Page 1 of 1

remotestick ihop med Tasker

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by falken79
Hej!
Har precis börjat köra tellstick ihop med remotestick och det funkar bra..
Det jag behöver hjälp med är Tasker . Jag har e,exporterat från remotestick till Tasker så en enhet har fått ett värde.
Men jag försöker få Tasker till att när lampan aktiveras i remotestick så ska Tasker få den signalen för att sedan efter 10min stänga av lampan.. alltså det jag är ute efter att det stängs av en viss tid efter den aktiverats.. eller har ni någon bättre idé än TASKER?
MVH JOHAN

Re: remotestick ihop med Tasker

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by M203
falken79 wrote:Hej!
Har precis börjat köra tellstick ihop med remotestick och det funkar bra..
Det jag behöver hjälp med är Tasker . Jag har e,exporterat från remotestick till Tasker så en enhet har fått ett värde.
Men jag försöker få Tasker till att när lampan aktiveras i remotestick så ska Tasker få den signalen för att sedan efter 10min stänga av lampan.. alltså det jag är ute efter att det stängs av en viss tid efter den aktiverats.. eller har ni någon bättre idé än TASKER?
MVH JOHAN
Tänder du lampan med Remotestick så borde du ju kunna använda det exporterade värdet som en variabel (context). När profilen då startar för att contexten uppfylls så har du en wait på 10 minuter och sen en task där du släcker lampan med remotestick plugin.

Alternativt kan du använda tellstick events. Dvs alltid när lampan tänds startar en event med en delay på 10 minuter och sen triggas släckning.

Re: remotestick ihop med Tasker

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by falken79
OKej jag har testat följande:

1. Exporterade ute från Remotestick så jag fick RDS_866454
2. Skapade under profil --> State -- > Variables --> Variables Value ---> Name: %RDS_866454,
OP: Maths:Equals
Value: 1

Och jag tror det funkade en gång för profilen blev aktiverade men sedan funkade aldrig mer..
Några förslag på vad jag gjort för fel?

Kan tillägga att nu helt plötsligt blev profilen aktiv ?? efter 30 min... hmm något är skumt..
MVH
Johan

Re: remotestick ihop med Tasker

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by falken79
Jag börjar fundera på om det är själva kommunikationen mellan Tasker och Remotestick som inte är helt ok??...

Re: remotestick ihop med Tasker

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by Zeta_R
Av en eller annen rar grunn så virker det som å bruke "equals" til variabelen, stopper ting ifra å fungere hos meg.
Derfor bruker jeg konsekvent "greather than" og "less than". Kanskje verdt et forsøk..

Ellers så er det nok rett att Tasker og Remotestick ikke alltid snakker like godt ilag. Prøvde å styre
varmeovner med tasker og remotestick, og det var stort sett ustabilt. Fungerer veldig mye bedre med event i Telldus live..

Sv: remotestick ihop med Tasker

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by antonholmstedt
Jag är inte säker på att man kan exportera annat än sensorvärden?

Image

Att styra lamporna genom att lägga in Remotestick i olika tasks funkar prima, det gör jag själv, men tror inte man kan använda brytare för att aktivera profiler?

Re: remotestick ihop med Tasker

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by Zeta_R
Går fint ann å eksportere status på alle brytere også. De dukker opp som enten "1" eller "2" i tasker

Re: remotestick ihop med Tasker

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by ekhult
Hej!
Någon som fått Remotestick och Tasker att fungera med Android 7.0?

Med vänlig hälsning.
ekhult

Re: remotestick ihop med Tasker

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by bobbano
Det funkar både med Android 7.1 (Samsung Note 8) samt 8.0 (Nexus 6P).
Det jag har gjort extra är att ta bort "Battery Optimization" (doze) från både RemoteStick och Tasker.
I övrigt har jag nog inte gjort nåt speciellt.

Re: remotestick ihop med Tasker

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by ekhult
Det är exportfunktionen i Remotestick till Tasker som inte funkar för mig.
Hade doze rätt inställt för Remotestick, Tasker och Minimalistik text som jag änvänder tillsammans.

Mvh
ekhult

Re: remotestick ihop med Tasker

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by bobbano
Det var nå tjafs med exporten när Tasker uppgraderades till v5.
Jag fick en uppgraderad version av RemoteStick av utvecklaren och jag tror han uppdaterade på Google Play, men jag är inte säker. Versionen jag har är 2.6.16 och den funkar som den ska.

Re: remotestick ihop med Tasker

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by ekhult
Har samma version av Remotestick som du har och Tasker är Version: 5.0u7m. Problemet kan kanske bero på min Honor 8?
Har mailat utvecklaren men han verkar ha checkat ut. Var det länge sedan du var i kontakt med honom?

Mvh
Ekhult

Re: remotestick ihop med Tasker

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by ekhult
Installerade om Remotestick och då började allt å funka igen!
Tack för assistansen :wave:

Mvh.
ekhult