Byta "mode" med fjärrkontroll?

Moderators: hekj, Telldus

Post Reply
folkeorg
Posts: 201
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Byta "mode" med fjärrkontroll?

Post by folkeorg » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Försöker få morsan att använda styrning via Nexahome. Det kan gå iom att det finns appar för att tvångsstyra brytarna. Men apparna klarar inte att byta schema dvs från "Hemma" till "Borta".

Hur fixar man det?

Kan man styra via en fjärrkontroll?

Går det att skapa en virituell brytare i appen som heter "Hemma" så att när man slår till den så blir det Hemma-schema och när man slår ifrån så är det Borta-schema?

Fast jag skulle även vilja ha "Allting-alltid-till"-läge dvs att alla brytare är i Till-läge så morsan får fippla med lamporna bäst hon vill (hon är inte riktigt bekväm med appar ännu). Så egentligen kunna välja mellan minst tre olika lägen.

Nu gör ni andra? Ändrar via Nexahome-programmet?

hekj
Posts: 986
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Re: Byta "mode" med fjärrkontroll?

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

folkeorg wrote:Kan man styra via en fjärrkontroll?

Går det att skapa en virituell brytare i appen som heter "Hemma" så att när man slår till den så blir det Hemma-schema och när man slår ifrån så är det Borta-schema?
Du kan styra mode via fjärrkontrollen, kolla på nedanstående exempel.

12.bsh

Code: Select all

device = "12";
if (deviceIsOn(device)) {
   if (!modeIs("Home")) {
      mode("Home");
   }
} else {
   if (!modeIs("Away")) {
      mode("Away");
   }
}

folkeorg
Posts: 201
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Byta "mode" med fjärrkontroll?

Post by folkeorg » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hur kopplar man ett skript till en device?

johmei
Posts: 23
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Byta "mode" med fjärrkontroll?

Post by johmei » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

folkeorg wrote:Hur kopplar man ett skript till en device?
Skriptfilen är döpt som devicen i NexaHome. I tidigare exempel används device 12. Du kan alltså skriva scripts som körs separat för varje device. Skriptet körs varje gång devicen sätts (on och off).

folkeorg
Posts: 201
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Byta "mode" med fjärrkontroll?

Post by folkeorg » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Men hur lägger jag in devicen i Nexahome och i telldus center? Vill ju kunna ändra mode via app..

folkeorg
Posts: 201
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Byta "mode" med fjärrkontroll?

Post by folkeorg » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Har gjort ett skript som ändrar Hemma/Borta. Problemet är att om man t.ex. synkar brytarna så körs även skriptet och sätter Hemma-läge. Kan man inte ha en "brytare" som lver på sidan om dvs inte kan styras av Nexahome? Hittar ingen [ ] Aktiv-ruta på device-nivå, bara på event-nivå..

hekj
Posts: 986
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Re: Byta "mode" med fjärrkontroll?

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

folkeorg wrote:Har gjort ett skript som ändrar Hemma/Borta. Problemet är att om man t.ex. synkar brytarna så körs även skriptet och sätter Hemma-läge. Kan man inte ha en "brytare" som lver på sidan om dvs inte kan styras av Nexahome? Hittar ingen [ ] Aktiv-ruta på device-nivå, bara på event-nivå..
Om du inte ser alla device kolumner så ska du först välja menyalternativ 'View --> Advanced User Interface', därefter ska du leta upp 'All' kolumnen samt se till att din brytare inte är aktiverad.

Post Reply