Ändra enbart lampstatus på en device

Moderators: hekj, Telldus

Post Reply
Wicket
Posts: 15
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Ändra enbart lampstatus på en device

Post by Wicket » Fri Mar 16, 2018 10:52 pm

Finns det något sätt att ändra enbart statusen på en device, utan att trigga tillhörande bsh-fil?

Bakgrund:
Jag har ett gäng Sonoff Basic och jag har fått in dem i Easyhome genom att skapa en dummy i Tellduscenter för varje Sonoff och sedan skapat en bsh-fil för varje Id.
bsh-filen triggar sedan ett annat script som publicerar rätt mqtt-topic och därmed aktiverar/avaktiverar Sonoff-enheten i fråga.

Så långt allt gott och väl.
Problemet är att det finns en manuell knapp på varje enhet och just nu så plockar jag upp statusändringen och kör sedan NexaHomeCmd som i sin tur petar på rätt device i EasyHome.
Detta "funkar" ju iofs, men EasyHome skickar ju ett kommando i onödan bara för att få rätt lampstatus, så om det finns ett sätt att bara ändra statusen på lampan vore det kanon.

/Fredrik

hekj
Posts: 988
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Re: Ändra enbart lampstatus på en device

Post by hekj » Sat Mar 17, 2018 6:56 am

Du borde kunna lägga in texten "dummy:yes" i Parameters kolumnen och på så sätt hindra att kommando skickas.

Wicket
Posts: 15
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Ändra enbart lampstatus på en device

Post by Wicket » Sat Mar 17, 2018 9:00 am

Tyvärr inte.

Kör jag "java NexaHomeCmd --on 6 NexaHome.xml" så händer följande i konsolen:

Script executed (6.bsh), result: [[exec, ./mqtt.sh, sonoff_1, ON]]
Exec (mqtt.sh)

/Fredrik

hekj
Posts: 988
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Re: Ändra enbart lampstatus på en device

Post by hekj » Sat Mar 17, 2018 5:06 pm

Tänkte att du enbart ville hoppa över sändning av det trådlösa kommandot (dummy:yes).

Testa att använda curl eller motsvarande och ersätt "cmd=on" med "status=on".

Code: Select all

http://192.168.0.45:8080/nexahome?device=6&status=on

Wicket
Posts: 15
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Ändra enbart lampstatus på en device

Post by Wicket » Sat Mar 17, 2018 5:14 pm

Aahh...

Så nära, men ändå så långt undan. :lol: :lol:
Jag hade testat "device=6&status=yes" och "device=6&status=no" :banghead:

/Fredrik

Post Reply