Problem med Telldus ZNet Lite

Moderator: Telldus

Post Reply
Gurgel
Posts: 5
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Problem med Telldus ZNet Lite

Post by Gurgel » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Är det någon mer än jag som har problem med denna?

Jag får inte mina enheter att svara på kommandon varken från webben eller appen.

Har lagt in ett gäng 433 enheter samt 1 Z-wave wallplug
Ingen av dom svarar.

Z-wave enheten dök upp automatiskt, även Znet lite kontrollen så de får iaf kontakt.
De 433 enheter som inte var självlärande har inte ens en knapp i webbgränssnittet.

Alla 433 enheter fungerar utan problem med min gamla tellstick och fjärrbrytarna.

Känns som webben inte skickar iväg kommandon / inte får kontakt med ZNet lite controllern.

trilenium
Posts: 25
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Problem med Telldus ZNet Lite

Post by trilenium » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Vilket märke har du på dina enheter?

Ligger ZNET under "Hantera platser"?

Alla gamla enheter måste också läggas in på nytt med ZNET som din hemplats.

Kanske dumma frågor, men lika bra att börja därifrån! =)

Gurgel
Posts: 5
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Problem med Telldus ZNet Lite

Post by Gurgel » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej, det är löst nu. Tack ändå :)

Vissa av mina enheter stöds inte än men det ska komma stöd i nästa version.

Mina proove enheter fungerade efter att jag valt en annan on/off variant från setupn.
De fanns inte med på bild, så om nån annan har lampsockel on/off switchen så är det bilden med en infälld och en grå switch på man ska välja.

Z-wave grejen hade always on igång och funka direkt när jag bocka ur det.

Sen får jag ingen sensordata från min z-wave wallplugg men även det ska komma i nästa firmware.

matzh
Posts: 4
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Problem med Telldus ZNet Lite

Post by matzh » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej!

Försöker lägga till en TSM02 multi-sensor i Telldus Live.
Fastnar vid "Vänta medan en anslutning till din plats etableras..."

Min ZNet är markerad som online med mjukvara 1.0.4 i "Platser"
Jag har lagt till en 433MHz brytare och den fungerar som den ska. Min tolkning är därför att kommunikationen fungerar.

Eftersom detta är min första ZWave enhet är jag osäker om meddelandet betyder att ZNet är i inclusion mode eller om detta sker i nästa steg.

Någon som vet?

Mvh,

Matz

matzh
Posts: 4
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Problem med Telldus ZNet Lite

Post by matzh » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej!

Det löste sig.
Jag startade om ZNet och den hämtade version 1.0.6.

Matz

Post Reply