Byta "mode" med fjärrkontroll?

Moderators: hekj, Telldus

Byta "mode" med fjärrkontroll?

Postby folkeorg » Wed Jun 03, 2015 10:40 am

Försöker få morsan att använda styrning via Nexahome. Det kan gå iom att det finns appar för att tvångsstyra brytarna. Men apparna klarar inte att byta schema dvs från "Hemma" till "Borta".

Hur fixar man det?

Kan man styra via en fjärrkontroll?

Går det att skapa en virituell brytare i appen som heter "Hemma" så att när man slår till den så blir det Hemma-schema och när man slår ifrån så är det Borta-schema?

Fast jag skulle även vilja ha "Allting-alltid-till"-läge dvs att alla brytare är i Till-läge så morsan får fippla med lamporna bäst hon vill (hon är inte riktigt bekväm med appar ännu). Så egentligen kunna välja mellan minst tre olika lägen.

Nu gör ni andra? Ändrar via Nexahome-programmet?
folkeorg
 
Posts: 199
Joined: Tue Oct 26, 2010 12:28 pm

Re: Byta "mode" med fjärrkontroll?

Postby hekj » Sun Jun 07, 2015 6:12 am

folkeorg wrote:Kan man styra via en fjärrkontroll?

Går det att skapa en virituell brytare i appen som heter "Hemma" så att när man slår till den så blir det Hemma-schema och när man slår ifrån så är det Borta-schema?

Du kan styra mode via fjärrkontrollen, kolla på nedanstående exempel.

12.bsh
Code: Select all
device = "12";
if (deviceIsOn(device)) {
   if (!modeIs("Home")) {
      mode("Home");
   }
} else {
   if (!modeIs("Away")) {
      mode("Away");
   }
}
hekj
 
Posts: 978
Joined: Mon Jan 05, 2009 10:34 am
Location: Stockholm

Re: Byta "mode" med fjärrkontroll?

Postby folkeorg » Sun Sep 27, 2015 7:44 pm

Hur kopplar man ett skript till en device?
folkeorg
 
Posts: 199
Joined: Tue Oct 26, 2010 12:28 pm

Re: Byta "mode" med fjärrkontroll?

Postby johmei » Mon Sep 28, 2015 12:56 pm

folkeorg wrote:Hur kopplar man ett skript till en device?

Skriptfilen är döpt som devicen i NexaHome. I tidigare exempel används device 12. Du kan alltså skriva scripts som körs separat för varje device. Skriptet körs varje gång devicen sätts (on och off).
johmei
 
Posts: 23
Joined: Sun Feb 22, 2015 3:41 pm

Re: Byta "mode" med fjärrkontroll?

Postby folkeorg » Fri Jan 22, 2016 10:13 pm

Men hur lägger jag in devicen i Nexahome och i telldus center? Vill ju kunna ändra mode via app..
folkeorg
 
Posts: 199
Joined: Tue Oct 26, 2010 12:28 pm

Re: Byta "mode" med fjärrkontroll?

Postby folkeorg » Sun Aug 21, 2016 7:51 pm

Har gjort ett skript som ändrar Hemma/Borta. Problemet är att om man t.ex. synkar brytarna så körs även skriptet och sätter Hemma-läge. Kan man inte ha en "brytare" som lver på sidan om dvs inte kan styras av Nexahome? Hittar ingen [ ] Aktiv-ruta på device-nivå, bara på event-nivå..
folkeorg
 
Posts: 199
Joined: Tue Oct 26, 2010 12:28 pm

Re: Byta "mode" med fjärrkontroll?

Postby hekj » Mon Aug 22, 2016 5:39 am

folkeorg wrote:Har gjort ett skript som ändrar Hemma/Borta. Problemet är att om man t.ex. synkar brytarna så körs även skriptet och sätter Hemma-läge. Kan man inte ha en "brytare" som lver på sidan om dvs inte kan styras av Nexahome? Hittar ingen [ ] Aktiv-ruta på device-nivå, bara på event-nivå..

Om du inte ser alla device kolumner så ska du först välja menyalternativ 'View --> Advanced User Interface', därefter ska du leta upp 'All' kolumnen samt se till att din brytare inte är aktiverad.
hekj
 
Posts: 978
Joined: Mon Jan 05, 2009 10:34 am
Location: Stockholm


Return to NexaHome

Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 2 guests