Reply
testermax
Posts: 3
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Fibaro The Button

Post by testermax » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hei, jeg har anskaffet fibaro The Button og ønsker å bruke denne med min tellstick znet v2 (og home assistant). Jeg har problemer med å få signalene inn i tellsticken, da jeg la inn lua scriptet. Finnes det noen guide for hvordan jeg kan lese inn alle knappetrykkene?

Peder GA
Posts: 7
Joined: Sun Apr 29, 2018 9:01 am

Re: Fibaro The Button

Post by Peder GA » Sun Apr 29, 2018 9:16 am

Hej, jag har också köpt en Fibaro "The Button" och försöker köra den mot en Tellstick ZNet v2 utan att lyckas
Jag har kopierat in scriptet från telldus-live
När jag trycker på The Button körs scriptet
Resultatet blir följande text:
CENTRAL_SCENE_NOTIFICATION from Device: The Button, Scene: 1, Action: 128
Could not execute function onZwaveMessageReceived: [string "<python>"]:34: attempt to index local 'device' (a nil value)[/b]

Ingenting händer med on/off-brytaren !
Någon som har fått det att fungera ?
Snälla, ge mej lite tips på vad som är fel !

etompau
Posts: 2261
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Skåne

Re: Fibaro The Button

Post by etompau » Mon Apr 30, 2018 5:36 am

Har själv inte denna "Button". Är det LUA-scriptet från Telldus som dom har lagt ut på Github som du har använt?
Scriptet måste peka på någon enhet som du har lagt upp i Live för att en knapptryckning ska kunna styra någon enhet.
Last edited by etompau on Wed May 02, 2018 6:59 am, edited 1 time in total.

Peder GA
Posts: 7
Joined: Sun Apr 29, 2018 9:01 am

Re: Fibaro The Button

Post by Peder GA » Mon Apr 30, 2018 6:27 am

Ja, det är scriptet på Github jag använt
Ändrade local device1 osv till enhetens namn men tyvärr det fungerade inte heller

etompau
Posts: 2261
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Skåne

Re: Fibaro The Button

Post by etompau » Mon Apr 30, 2018 6:47 am

OK, har du också angett namnet för din knapp i scriptet?

Peder GA
Posts: 7
Joined: Sun Apr 29, 2018 9:01 am

Re: Fibaro The Button

Post by Peder GA » Mon Apr 30, 2018 7:47 am

Ja den heter The Button

etompau
Posts: 2261
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Skåne

Re: Fibaro The Button

Post by etompau » Mon Apr 30, 2018 8:00 am

OK, jag kanske var snett ute men testa med att ha din styrda enhet istället för "Button 1 click"

Code: Select all

local remotecontrol = "The Button"
local device1 = "lampa_1"
local device2 = "lampa_2"
local device3 = "Button 3 click"
local device4 = "Button 4 click"
local device5 = "Button 5 click"
local release = "Button release"

Peder GA
Posts: 7
Joined: Sun Apr 29, 2018 9:01 am

Re: Fibaro The Button

Post by Peder GA » Mon Apr 30, 2018 2:43 pm

Hej, jag har testat det också men det fungerar inte det heller
Jag har fått kontakt med Telldus Support och jag hoppas det löser sej

etompau
Posts: 2261
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Skåne

Re: Fibaro The Button

Post by etompau » Mon Apr 30, 2018 2:49 pm

Om du finner fram till en lösning så återkoppla gärna. Kan vara bra för andra användare som har samma problem.

Peder GA
Posts: 7
Joined: Sun Apr 29, 2018 9:01 am

Re: Fibaro The Button

Post by Peder GA » Tue May 01, 2018 5:07 am

Skall jag göra !

Peder GA
Posts: 7
Joined: Sun Apr 29, 2018 9:01 am

Re: Fibaro The Button

Post by Peder GA » Wed May 02, 2018 6:42 am

Hej, jag gjorde ett nytt försök idag och plötsligt så fungerade det
Jag kopierade in scriptet från Telldus och skrev in enhetens namn
Märkligt, jag har provat samma sak flera gånger tidigare utan att det fungerade
Fortsätter att prova och kommunicera med Telldus
Återkommer när jag fått allt att fungera som jag vill ha det

Jag har bara ersatt "Button 1 click" med enhetens namn

-- File: TheButton.lua
-- Define the names on your devices here:
local remotecontrol = "The Button"
local device1 = "1_gula_rummet"
local device2 = "Button 2 click"
local device3 = "Button 3 click"
local device4 = "Button 4 click"
local device5 = "Button 5 click"

Peder GA
Posts: 7
Joined: Sun Apr 29, 2018 9:01 am

Re: Fibaro The Button

Post by Peder GA » Wed May 02, 2018 3:34 pm

Hej, jag fick en bra ide av Telldus-supporten, det fungerade jättebra !

Jag skulle rekommendera dig att låta scriptet styra "dummy-enheter" vilka sedan triggar händelser där du kan lägga in önskade funktioner.

T.ex.
-- Define the names on your devices here:
local device1 = "dummy1"
local device2 = "dummy2"

och sedan skapa olika händelser som triggas av dummy1 respektive dummy2. Sedan lägger du in valfria åtgärder i dessa händelser.

En dummy-enhet är en enhet spom inte styr någon faktiskt mottagare eller enhet som används för att t.ex. trigga andra saker. Läs gärna mer här:
http://download.telldus.com/TellStick/G ... ice_sv.pdf

Post Reply