Id Lock 101

Moderator: Telldus

Id Lock 101

Postby perosb » Thu Nov 03, 2016 9:44 am

Hejsan!

finns det stöd för ID Lock 101 i ZNet än?
http://www.pepper1.net/zwavedb/device/991

Någon som vet/testat?

/Per
perosb
 
Posts: 3
Joined: Sun Jan 03, 2016 11:30 am

Re: Id Lock 101

Postby chali » Wed Dec 07, 2016 2:31 pm

Jag kör på detta med Telldus ZNet Lite v2
och det fungerar kanon att styra id-lock med mobilen.

/Mvh
chali
 
Posts: 5
Joined: Thu Dec 02, 2010 5:45 pm

Re: Id Lock 101

Postby hlunde » Wed Feb 01, 2017 4:20 pm

Hei, chali, jeg har en ID Lock med Z-Wave-modulen og Telldus ZNet Lite v2. Jeg har fått inkludert låsen i Telldus, men ingen kommandoer ser ut til å virke - som lås opp/igjen. Måtte du endre noe i innstillingene i Telldus? Fint med litt hjelp :-)
hlunde
 
Posts: 2
Joined: Wed Dec 16, 2009 12:17 pm

Re: Id Lock 101

Postby geirbakkw » Mon Feb 06, 2017 7:48 pm

Er også interessert i hvordan dette settes opp og hvordan det ser ut i telldus live.
kan en se om døren er igjen og låst?

-Geir
geirbakkw
 
Posts: 5
Joined: Thu Jan 12, 2017 10:09 pm

Re: Id Lock 101

Postby Esse non videri » Sun Feb 12, 2017 10:04 am

Slog till och beställde en ID Lock 101 med Z-wavemodul. Jag har väntat på att ASSA skulle få ändan ur vagnen och släppa Z-wavemodulen i Sverige men de verkar inte vara intresserade. Mina krav är rätt blygsamma; a) Ett rejält låshus b) Uppkopplat för övervakning och styrning, helst Z-wave c) Mifare [standard]taggar. Yale Doorman skulle ha klarat alla utom C om man släppt Z-wavemodulen i Sverige. Taggarna verkar visserligen vara Mifare men de används på ett sätt som inte ens ASSA:s passerkort till RX och ARX klarar. Min erfarenhet är att passerkort från ASSA, RCO och Stanley (fd Niscayah och Securitas Systems) går att använda sinsemellan, till och med ihop RCO:s Off-Line-läsare som använder taggen för att föra över information. Just taggarna verkar vara en källa till inkomst för ASSA då dessa speciella taggar är 4 gånger dyrare än ASSA:s "proffstaggar". ID Lock skickar med 10 taggar och säger sig följa industristandard.

Nu var det som sagt beställt men ännu inte levererad. Kommer att bli spännande att se om TellStick ZNet Lite v2 tycker om det eller om jag får inkludera den i min Domoticz Raspberry Pi som jag skaffade sedan jag ledsnat på att vänta på Tellstick Znet Pro. Det fick jag göra med en Remotec ZXT-120 som inte ville lira med Tellstick men som hoppade igång på första försöket med Domoticz. Det var ett tag och några versioner sedan så det kanske fungerar nu?
Esse non videri
 
Posts: 8
Joined: Fri Nov 04, 2016 7:38 pm

Re: Id Lock 101

Postby Esse non videri » Thu Feb 16, 2017 8:19 pm

Jag har haft lite annat för mig så först nu har jag hämta ut paketet. Det första som slog mig var att det var tyngre än vad jag förväntat mig. Jag har ännu inte hunnit montera det då slutblecket kräver anpassning av dörrkarmen som inte är av senaste standard. Då klåfingerkoefficienten är hög har jag istället monterat ihop det på arbetsbänken för provkörning.

Första inkluderingen gick inte alls. Telldus Live ville inte inkludera låset som Z-wave Secure. Exkludering och nytt försök gick bättre. Jag har långt ifrån hunnit testa allting men det jag har testat har fungerat som planerat. En liten finess är att om du låser upp av misstag (från kod, tagg eller Z-wave) så återgår låset i låst läge efter 6 - 8 sekunder. Stian Øien som har bloggen Duppeditten http://disq.us/url?url=http%3A%2F%2Fwww ... uid=607602 har i sin utvärdering klagat på att låset är högljutt. Det vet jag inte om jag kan hålla med om, de flesta "professionella" lås (inte de som använder elektriska slutbleck) låter mera och då är ändå inte låshuset öppet. Mina egna passerkort av ASSA:s och Stanleys fabrikat gick att använda rakt av som utlovat.

Finns det då "förbättringspotential"? Det finns det alltid, till exempel kunde det har varit en hakregel som Yale Doorman. Tagg + PIN hade inte heller suttit fel. Tillfälliga koder också. I enhetshistoriken ser man bara om det är lokalt, Telldus Live eller Telldus Live! mobile. Däremot har jag inte hittat att man skiljer på kod, tagg eller knapp. Inte heller vilken tagg som använts. Vad jag kan utröna från Z-wavemodulens manual så skickar den både sådan status och larm. Telldus måhända implementerar bättre stöd för den eller att det är lösbart med LUA-skript?

När det gäller Telldus utveckling ser jag gärna att de implementerar stöd för egna konfigurationsfiler som andra tillverkare gör. Jag skulle inte heller bli ledsen för tvåstegsautentisering med hjälp av till exempel Google Authenticator som bland annat Microsoft gjort.
Esse non videri
 
Posts: 8
Joined: Fri Nov 04, 2016 7:38 pm

Re: Id Lock 101

Postby tjabas » Thu Feb 16, 2017 8:39 pm

Jag installerade själv ett idlock häromdagen, monteringen gick ganska bra, tog ungefär 1 timma, men då tog jag det lugnt och fint, själva inkluderingen av z wave gick väl sådär, jag kör med domoticz numera, men tidigare tellstick, och z wave controllern är en aeon zwave gen5, jag fick exkludera och inkludera låset flera gånger, men tillslut gick det, man måste välja att inkludera noden säkert, annars så verkar det inte gå.
tjabas
 
Posts: 260
Joined: Wed Nov 21, 2012 8:46 pm


Return to Z-Wave

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests