Fibaro Relay Switch 2x1,5kW Status uppdateras inte

Moderator: Telldus

Post Reply
CristianCson
Posts: 3
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Fibaro Relay Switch 2x1,5kW Status uppdateras inte

Post by CristianCson » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej, har haft Telldus.net i många år och nu när jag kom för mig att uppgradera till ett Z-Wave nätverk så stod valet klart på Telldus men känns inte alls lika självklart med Z-wave så hopppas få lite hjälp att få stil på det.

Jag har installerat en Fibaro väggströmbrytare som fungerar precis som det är tänkt, man kan tända från telldus eller lokalt på adaptern, och det återspeglas i telldus vilken status det är på lampan.

Sen installerade jag en Fibaro Relay Switch 2x1,5kW och får upp tre enheter ibland enheterna.

Och det fungerar att slå på och av lamporna ifrån telldus utan problem, "master" enheten verkar dubbel så använder främst slavenheterna, men om jag däremot slår på eller stänger av lamporna på väggströmbrytaren så uppdateras inte telldus. Är det någon inställning man måste göra för att få detta att fungera eller är det nåt fel?

Tack för hjälpen
// Cristian

Toson
Posts: 50
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Fibaro Relay Switch 2x1,5kW Status uppdateras inte

Post by Toson » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag har just råkat ut för samma sak.
Har också haft Teldus Net ett par år och ville prova Fibaro Z-Net 2-brytar dosa till en Z-Net Lite.
Först ville den inte vara med och konfigureras men efter flera försök kom den igång (vet inte varför) och hade tre enheter??? Två var tydligen samma så jag dolde den ena och la in tider för på/av, vilket funkade som vanligt.
Nu kommer frågorna:
Den indikerar inte status i Telldus Live vare sig man tänder/släcker med brytaren eller via Live.
Den skiftar funktion (på/av) när man tänder med Live och släcker med brytare t.ex. dvs ena gången tänds lampan med brytaren i till-läge och nästa gäng vid från-läge....... Helt tokigt och förvirrande.
Den har vid flertalet tillfällen vid påslag indikerat ett krys (X) över symbolen för tänt i historiken, att "det tagit för lång tid", men ändå tänt???

Verkar inte som produkterna är helt färdigutvecklade och anpassade för "vanligt folk" så det funkar som man påstår.
Det är väldigt lite information om hur det funkar "bara att koppla in" och Forumet här tyder på att väldigt få har kommit igång med Z-Wave och hittat funktionerna så man kan ställa frågor. Tror inte det är så problemfritt så Forumet är så gott som tomt!?

Vore trevligt att få lite mer info som man kan ha användning av den goda idéen med Z-Wave och fortsätta att installera funktioner som funkar som tänkt.

//T

Toson
Posts: 50
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Fibaro Relay Switch 2x1,5kW Status uppdateras inte

Post by Toson » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Tydligen vet ingen eller har för få kommit igång och provat funktionerna!
Vore kul att få veta om det ska funka som jag upplever det eller om jag gör nåt generalfel?
Är en "vanlig" användare och hajjar inte "fikonspråket" så bra, men nån som förstår och kan förklara måste väl rimligen finnas?
//T

Torulf
Posts: 16
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Fibaro Relay Switch 2x1,5kW Status uppdateras inte

Post by Torulf » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej
Du behöver ändra en parameter för brytaren.
Har inte min Znet igång nu men i Domoticz är det parameter 80: Notification status.

/Torulf
Znet V2, Smartthings, Philips Hue, Ikea Trådfri
RPi 3 Domoticz with RFXtrx433E and Aeon Z-stick Gen5
RPi 3 Hass.io, RFXtrx433E and Aeon Z-stick Gen5, Znet V1
Och en herrans massa annat

Toson
Posts: 50
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Fibaro Relay Switch 2x1,5kW Status uppdateras inte

Post by Toson » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej!
Jo, det kan väl vara så, men jag vet inte hur jag kan göra nåt sånt bara, så lite "step by step" info för oss som inte är så långt inne i alla vindlingar??
Kan inte hitta nåt i den klickbara infon som Telldus Live erhåller, som verkar hemlighålla alla nödvändiga detaljer för oss "vanliga" brukare, förmodligen för att vi ska avhålla oss från att använda Tellsticken, utan bara köpa och lägga undan när vi hajjar att vi inte kan använda dom prylarna som man så välvilligt annonserar om att "det är bara att plugga in" med massor av funktioner man aldrig kommer i närheten av.
Det är bara tack vare Proove som många överhuvudtaget kommit igång, dom fattade att det inte bara var så självklart att bara köra på för "vanligt folk".
//T

MatsP
Posts: 15
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Fibaro Relay Switch 2x1,5kW Status uppdateras inte

Post by MatsP » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Samma problem med qubinos dubbelrelä. Ingen uppdatering av status när man använder "riktiga" brytaren.

Toson
Posts: 50
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Fibaro Relay Switch 2x1,5kW Status uppdateras inte

Post by Toson » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Sedan sist så har Live uppdaterat statusen för Z-dubbelbrytaren "nästan" varje gång, men ibland är inte "historiken" med trots att den visar status rät i Live och mobilen. Lustigt!
Vågar inte skaffa flera Z-W produkter ännu med så ovissa funktioner. Dom "gamla vanliga 433-produkterna" verkar funka som man förväntar sig, men det vore trevligt om man kan "hänga med utvecklingen" med modernare och flexiblare produkter.
Lite mer info skadar dock inte, men på "rätt" nivå.
//T

Post Reply