Felmeddelande Mandolyn-sensor

Moderators: hekj, Telldus

Post Reply
Pee
Posts: 32
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Felmeddelande Mandolyn-sensor

Post by Pee » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Har lagt in en gammal Mandolyn-sensor i Nexahome. Den verkar fungera bra och ger värden i Telldus Live och i Nexahome.
Det konstiga är att jag får ett meddelande i konsolen varje minut, men bara för temperatur.

Code: Select all

2016-08-07 18:43:03 (status=yes&id:11;model:temperaturehumidity;value:temp), error: protocol = http host = null
2016-08-07 18:44:03 (status=yes&id:11;model:temperaturehumidity;value:temp), error: protocol = http host = null
2016-08-07 18:45:03 (status=yes&id:11;model:temperaturehumidity;value:temp), error: protocol = http host = null
2016-08-07 18:46:03 (status=yes&id:11;model:temperaturehumidity;value:temp), error: protocol = http host = null
Med "Raw Sensor Data" satt (Ej relevanta rader borttagna)

Code: Select all

2016-08-07 18:46:41 RawEvent: class:sensor;protocol:mandolyn;id:11;model:temperaturehumidity;temp:20.6;humidity:47;
2016-08-07 18:46:41 RawEvent: class:sensor;protocol:mandolyn;id:11;model:temperaturehumidity;temp:20.6;humidity:47;
2016-08-07 18:47:03 (status=yes&id:11;model:temperaturehumidity;value:temp), error: protocol = http host = null
2016-08-07 18:47:03 RawEvent: class:sensor;protocol:mandolyn;id:11;model:temperaturehumidity;temp:20.6;polled:true
2016-08-07 18:47:03 RawEvent: class:sensor;protocol:mandolyn;id:11;model:temperaturehumidity;humidity:47;polled:true
2016-08-07 18:47:41 RawEvent: class:sensor;protocol:mandolyn;id:11;model:temperaturehumidity;temp:20.5;humidity:47;
2016-08-07 18:47:41 RawEvent: class:sensor;protocol:mandolyn;id:11;model:temperaturehumidity;temp:20.5;humidity:47;
2016-08-07 18:48:04 RawEvent: class:sensor;protocol:mandolyn;id:11;model:temperaturehumidity;temp:20.5;polled:true
2016-08-07 18:48:04 RawEvent: class:sensor;protocol:mandolyn;id:11;model:temperaturehumidity;humidity:47;polled:true
2016-08-07 18:48:07 (status=yes&id:11;model:temperaturehumidity;value:temp), error: protocol = http host = null
2016-08-07 18:48:41 RawEvent: class:sensor;protocol:mandolyn;id:11;model:temperaturehumidity;temp:20.4;humidity:47;
2016-08-07 18:48:41 RawEvent: class:sensor;protocol:mandolyn;id:11;model:temperaturehumidity;temp:20.5;humidity:47;
2016-08-07 18:48:41 RawEvent: class:sensor;protocol:mandolyn;id:11;model:temperaturehumidity;temp:20.5;humidity:47;
2016-08-07 18:49:02 (status=yes&id:11;model:temperaturehumidity;value:temp), error: protocol = http host = null
2016-08-07 18:49:03 RawEvent: class:sensor;protocol:mandolyn;id:11;model:temperaturehumidity;temp:20.5;polled:true
2016-08-07 18:49:03 RawEvent: class:sensor;protocol:mandolyn;id:11;model:temperaturehumidity;humidity:47;polled:true
2016-08-07 18:49:41 RawEvent: class:sensor;protocol:mandolyn;id:11;model:temperaturehumidity;temp:20.3;humidity:47;
2016-08-07 18:49:41 RawEvent: class:sensor;protocol:mandolyn;id:11;model:temperaturehumidity;temp:20.3;humidity:47;
2016-08-07 18:49:41 RawEvent: class:sensor;protocol:mandolyn;id:11;model:temperaturehumidity;temp:20.4;humidity:47;
2016-08-07 18:50:03 RawEvent: class:sensor;protocol:mandolyn;id:11;model:temperaturehumidity;temp:20.4;polled:true
2016-08-07 18:50:03 RawEvent: class:sensor;protocol:mandolyn;id:11;model:temperaturehumidity;humidity:47;polled:true
Såhär har jag lagt in den, utdrag ur NexaHome.xml

Code: Select all

      <device name="Temp Ute Fram" group="SENSOR" previous="" repeat="0" partOfAll="yes" specificParameters="id:11;model:temperaturehumidity;value:temp" function="sensor">105</device>
      <device name="Fukt Ute Fram" group="SENSOR" previous="" repeat="0" partOfAll="yes" specificParameters="id:11;model:temperaturehumidity;value:humidity" function="sensor">106</device>
Beror det på att den inte stöds fullt eller har jag missat något litet tecken någonstans..... :?
Kör NexaHome 4.1.4 och TelldusCenter 2.1.2 på en Pi2.

Pee
Posts: 32
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Felmeddelande Mandolyn-sensor

Post by Pee » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Ojdå..... ett omstart fixade allt! :oops: :oops: :banghead:
Sensorn var inte för gammal. :)

Post Reply