Skymningsrelä + HA funkar det?

http://karpero.mine.nu/ha

Moderators: tom_rosenback, Daniel, Telldus

jneander
Posts: 32
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Skymningsrelä + HA funkar det?

Post by jneander » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Glöm allt jag sa. Fattar nu. Det var mitt skript som körde allt den hörde från alla devices eftersom jag inte hade något filter. La dit ett filter för att bara skicka från min sensor och strunta i alla andra.

Code: Select all

#!/bin/bash

echo "--------------------------------------" >> /tmp/tdlog.log
date +"%d %b %T" >> /tmp/tdlog.log
echo "deviceevent" >> /tmp/tdlog.log

echo "Device: ${DEVICEID}" >> /tmp/tdlog.log
echo "Method: ${METHOD}" >> /tmp/tdlog.log

case ${METHOD} in
        1)
                status=1
                ;;
        2)
                status=0
                ;;
esac

echo "Status: ${status}" >> /tmp/tdlog.log

case ${DEVICEID} in
        14)
                url="http://192.168.1.2/homeautomation/api.php?do=devices/updateStatus&status=${status}&systempluginname=tdtool&systemdeviceid=${DEVICEID}"
                echo "http://192.168.1.2/homeautomation/api.php?do=devices/updateStatus&status=${status}&systempluginname=tdtool&systemdeviceid=${DEVICEID}" >> /tmp/tdlog.log
                wget -qO- "${url}" &> /dev/null
                ;;
esac
Tack så mkt för hjälpen Daniel.

jneander
Posts: 32
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Skymningsrelä + HA funkar det?

Post by jneander » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Det enda jag inte fattar är varför jag inte får det dynamiska att fungera.
Den triggas inte på On och Off alls. Jag ser i loggen att Ljussensor slår på och av men schemat med den dynamiska som ska slå på och av vid 1 eller 0 körs aldrig.

Daniel
Posts: 313
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Skymningsrelä + HA funkar det?

Post by Daniel » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

jneander wrote:Glöm allt jag sa. Fattar nu. Det var mitt skript som körde allt den hörde från alla devices eftersom jag inte hade något filter. La dit ett filter för att bara skicka från min sensor och strunta i alla andra.
Hmmm... Jag har aldrig filtrerat bort, jag tänker mig att det är lika bra att HA får reda på alla enhetsförändringar. Vad var problemet här egentligen?

Gällande det dynamiska schemat så tror jag nästan att jag får be dig slå på debugläget (under konfiguration->inställningar) och så skicka upp debugloggen (hamnar i mappen logs). Något är det ju som inte funkar...

/Daniel
Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

jneander
Posts: 32
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Skymningsrelä + HA funkar det?

Post by jneander » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Ok, nu vet jag vad felet var. Eftersom Ljussensorn "tänds" som om det vore en lampa så måste man släcka den innan HA kör den igen. Så det fungerade en gång men inte sedan eftersom jag endast skickade in på till HA från mitt script. Enkelt när man vet hur man ska göra och det är bra för jag kommer inte behöva få discolights här hemma då Nexa är känslig och sätter på och av sig precis när ljuset är så svagt så den ska reagera.

Tack igen Daniel. Du har varit till stor hjälp.

Daniel
Posts: 313
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Skymningsrelä + HA funkar det?

Post by Daniel » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Ja, ibland är logiken inte helt självklar. Och det får väl erkännas att dokumentationen är lite sådär. Lite som att det är ett projekt av nördar för nördar :D

Bra att det löste sig i varje fall!

/Daniel
Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

jneander
Posts: 32
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Skymningsrelä + HA funkar det?

Post by jneander » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag fick aldrig det att fungera 100% så jag gjorde mitt egna script och använder det enbart för att sätta på lamporna och HA för att stänga av dem vid en viss tid.
Lägger upp det här ifall flera har samma problem som jag. Scriptet lägger du i en exekverbar fil i katalogen /usr/local/share/telldus/scripts/deviceevent/

Code: Select all

#!/bin/bash
MYTIME=$(date +%H)
FROMHOUR=15  # The script will only rum from this hour (15:00:00 and onwards)
TOHOUR=23      # The script will run to this hour minus one minute so if you write 23 it will run the script until 22:59:59

case ${DEVICEID} in
        # Ändra 13 till ditt id på din sensor/brytare i tdtool (tdtool --list listar alla dina enheter)
        13)
                echo "--------------------------------------" >> /tmp/tdlog.log
                date +"%d %b %T" >> /tmp/tdlog.log
                echo "Device: ${DEVICEID}" >> /tmp/tdlog.log
                case ${METHOD} in
                        1)
                                if (( 10#$MYTIME >= FROMHOUR && 10#$MYTIME < TOHOUR )); then
                                        echo "Status: On" >> /tmp/tdlog.log
                                        sleep 5s
                                        tdtool --on 4   # Your  device you like to turn on
                                else
                                        echo "Status: not within time interval" >> /tmp/tdlog.log
                                fi
                                ;;
                        2)
                                echo "Status: off" >> /tmp/tdlog.log
                                ;;
                esac
                ;;
esac

Post Reply