remotestick ihop med Tasker

Moderator: Telldus

Post Reply
falken79
Posts: 3
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

remotestick ihop med Tasker

Post by falken79 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej!
Har precis börjat köra tellstick ihop med remotestick och det funkar bra..
Det jag behöver hjälp med är Tasker . Jag har e,exporterat från remotestick till Tasker så en enhet har fått ett värde.
Men jag försöker få Tasker till att när lampan aktiveras i remotestick så ska Tasker få den signalen för att sedan efter 10min stänga av lampan.. alltså det jag är ute efter att det stängs av en viss tid efter den aktiverats.. eller har ni någon bättre idé än TASKER?
MVH JOHAN

M203
Posts: 51
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: remotestick ihop med Tasker

Post by M203 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

falken79 wrote:Hej!
Har precis börjat köra tellstick ihop med remotestick och det funkar bra..
Det jag behöver hjälp med är Tasker . Jag har e,exporterat från remotestick till Tasker så en enhet har fått ett värde.
Men jag försöker få Tasker till att när lampan aktiveras i remotestick så ska Tasker få den signalen för att sedan efter 10min stänga av lampan.. alltså det jag är ute efter att det stängs av en viss tid efter den aktiverats.. eller har ni någon bättre idé än TASKER?
MVH JOHAN
Tänder du lampan med Remotestick så borde du ju kunna använda det exporterade värdet som en variabel (context). När profilen då startar för att contexten uppfylls så har du en wait på 10 minuter och sen en task där du släcker lampan med remotestick plugin.

Alternativt kan du använda tellstick events. Dvs alltid när lampan tänds startar en event med en delay på 10 minuter och sen triggas släckning.

falken79
Posts: 3
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: remotestick ihop med Tasker

Post by falken79 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

OKej jag har testat följande:

1. Exporterade ute från Remotestick så jag fick RDS_866454
2. Skapade under profil --> State -- > Variables --> Variables Value ---> Name: %RDS_866454,
OP: Maths:Equals
Value: 1

Och jag tror det funkade en gång för profilen blev aktiverade men sedan funkade aldrig mer..
Några förslag på vad jag gjort för fel?

Kan tillägga att nu helt plötsligt blev profilen aktiv ?? efter 30 min... hmm något är skumt..
MVH
Johan

falken79
Posts: 3
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: remotestick ihop med Tasker

Post by falken79 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag börjar fundera på om det är själva kommunikationen mellan Tasker och Remotestick som inte är helt ok??...

Zeta_R
Posts: 104
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: remotestick ihop med Tasker

Post by Zeta_R » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Av en eller annen rar grunn så virker det som å bruke "equals" til variabelen, stopper ting ifra å fungere hos meg.
Derfor bruker jeg konsekvent "greather than" og "less than". Kanskje verdt et forsøk..

Ellers så er det nok rett att Tasker og Remotestick ikke alltid snakker like godt ilag. Prøvde å styre
varmeovner med tasker og remotestick, og det var stort sett ustabilt. Fungerer veldig mye bedre med event i Telldus live..

antonholmstedt
Posts: 9
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Sv: remotestick ihop med Tasker

Post by antonholmstedt » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag är inte säker på att man kan exportera annat än sensorvärden?

Image

Att styra lamporna genom att lägga in Remotestick i olika tasks funkar prima, det gör jag själv, men tror inte man kan använda brytare för att aktivera profiler?

Zeta_R
Posts: 104
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: remotestick ihop med Tasker

Post by Zeta_R » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Går fint ann å eksportere status på alle brytere også. De dukker opp som enten "1" eller "2" i tasker

ekhult
Posts: 25
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Trollhättan

Re: remotestick ihop med Tasker

Post by ekhult » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej!
Någon som fått Remotestick och Tasker att fungera med Android 7.0?

Med vänlig hälsning.
ekhult

bobbano
Posts: 52
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Piteå, Sweden

Re: remotestick ihop med Tasker

Post by bobbano » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Det funkar både med Android 7.1 (Samsung Note 8) samt 8.0 (Nexus 6P).
Det jag har gjort extra är att ta bort "Battery Optimization" (doze) från både RemoteStick och Tasker.
I övrigt har jag nog inte gjort nåt speciellt.

ekhult
Posts: 25
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Trollhättan

Re: remotestick ihop med Tasker

Post by ekhult » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Det är exportfunktionen i Remotestick till Tasker som inte funkar för mig.
Hade doze rätt inställt för Remotestick, Tasker och Minimalistik text som jag änvänder tillsammans.

Mvh
ekhult

bobbano
Posts: 52
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Piteå, Sweden

Re: remotestick ihop med Tasker

Post by bobbano » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Det var nå tjafs med exporten när Tasker uppgraderades till v5.
Jag fick en uppgraderad version av RemoteStick av utvecklaren och jag tror han uppdaterade på Google Play, men jag är inte säker. Versionen jag har är 2.6.16 och den funkar som den ska.

ekhult
Posts: 25
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Trollhättan

Re: remotestick ihop med Tasker

Post by ekhult » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Har samma version av Remotestick som du har och Tasker är Version: 5.0u7m. Problemet kan kanske bero på min Honor 8?
Har mailat utvecklaren men han verkar ha checkat ut. Var det länge sedan du var i kontakt med honom?

Mvh
Ekhult

ekhult
Posts: 25
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Trollhättan

Re: remotestick ihop med Tasker

Post by ekhult » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Installerade om Remotestick och då började allt å funka igen!
Tack för assistansen :wave:

Mvh.
ekhult

Post Reply