Fibaro sensorer har börjat spöka

Moderator: Telldus

Post Reply
magellan58
Posts: 18
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Fibaro sensorer har börjat spöka

Post by magellan58 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej,

Har sju stycken Fibaro wall plug som fungerar alldeles utmärkt, men på sensorsidan har nu två av dem (började med en och några dagar senare en till) fått in några spökvärden. Normalt visar de ju ett värde för nuvarande förbrukning och ett för sammanlaggs förbrukning. På de två som spökar har det nu dykt upp även en temperatursymbol och hovrar man med musen över så står det "unknown", värdena verkar inte förändra sig, den ena visar 0.0 och den andra 42.8. Båda två har gått i flera veckor innan detta extra värde dök upp.

Någon som sett något liknande?

rolfarne1969
Posts: 9
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Fibaro sensorer har börjat spöka

Post by rolfarne1969 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Du skrev:
"Normalt visar de ju ett värde för nuvarande förbrukning och ett för sammanlaggs förbrukning."

Jeg har 2 stk Fibaro Wall Plugs, og de viser kun ett värde för nuvarande förbrukning.

Eks.:
Stue varme 28.83 W 2015-12-16 13:05

Ole
Posts: 9
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Fibaro sensorer har börjat spöka

Post by Ole » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Min Fibaro Wall Plug viser det slik under Sensors, totalt forbruk 144.85 kWh og nåværende forbruk 0,0 W
Effekt.tiff
Effekt.tiff (13.21 KiB) Viewed 2178 times

magellan58
Posts: 18
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Fibaro sensorer har börjat spöka

Post by magellan58 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Såhär ser mina 3:a Fibaro ut, den ena har till och med börjat rapportera luftfuktighet :-)
Skärmavbild 2015-12-18 kl. 19.03.55.png
Skärmavbild 2015-12-18 kl. 19.03.55.png (32.97 KiB) Viewed 2141 times
För någon vecka sedan såg alla ut som den översta, dvs totalförbrukning och momentanförbrukning. Sedan dök termometern upp på först en och sedan en till och nu idag så såg jag för första gången att en av dem dessutom fått luftfuktighet.....

Post Reply