LÖSTNån som har testat Sensative Strips Z-wave-magnetkontakt

Moderators: hekj, Telldus

Post Reply
gabjorn
Posts: 8
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

LÖSTNån som har testat Sensative Strips Z-wave-magnetkontakt

Post by gabjorn » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag har försökt mig på att installera Sensative Strips Z-wave-magnetkontakt i min RPi2B med Razberry och senaste NexaHome. Den dyker upp i Nexahome vid installationen men inget händer i Nexahome när man öppnar/stänger dörren som den sitter på. När man går in på Z-wave interfacet så ser det ut att fungera som tänkt. Jag har några Z-wave-brytare sen tidigare utöver Nexa-brytarna och det fungerar bra.

Någon som testat och fått Sensative Strips att fungera med Nexahome? Har kört Nexahome ganska länge men Z-wave är jag inte så bra på så det kan kanske vara SBS från min sida.
Last edited by gabjorn on Thu Dec 01, 2016 9:43 pm, edited 1 time in total.

hekj
Posts: 988
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Re: Nån som har testat Sensative Strips Z-wave-magnetkontakt

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

gabjorn wrote:Jag har försökt mig på att installera Sensative Strips Z-wave-magnetkontakt i min RPi2B med Razberry och senaste NexaHome. Den dyker upp i Nexahome vid installationen men inget händer i Nexahome när man öppnar/stänger dörren som den sitter på. När man går in på Z-wave interfacet så ser det ut att fungera som tänkt. Jag har några Z-wave-brytare sen tidigare utöver Nexa-brytarna och det fungerar bra.

Någon som testat och fått Sensative Strips att fungera med Nexahome? Har kört Nexahome ganska länge men Z-wave är jag inte så bra på så det kan kanske vara SBS från min sida.
Lägg till några parametrar då du startar NexaHome från ett terminalfönster, kolla därefter vad som skrivs ut.

Code: Select all

cd /home/pi/nexahome
./run_nexahome.sh -d -show_zwave_info

gabjorn
Posts: 8
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Nån som har testat Sensative Strips Z-wave-magnetkontakt

Post by gabjorn » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Code: Select all

pi@RPi5:~ $ cd nexahome
pi@RPi5:~/nexahome $ ./run_nexahome.sh -d -show_zwave_info
DEBUG { NexaHome } DEBUG
2016-11-29 21:08:26.708 ShellCmd: /usr/lib/jvm/jdk-8-oracle-arm32-vfp-hflt/jre/bin/java -version
2016-11-29 21:08:39.387 ZWave Device, id: 1, deviceType: Static PC Controller, nodeInfoFrame: [ 94, 134, 96, 143, 129, 70, 152, 38, 37, 114, 138, 43, 119, 34, 91, 86, 115, 133, 89, 142, 90 ]
2016-11-29 21:08:39.388 ZWave Device, id: 2, deviceType: , nodeInfoFrame: [ 94, 134, 114, 48, 112, 113, 90, 133, 89, 128, 132, 115 ]
2016-11-29 21:08:41.281 ZWave Device, id: 3, deviceType: , nodeInfoFrame: [ 114, 134, 112, 133, 142, 37, 115, 50, 49, 122, 239, 37, 50, 49 ]
2016-11-29 21:08:41.914 ZWave Device, id: 4, deviceType: , nodeInfoFrame: [ 114, 134, 112, 133, 142, 37, 115, 50, 49, 122, 239, 37, 50, 49 ]
2016-11-29 21:08:42.537 ZWave Device, id: 5, deviceType: , nodeInfoFrame: [ 94, 134, 114, 48, 112, 113, 90, 133, 89, 128, 132, 115 ]
2016-11-29 21:08:42.540 ZWave Device, id: 6, deviceType: Binary Power Switch, nodeInfoFrame: [ 37, 50, 96, 114, 134, 32, 113, 112, 39, 133, 135, 117, 86 ]
2016-11-29 21:08:47.090 ZWave Device, id: 7, deviceType: Binary Power Switch, nodeInfoFrame: [ 37, 50, 96, 114, 134, 32, 113, 112, 39, 133, 135, 117, 86 ]
2016-11-29 21:08:50.655 ZWave Device, id: 8, deviceType: Binary Power Switch, nodeInfoFrame: [ 37, 50, 96, 114, 134, 32, 113, 112, 39, 133, 135, 117, 86 ]

Så här ser det ut nu. Har även testat med bl.a. bara en Sensative strips utöver Nexabrytarna och tempsensorerna som är ganska många. ID3 och ID4 är Sensative Strips. ID6-8 är Greenwave med sex uttag i varje enhet. Det är nog i mesta laget för reaktionstider är ganska lång. Undrar om byte till RPi3 skulle påverka hastigheten? Innan jag nu började leka med Sensative så var reaktionstider hanterbara. Gränsen måste ju gå nånstans :wink:
Jag är jättenöjd med Nexahome. Har kört det skarpt i ett antal år nu och det har successivt växt.

Tack så mycket för responsen.

hekj
Posts: 988
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Re: Nån som har testat Sensative Strips Z-wave-magnetkontakt

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

gabjorn wrote:

Code: Select all

2016-11-29 21:08:41.281 ZWave Device, id: 3, deviceType: , nodeInfoFrame: [ 114, 134, 112, 133, 142, 37, 115, 50, 49, 122, 239, 37, 50, 49 ]

Code: Select all

114: COMMAND_CLASS_MANUFACTURER_SPECIFIC
134: COMMAND_CLASS_VERSION
112: COMMAND_CLASS_CONFIGURATION
133: COMMAND_CLASS_ASSOCIATION
142: COMMAND_CLASS_MULTI_INSTANCE_ASSOCIATION
37:  COMMAND_CLASS_SWITCH_BINARY
115: COMMAND_CLASS_POWERLEVEL
50:  COMMAND_CLASS_METER
49:  COMMAND_CLASS_SENSOR_MULTILEVEL
122; COMMAND_CLASS_FIRMWARE_UPDATE_MD
239: COMMAND_CLASS_MARK
37:  COMMAND_CLASS_SWITCH_BINARY
50:  COMMAND_CLASS_METER
49:  COMMAND_CLASS_SENSOR_MULTILEVEL
37, 50 och 49 förekommer två gånger :?:

Ser inget uppenbart fel.

Kör följande kommando för att uppdatera razberry programvaran.

Code: Select all

 wget -q -O - http://razberry.z-wave.me/install | sudo bash
Skrivs det ut något om du skriver in följande i en webläsare?

Code: Select all

http://<ip adress>:8083/ZWaveAPI/Data/0

gabjorn
Posts: 8
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Nån som har testat Sensative Strips Z-wave-magnetkontakt

Post by gabjorn » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag har redan utfört det och kör på senaste ver 2.2.5 nu. Har även testat att köra på 2.2.3 och 2.2.4.

Allt bygger på den senaste swe ver. nedtankad från din hemsida. På den har jag sen uppgraderat operativet, Nexahome och Zway till senaste ver.
Frågan är hur man ska gå vidare om du inte ser något uppenbart fel.
Jag skulle kunna starta om från början med din installation igen, uppgradera som tidigare och bara lägga in en Sensative Strips och se vad som händer. Eller ser du något bättre väg? Kanske ska testa utan att uppgradera alls för att se?
Tack igen för hjälpen.
Fort men fel. Missade del två

Code: Select all

pi@RPi5:~ $ http://10.15.80.115:8083/ZWaveAPI/Data/0
bash: http://10.15.80.115:8083/ZWaveAPI/Data/0: Filen eller katalogen finns inte
pi@RPi5:~ $
Last edited by gabjorn on Thu Dec 01, 2016 7:57 pm, edited 1 time in total.

hekj
Posts: 988
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Re: Nån som har testat Sensative Strips Z-wave-magnetkontakt

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

gabjorn wrote:Jag har redan utfört det och kör på senaste ver 2.2.5 nu. Har även testat att köra på 2.2.3 och 2.2.4.

Allt bygger på den senaste swe ver. nedtankad från din hemsida. På den har jag sen uppgraderat operativet, Nexahome och Zway till senaste ver.
Frågan är hur man ska gå vidare om du inte ser något uppenbart fel.
Jag skulle kunna starta om från början med din installation igen, uppgradera som tidigare och bara lägga in en Sensative Strips och se vad som händer. Eller ser du något bättre väg? Kanske ska testa utan att uppgradera alls för att se?
Tack igen för hjälpen.
Fick du ut någon json data (...:8083/ZWaveAPI/Data/0)?

Testa att byta Notifieringstyp (6. Viktiga parametrar (avancerat))
https://www.zwavesverige.se/manualer/en ... trip-gen-5

gabjorn
Posts: 8
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Nån som har testat Sensative Strips Z-wave-magnetkontakt

Post by gabjorn » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Ska testa detta. Återkommer.

gabjorn
Posts: 8
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Nån som har testat Sensative Strips Z-wave-magnetkontakt

Post by gabjorn » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hekj wrote: Testa att byta Notifieringstyp (6. Viktiga parametrar (avancerat))
https://www.zwavesverige.se/manualer/en ... trip-gen-5
Tack så mycket för tipset.
Ändrade Notification type från 1 Notification report (default) till 2 Basic report.
Nu fungerade det i Nexahome.
Tack så mycket igen. Nu har jag lärt mig lite mer om zwave :)
Donation kommer.

Post Reply