Flera ZNET v2

Moderator: Telldus

Post Reply
TNET
Posts: 8
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Flera ZNET v2

Post by TNET » Sun Nov 25, 2018 3:38 pm

Kan jag använda flera ZNET v2 för att kommunicera med zwave-enheter över hela min fastighet (villa+trädgård)?

Kan jag isåfall få båda kontrollerna att "samverka" eller måste jag ha två olika zwave-nätverk?

Använder idag en Tellstick Net och en Tellstick ZNet Lite v2 och där går det förstås att "dela på" 433mhz sensorer/givare och alla zwave-enheter kommunicerar med enbart en kontroller, men jag behöver som sagt bättre räckvidd på zwave och har möjlighet att sätta en ZNet Lite V2 i trädgården också.

stiffboard
Posts: 21
Joined: Wed Sep 26, 2018 6:33 pm

Re: Flera ZNET v2

Post by stiffboard » Fri Jan 04, 2019 7:20 pm

Spontant borde den väl dyka upp som egen kontroller så du kan välja vilken du vill inkludera till. Kör själv en Znet v1 och en Net v2. Men där är ju bara 433 MHz som dubbleras.

TNET
Posts: 8
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Flera ZNET v2

Post by TNET » Sat Jan 05, 2019 1:11 pm

Jag kanske tänker fel när jag tror att jag kan öka täckningsområdet med ytterligare en kontroller för jag vill ju bara ha ett mesh-nät att managera med schemaläggningar, händelser osv.

arneolav
Posts: 277
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Flera ZNET v2

Post by arneolav » Sat Jan 05, 2019 4:02 pm

Det går fint å ha flere controllere.
Avhengig av hvor du monterer de kan du få vesentlig bedre dekning. Nesten så langt du vil.
Alle kontrollere må kobles til router med Rj45, nettkabel.
Flere kontrollere kan være tilkoblet én router, eller en kontroller kan kobles til en annen router.
Jeg har kontroller og router i sommerstugan 200 km borte.

Du må være pålogget med samme navn/använder på begge (alle) kontrollere.
Alle dine kontrollere dukker opp i samme skjermbilde.

Når du koppler til ny enhet må/bør det være til den kontroller som befinner seg nærmest.
Alle enheter bør befinne seg i nærheten av "sin" kontroller.

Når du har flere kontrollere og flere enheter bør du ha et system for Kod/navn:
Jeg foretrekker å gi alle enheter navn slik: kode+løpenummer + navn.
Eksempel for kontroller A:
A00-stugan (virtuell/dummy)
A01-Stugan lampe ett, A02-Stugan lampet2 ....
For kontroller B: B01-xxx lampe ett, b02-xxx lampet2 ....

Alle enheter vises i samme skjermbild for begge (eller flere) kontrollere som en liste.
Først vises kontroller og deretter alle tilkoplete enehter, så vises neste kontroller og tilkopplete enheter osv...
Hvis du benytter en navnstandard som vist ovenfor vil du får en sortert liste.

Alle Händelser befinner seg i samme skjermbild, samme liste:
Du bestemme selv hvordan.
Jeg foretrekker å benytte samme navnstandard som for enheter, og samme kode/nummer:
Eksempel:
A01-stue lampe1 ON,
A01-stue lampe1 OFF
Har du mange lamper i f.eks stugan og vil tenne/slukke alle samtidig gjør slik:
A00 - stugan all ON, og undet Åtgärder, lampe1 ON, lampe 2 ON .....
A00 - stugan all OFF, og undet Åtgärder, lampe1 OFF lampe 2 OFF ...
Og samme for B-kontroller

Slik er det er lett å forstå til hvilken kontroller og hvilken enheten det angår.

Ved spesielle behov:
Det går fint å la en Händelse i en enhet til en kontroller utføre event på enhet tilkoblet en annen kontroller.

433- sensorer sensorer dukker opp automatisk.
Hvis en sensor er innenfor rekkevidde til begge kontrollere, vil den vises på begge.
For å unngå dette bør kontrollere, så langt det er mulig, monteres med noe avstand slik at dette ikke inntreffer.

Mesh:
Det blir två olika (eller flera) zwave-nätverk.
Dette har ingen praktisk betydning for mesh
Mesh utføres separat for hver kontroller og de enheter som er tilkoblet denne.
Mesh utføres automatisk og du ser ikke noe av det, du behøver ikke vite noe, det bare fungerer.

Når du skal inkludere ny enhet, må enheten befinne seg i avstand 2-3 meter fra "sin" kontroller.
Når inkludering er utført kan du flytte enheten til sin plass, så vil Mesh etterhvert finne den.
Last edited by arneolav on Sat Jan 05, 2019 4:19 pm, edited 5 times in total.

arneolav
Posts: 277
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Flera ZNET v2

Post by arneolav » Sat Jan 05, 2019 4:07 pm

TNET wrote:
Sat Jan 05, 2019 1:11 pm
Jag kanske tänker fel när jag tror att jag kan öka täckningsområdet med ytterligare en kontroller för jag vill ju bara ha ett mesh-nät att managera med schemaläggningar, händelser osv.
Ja, du tenker fel, det her er ikke noe praktisk problem!

TNET
Posts: 8
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Flera ZNET v2

Post by TNET » Sat Jan 05, 2019 4:55 pm

Stort tack för förklaringen på hur det fungerar och hur arneolav har löst det praktiskt! Ska beställa en ZNet Lite v2 till nu ;-)

Palle
Posts: 71
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Blekinge

Re: Flera ZNET v2

Post by Palle » Wed Mar 13, 2019 12:39 pm

Det ska gå att inkludera en controller i en annan. Har själv försökt detta, just för att bara få ett mesh. Har tyvärr inte lyckats.


"Including TellStick ZNet Lite into another controller
This device can be included and operated in any Z­Wave network with other Z­Wave
certified devices from other manufacturers and/or other applications. All non­battery
operated nodes within the network will act as repeaters regardless of vendor to increase
reliability of the network.
Include the device into another existing network
1. Navigate to http://live.telldus.com/profile/index3
2. Click on the gateway
3. Click Change settings
4. Click Z­Wave settings
5. Set the primary controller into add mode.
6. Click “Start learn mode”.
TellStick ZNet Lite will now be included into the other Z­Wave network.
When “Start learn mode” is pressed, thee gateway will start in classic learn mode for 5
seconds and then change to “Network wide inclusion” mode for 5 seconds."

Post Reply