[löst]Inga ikoner på inbyggda websidan

Moderators: hekj, Telldus

[löst]Inga ikoner på inbyggda websidan

Postby matsb70 » Wed Feb 08, 2017 6:33 am

Hej, kör ver 4.1.9 under raspbian jessie, med Java 1.7.0.60.

mitt problem är att on-off-ikonerna inte laddas när jag visar sidan. Webläsaren hinner gå till timeout och det gör att allt blir segt och tråkigt. likadant i androidprogrammet NexaHome Web Browser, den står och tuggar länge

va kan det vara för fel? jag har inte definierat någon egen egen sida än utan det är den inbyggda.
Last edited by matsb70 on Tue Nov 07, 2017 8:18 am, edited 2 times in total.
matsb70
 
Posts: 10
Joined: Wed Feb 08, 2017 6:21 am

Re: ingen glödlampa i websidan

Postby matsb70 » Thu Mar 09, 2017 2:51 pm

är det ingen som haft o löst något liknande fel ?


just nu tvingas jag köra även tellduscenter och telldusnet för att kunna styra saker med mobilen. skulle helst vilja slippa att det går via en extern sida,
matsb70
 
Posts: 10
Joined: Wed Feb 08, 2017 6:21 am

Re: ingen glödlampa i websidan

Postby hekj » Sat Mar 11, 2017 9:23 am

Blir det samma resultat när du kör med min färdiga image?
hekj
 
Posts: 978
Joined: Mon Jan 05, 2009 10:34 am
Location: Stockholm

Re: ingen glödlampa i websidan

Postby matsb70 » Fri May 05, 2017 4:32 am

Det har jag tyvärr ingen möjlighet att prova, min pi behöver gå 24/7 för andra grejer. Vilken Java release är installerad på din rpi-image, om vi börjar i den ändan?
matsb70
 
Posts: 10
Joined: Wed Feb 08, 2017 6:21 am

Re: ingen glödlampa i websidan

Postby hekj » Sun May 07, 2017 2:12 pm

matsb70 wrote:Det har jag tyvärr ingen möjlighet att prova, min pi behöver gå 24/7 för andra grejer. Vilken Java release är installerad på din rpi-image, om vi börjar i den ändan?

pi@raspberrypi:~/nexahome $ java -version
java version "1.8.0_65"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.8.0_65-b17)
Java HotSpot(TM) Client VM (build 25.65-b01, mixed mode)
hekj
 
Posts: 978
Joined: Mon Jan 05, 2009 10:34 am
Location: Stockholm

Re: ingen glödlampa i websidan

Postby matsb70 » Thu Sep 07, 2017 4:22 pm

OK, jag har java 1.7 nu, ska prova att uppdatera och se om det blir skillnad.

Märker att jag inte tagit tag i detta på en stund, men nu börjar lamptändarsäsongen :D
matsb70
 
Posts: 10
Joined: Wed Feb 08, 2017 6:21 am

Re: Inga ikoner på inbyggda websidan

Postby matsb70 » Fri Sep 08, 2017 1:14 pm

Ja nu kör jag Java 1.8.0_65
och Nexahome 4.1.12

Har samma problem fortfarande med att jag inte ser några ikoner för tänt/släckt. dvs off.mini.png och on.mini.png

DÄREMOT laddas bakgrundsbilden nexahome_bg.jpg

jag får inte ihop det.
matsb70
 
Posts: 10
Joined: Wed Feb 08, 2017 6:21 am

Re: Inga ikoner på inbyggda websidan

Postby matsb70 » Mon Sep 11, 2017 9:09 am

jag kör Jessie lite i botten.

en teori är att någon bit mjukvara saknas hos mig jfrt med full raspbian Jessie. eller nån inställning
det funkar alltså riktigt bra med hekjs image, men jag har svårt att få över all min egna skit till den.

Ska prova om jag kan köra hekjs image i chroot och om det funkar där.
matsb70
 
Posts: 10
Joined: Wed Feb 08, 2017 6:21 am

Re: [löst]Inga ikoner på inbyggda websidan

Postby matsb70 » Tue Nov 07, 2017 8:24 am

Till andra som famlar i blindo i åratal med detta problem:

kolla så ni inte vänt på några siffror i IP-adressen ex 192.168.3.55 =/= 192.168.35.5





:oops: :roll:
matsb70
 
Posts: 10
Joined: Wed Feb 08, 2017 6:21 am


Return to NexaHome

Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 5 guests