Logg på dynamisk aktivering

http://karpero.mine.nu/ha

Moderators: tom_rosenback, Daniel, Telldus

Logg på dynamisk aktivering

Postby Pumpan » Thu Oct 19, 2017 7:03 pm

Får inte någon logg när jag kör dynamisk aktivering visst ska man få det? har för mig att jag fick det i tidigare version av HA (idag kör jag senaste). Och om man SKA få det så vad kan ha gått snett? vilka logfiler kan jag kolla i för att bli klokare?

Tack för ett bra gränssnitt!
Pumpan
 
Posts: 4
Joined: Tue Sep 12, 2017 10:51 am

Re: Logg på dynamisk aktivering

Postby tom_rosenback » Fri Oct 20, 2017 5:13 am

Att själva händelsen körts loggas inte om du inte har aktivt debug läge under inställningar, däremot så skall de enheter du aktiverar genom den dynamiska händelsen logga likt ett en manuell aktivering av vilken enhet som helst.

Vilket är du ute efter?
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha
tom_rosenback
 
Posts: 767
Joined: Tue Aug 05, 2008 9:37 pm

Re: Logg på dynamisk aktivering

Postby Pumpan » Fri Oct 20, 2017 3:15 pm

tom_rosenback wrote:Att själva händelsen körts loggas inte om du inte har aktivt debug läge under inställningar, däremot så skall de enheter du aktiverar genom den dynamiska händelsen logga likt ett en manuell aktivering av vilken enhet som helst.

Vilket är du ute efter?

Jag tänkte främst i "senaste i loggen" (där dyker det inte upp) och inte under fliken loggar. Själva funktionen (dynamisk aktivering) funkar.

Har idag om temperaturen understiger 50 grader så skickas en pushnotis till mig och det funkar.. men kommer ingenting i "senaste i loggen"

har även en humidity mätare som ska starta avfuktaren om fukten överstiger ett visst värde och det är samma sak där.
Pumpan
 
Posts: 4
Joined: Tue Sep 12, 2017 10:51 am

Re: Logg på dynamisk aktivering

Postby tom_rosenback » Fri Oct 20, 2017 6:24 pm

Pumpan wrote:
tom_rosenback wrote:Att själva händelsen körts loggas inte om du inte har aktivt debug läge under inställningar, däremot så skall de enheter du aktiverar genom den dynamiska händelsen logga likt ett en manuell aktivering av vilken enhet som helst.

Vilket är du ute efter?

Jag tänkte främst i "senaste i loggen" (där dyker det inte upp) och inte under fliken loggar. Själva funktionen (dynamisk aktivering) funkar.

Har idag om temperaturen understiger 50 grader så skickas en pushnotis till mig och det funkar.. men kommer ingenting i "senaste i loggen"

har även en humidity mätare som ska starta avfuktaren om fukten överstiger ett visst värde och det är samma sak där.


Låter märkligt, kommer något annat i "senaste" loggen?
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha
tom_rosenback
 
Posts: 767
Joined: Tue Aug 05, 2008 9:37 pm

Re: Logg på dynamisk aktivering

Postby Pumpan » Fri Oct 20, 2017 7:00 pm

tom_rosenback wrote:Låter märkligt, kommer något annat i "senaste" loggen?


Jajemen kör lampor inne med statisk och utomhusbelysning kör jag solstyrd och dom hamnar i "senaste i loggen" och även när jag startar saker manuellt så kommer det med i loggen.
Pumpan
 
Posts: 4
Joined: Tue Sep 12, 2017 10:51 am

Re: Logg på dynamisk aktivering

Postby tom_rosenback » Fri Oct 20, 2017 7:09 pm

Pumpan wrote:
tom_rosenback wrote:Låter märkligt, kommer något annat i "senaste" loggen?


Jajemen kör lampor inne med statisk och utomhusbelysning kör jag solstyrd och dom hamnar i "senaste i loggen" och även när jag startar saker manuellt så kommer det med i loggen.

Ok, pushnotiserna hamnar nog inte i loggen iom att detta inte är en enhets händelse men att inte aktivering för avfuktaren loggas verkar konstigt, har den slagit igång? :D
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha
tom_rosenback
 
Posts: 767
Joined: Tue Aug 05, 2008 9:37 pm

Re: Logg på dynamisk aktivering

Postby Pumpan » Fri Oct 20, 2017 8:28 pm

tom_rosenback wrote:
Pumpan wrote:
tom_rosenback wrote:Låter märkligt, kommer något annat i "senaste" loggen?


Jajemen kör lampor inne med statisk och utomhusbelysning kör jag solstyrd och dom hamnar i "senaste i loggen" och även när jag startar saker manuellt så kommer det med i loggen.

Ok, pushnotiserna hamnar nog inte i loggen iom att detta inte är en enhets händelse men att inte aktivering för avfuktaren loggas verkar konstigt, har den slagit igång? :D

Japp jag har kontrollerat att den både startar och stänger ner sig vid uppmätande värden. Kan tillägga att jag har provat att installera om utan resultat.
Pumpan
 
Posts: 4
Joined: Tue Sep 12, 2017 10:51 am


Return to HomeAutomation

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests