Qubino 2D relay hittas inte

Moderator: Telldus

Post Reply
Humao
Posts: 5
Joined: Sat Oct 03, 2020 12:17 pm

Qubino 2D relay hittas inte

Post by Humao » Thu Oct 08, 2020 9:23 am

Har idag startar Telldus och inkluderade dörrsensor och temperatursensorn hittades men inte Qubino 2D relay. Har sökt flera gånger utan resultat. Den är 2 meter från Telldus och en trävägg emellan.

Tips att få igång den?


Manualen
https://qubino.com/wp-content/uploads/2 ... ng_2.3.pdf

etompau
Posts: 2335
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Skåne

Re: Qubino 2D relay hittas inte

Post by etompau » Thu Oct 08, 2020 10:50 am

Berätta hur du gör när du ska inkludera den. Det finns tydligen flera sätt att inkludera den, automatiskt vid spänningstillslag, med ansluten brytare eller via serviceknappen (24 V drift).

Enheten (ZMNHBD1) står som kompatibel i Telldus hjälpavsnitt så den borde funka.

Humao
Posts: 5
Joined: Sat Oct 03, 2020 12:17 pm

Re: Qubino 2D relay hittas inte

Post by Humao » Thu Oct 08, 2020 12:45 pm

Följer manualen och då skall ingen knapp på enheten tryckas på. Endast i Telldus trycka på sök-knappen. Kör 230V.

etompau
Posts: 2335
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Skåne

Re: Qubino 2D relay hittas inte

Post by etompau » Thu Oct 08, 2020 12:59 pm

Händer det något med förloppsindikatorn i Telldus Live när du påbörjar inkluderingen? Räknar procentindikatorn upp?
Enl. manualen går det även att aktivera inkludering med en till ingång 1 ansluten strömbrytaren. Kanske testa om det fungerar?

Humao
Posts: 5
Joined: Sat Oct 03, 2020 12:17 pm

Re: Qubino 2D relay hittas inte

Post by Humao » Thu Oct 08, 2020 1:12 pm

Den räknar inte upp något alls. Procenten står hela tiden på 0%. Qubino är den enda Z-wave enheten jag har.

Kan du förklara mer angående detta?
"Enl. manualen går det även att aktivera inkludering med en till ingång 1 ansluten strömbrytaren. Kanske testa om det fungerar?"

etompau
Posts: 2335
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Skåne

Re: Qubino 2D relay hittas inte

Post by etompau » Thu Oct 08, 2020 1:19 pm

Se manualen sid. 40, avsnitt 10.

Toggle the switch connected to the I1 terminal 3 times within 3 seconds


Har du testat att bryta nätspänningen till enheten och börjat om autoinkluderingen? Kanske går enheten ur detta läge efter x antal sekunder/minuter.

Humao
Posts: 5
Joined: Sat Oct 03, 2020 12:17 pm

Re: Qubino 2D relay hittas inte

Post by Humao » Thu Oct 08, 2020 2:35 pm

Har försökt lägga till den via manuella och automatiska lösningarna. Ingen fungerar. Den klickar så det är något liv i den.

Blir nog retur för DOA.


Tack så mycket för hjälpen!

Post Reply