LÖSTNån som har testat Sensative Strips Z-wave-magnetkontakt

Moderators: hekj, Telldus

LÖSTNån som har testat Sensative Strips Z-wave-magnetkontakt

Postby gabjorn » Mon Nov 28, 2016 11:50 am

Jag har försökt mig på att installera Sensative Strips Z-wave-magnetkontakt i min RPi2B med Razberry och senaste NexaHome. Den dyker upp i Nexahome vid installationen men inget händer i Nexahome när man öppnar/stänger dörren som den sitter på. När man går in på Z-wave interfacet så ser det ut att fungera som tänkt. Jag har några Z-wave-brytare sen tidigare utöver Nexa-brytarna och det fungerar bra.

Någon som testat och fått Sensative Strips att fungera med Nexahome? Har kört Nexahome ganska länge men Z-wave är jag inte så bra på så det kan kanske vara SBS från min sida.
Last edited by gabjorn on Thu Dec 01, 2016 9:43 pm, edited 1 time in total.
gabjorn
 
Posts: 8
Joined: Thu Mar 19, 2009 10:36 pm

Re: Nån som har testat Sensative Strips Z-wave-magnetkontakt

Postby hekj » Tue Nov 29, 2016 6:52 pm

gabjorn wrote:Jag har försökt mig på att installera Sensative Strips Z-wave-magnetkontakt i min RPi2B med Razberry och senaste NexaHome. Den dyker upp i Nexahome vid installationen men inget händer i Nexahome när man öppnar/stänger dörren som den sitter på. När man går in på Z-wave interfacet så ser det ut att fungera som tänkt. Jag har några Z-wave-brytare sen tidigare utöver Nexa-brytarna och det fungerar bra.

Någon som testat och fått Sensative Strips att fungera med Nexahome? Har kört Nexahome ganska länge men Z-wave är jag inte så bra på så det kan kanske vara SBS från min sida.

Lägg till några parametrar då du startar NexaHome från ett terminalfönster, kolla därefter vad som skrivs ut.
Code: Select all
cd /home/pi/nexahome
./run_nexahome.sh -d -show_zwave_info
hekj
 
Posts: 978
Joined: Mon Jan 05, 2009 10:34 am
Location: Stockholm

Re: Nån som har testat Sensative Strips Z-wave-magnetkontakt

Postby gabjorn » Tue Nov 29, 2016 8:45 pm

Code: Select all
pi@RPi5:~ $ cd nexahome
pi@RPi5:~/nexahome $ ./run_nexahome.sh -d -show_zwave_info
DEBUG { NexaHome } DEBUG
2016-11-29 21:08:26.708 ShellCmd: /usr/lib/jvm/jdk-8-oracle-arm32-vfp-hflt/jre/bin/java -version
2016-11-29 21:08:39.387 ZWave Device, id: 1, deviceType: Static PC Controller, nodeInfoFrame: [ 94, 134, 96, 143, 129, 70, 152, 38, 37, 114, 138, 43, 119, 34, 91, 86, 115, 133, 89, 142, 90 ]
2016-11-29 21:08:39.388 ZWave Device, id: 2, deviceType: , nodeInfoFrame: [ 94, 134, 114, 48, 112, 113, 90, 133, 89, 128, 132, 115 ]
2016-11-29 21:08:41.281 ZWave Device, id: 3, deviceType: , nodeInfoFrame: [ 114, 134, 112, 133, 142, 37, 115, 50, 49, 122, 239, 37, 50, 49 ]
2016-11-29 21:08:41.914 ZWave Device, id: 4, deviceType: , nodeInfoFrame: [ 114, 134, 112, 133, 142, 37, 115, 50, 49, 122, 239, 37, 50, 49 ]
2016-11-29 21:08:42.537 ZWave Device, id: 5, deviceType: , nodeInfoFrame: [ 94, 134, 114, 48, 112, 113, 90, 133, 89, 128, 132, 115 ]
2016-11-29 21:08:42.540 ZWave Device, id: 6, deviceType: Binary Power Switch, nodeInfoFrame: [ 37, 50, 96, 114, 134, 32, 113, 112, 39, 133, 135, 117, 86 ]
2016-11-29 21:08:47.090 ZWave Device, id: 7, deviceType: Binary Power Switch, nodeInfoFrame: [ 37, 50, 96, 114, 134, 32, 113, 112, 39, 133, 135, 117, 86 ]
2016-11-29 21:08:50.655 ZWave Device, id: 8, deviceType: Binary Power Switch, nodeInfoFrame: [ 37, 50, 96, 114, 134, 32, 113, 112, 39, 133, 135, 117, 86 ]


Så här ser det ut nu. Har även testat med bl.a. bara en Sensative strips utöver Nexabrytarna och tempsensorerna som är ganska många. ID3 och ID4 är Sensative Strips. ID6-8 är Greenwave med sex uttag i varje enhet. Det är nog i mesta laget för reaktionstider är ganska lång. Undrar om byte till RPi3 skulle påverka hastigheten? Innan jag nu började leka med Sensative så var reaktionstider hanterbara. Gränsen måste ju gå nånstans :wink:
Jag är jättenöjd med Nexahome. Har kört det skarpt i ett antal år nu och det har successivt växt.

Tack så mycket för responsen.
gabjorn
 
Posts: 8
Joined: Thu Mar 19, 2009 10:36 pm

Re: Nån som har testat Sensative Strips Z-wave-magnetkontakt

Postby hekj » Thu Dec 01, 2016 6:19 pm

gabjorn wrote:
Code: Select all
2016-11-29 21:08:41.281 ZWave Device, id: 3, deviceType: , nodeInfoFrame: [ 114, 134, 112, 133, 142, 37, 115, 50, 49, 122, 239, 37, 50, 49 ]


Code: Select all
114: COMMAND_CLASS_MANUFACTURER_SPECIFIC
134: COMMAND_CLASS_VERSION
112: COMMAND_CLASS_CONFIGURATION
133: COMMAND_CLASS_ASSOCIATION
142: COMMAND_CLASS_MULTI_INSTANCE_ASSOCIATION
37:  COMMAND_CLASS_SWITCH_BINARY
115: COMMAND_CLASS_POWERLEVEL
50:  COMMAND_CLASS_METER
49:  COMMAND_CLASS_SENSOR_MULTILEVEL
122; COMMAND_CLASS_FIRMWARE_UPDATE_MD
239: COMMAND_CLASS_MARK
37:  COMMAND_CLASS_SWITCH_BINARY
50:  COMMAND_CLASS_METER
49:  COMMAND_CLASS_SENSOR_MULTILEVEL

37, 50 och 49 förekommer två gånger :?:

Ser inget uppenbart fel.

Kör följande kommando för att uppdatera razberry programvaran.
Code: Select all
 wget -q -O - http://razberry.z-wave.me/install | sudo bash

Skrivs det ut något om du skriver in följande i en webläsare?
Code: Select all
http://<ip adress>:8083/ZWaveAPI/Data/0
hekj
 
Posts: 978
Joined: Mon Jan 05, 2009 10:34 am
Location: Stockholm

Re: Nån som har testat Sensative Strips Z-wave-magnetkontakt

Postby gabjorn » Thu Dec 01, 2016 7:39 pm

Jag har redan utfört det och kör på senaste ver 2.2.5 nu. Har även testat att köra på 2.2.3 och 2.2.4.

Allt bygger på den senaste swe ver. nedtankad från din hemsida. På den har jag sen uppgraderat operativet, Nexahome och Zway till senaste ver.
Frågan är hur man ska gå vidare om du inte ser något uppenbart fel.
Jag skulle kunna starta om från början med din installation igen, uppgradera som tidigare och bara lägga in en Sensative Strips och se vad som händer. Eller ser du något bättre väg? Kanske ska testa utan att uppgradera alls för att se?
Tack igen för hjälpen.
Fort men fel. Missade del två
Code: Select all
pi@RPi5:~ $ http://10.15.80.115:8083/ZWaveAPI/Data/0
bash: http://10.15.80.115:8083/ZWaveAPI/Data/0: Filen eller katalogen finns inte
pi@RPi5:~ $
Last edited by gabjorn on Thu Dec 01, 2016 7:57 pm, edited 1 time in total.
gabjorn
 
Posts: 8
Joined: Thu Mar 19, 2009 10:36 pm

Re: Nån som har testat Sensative Strips Z-wave-magnetkontakt

Postby hekj » Thu Dec 01, 2016 7:46 pm

gabjorn wrote:Jag har redan utfört det och kör på senaste ver 2.2.5 nu. Har även testat att köra på 2.2.3 och 2.2.4.

Allt bygger på den senaste swe ver. nedtankad från din hemsida. På den har jag sen uppgraderat operativet, Nexahome och Zway till senaste ver.
Frågan är hur man ska gå vidare om du inte ser något uppenbart fel.
Jag skulle kunna starta om från början med din installation igen, uppgradera som tidigare och bara lägga in en Sensative Strips och se vad som händer. Eller ser du något bättre väg? Kanske ska testa utan att uppgradera alls för att se?
Tack igen för hjälpen.

Fick du ut någon json data (...:8083/ZWaveAPI/Data/0)?

Testa att byta Notifieringstyp (6. Viktiga parametrar (avancerat))
https://www.zwavesverige.se/manualer/enhetsmanualer/razberry-enhetsmanual-sensative-magnetstrip-gen-5
hekj
 
Posts: 978
Joined: Mon Jan 05, 2009 10:34 am
Location: Stockholm

Re: Nån som har testat Sensative Strips Z-wave-magnetkontakt

Postby gabjorn » Thu Dec 01, 2016 8:05 pm

Ska testa detta. Återkommer.
gabjorn
 
Posts: 8
Joined: Thu Mar 19, 2009 10:36 pm

Re: Nån som har testat Sensative Strips Z-wave-magnetkontakt

Postby gabjorn » Thu Dec 01, 2016 9:42 pm

hekj wrote:Testa att byta Notifieringstyp (6. Viktiga parametrar (avancerat))
https://www.zwavesverige.se/manualer/enhetsmanualer/razberry-enhetsmanual-sensative-magnetstrip-gen-5

Tack så mycket för tipset.
Ändrade Notification type från 1 Notification report (default) till 2 Basic report.
Nu fungerade det i Nexahome.
Tack så mycket igen. Nu har jag lärt mig lite mer om zwave :)
Donation kommer.
gabjorn
 
Posts: 8
Joined: Thu Mar 19, 2009 10:36 pm


Return to NexaHome

Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 4 guests