Väderkoefficient

Moderators: hekj, Telldus

Re: Väderkoefficient

Postby Leffe » Sun Oct 30, 2016 5:42 pm

Tack Pee
Funkar fint :D :D
Leffe
 
Posts: 73
Joined: Sun Jan 05, 2014 2:45 pm

Re: Väderkoefficient

Postby Leffe » Fri Nov 04, 2016 8:22 am

Hallå igen !

Har upptäckt en för mej mystisk sak med "Väderkoefficienten" som jag märkt funkar dåligt i bland senaste tiden .
Skall försöka förklara
När skripten körs i NH så får jag som i dag en "snöstjärna" som symbol och texten "Snö" vilket inte stämmer med vädret utanför mitt fönster! .
Men om jag anropar MSN med den länken som jag klippt ut från "weather_hourly.bat" så visar den sidan på "Lätt regn" och detta ger ju för mej fel värde på "adjust"

Jag har givetvis kört skripten flera gånger för att uppdatera men samma sak
Mystiskt ??,,, eller :? :?


Kör NH 4.1.7
Leffe
 
Posts: 73
Joined: Sun Jan 05, 2014 2:45 pm

Re: Väderkoefficient

Postby hekj » Sun Nov 06, 2016 12:23 pm

Leffe wrote:Har upptäckt en för mej mystisk sak med "Väderkoefficienten" som jag märkt funkar dåligt i bland senaste tiden .
Skall försöka förklara
När skripten körs i NH så får jag som i dag en "snöstjärna" som symbol och texten "Snö" vilket inte stämmer med vädret utanför mitt fönster! .
Men om jag anropar MSN med den länken som jag klippt ut från "weather_hourly.bat" så visar den sidan på "Lätt regn" och detta ger ju för mej fel värde på "adjust"

Vad skrivs ut om du kör weather_hourly.bat från ett DOS-fönster?
hekj
 
Posts: 978
Joined: Mon Jan 05, 2009 10:34 am
Location: Stockholm

Re: Väderkoefficient

Postby Leffe » Sun Nov 06, 2016 6:57 pm

Hej
Körde från kommandotolken och fick samma svar som jag fick via Nh, Men "webbanrop" ger nuvarande väder
Leffe
 
Posts: 73
Joined: Sun Jan 05, 2014 2:45 pm

Re: Väderkoefficient

Postby hekj » Sun Nov 06, 2016 7:36 pm

Jag plockar ut data för för nästa timme pga att då får man ut en grafisk symbol, under nuvarande väder finns ingen grafisk symbol.

kl 20.30 får man ut prognosen för nästa timme, dvs 21.
./weather_hourly.sh
time=21
img=<img alt="Molnigt" src="//img-s-msn-com.akamaized.net/tenant/amp/entityid/BB1kc8s.img?m=6&amp;o=true&amp;u=true&amp;n=true&amp;w=30&amp;h=30" title="Molnigt" />
skytext=Molnigt
temp=-2&#176;
precipicn=50%
hekj
 
Posts: 978
Joined: Mon Jan 05, 2009 10:34 am
Location: Stockholm

Re: Väderkoefficient

Postby Leffe » Mon Nov 07, 2016 2:46 pm

hekj wrote:Jag plockar ut data för för nästa timme pga att då får man ut en grafisk symbol, under nuvarande väder finns ingen grafisk symbol.

kl 20.30 får man ut prognosen för nästa timme, dvs 21.
./weather_hourly.sh
time=21
img=<img alt="Molnigt" src="//img-s-msn-com.akamaized.net/tenant/amp/entityid/BB1kc8s.img?m=6&amp;o=true&amp;u=true&amp;n=true&amp;w=30&amp;h=30" title="Molnigt" />
skytext=Molnigt
temp=-2&#176;
precipicn=50%



Hej hejk
Oki då förstår jag , är nog så att dom "uppdaterar annorlunda än förut, jag har inte träffat på detta tidigare , ochdå det blir mindre exakt data när man som jag använder det som "skymmningsrelä"
Skulle det gå att "plocka " aktuellt värde , symbolen är ju inte lika viktig :D :D

/Leif
Edit
Löst tror jag lyckades plocka värdet "WEATHER INFO" från sidan i stället
Leffe
 
Posts: 73
Joined: Sun Jan 05, 2014 2:45 pm

Re: Väderkoefficient

Postby Pee » Tue Nov 15, 2016 10:45 pm

Leffe wrote: Löst tror jag lyckades plocka värdet "WEATHER INFO" från sidan i stället

Leif,
Hur gjorde du det?
/Pee
Pee
 
Posts: 31
Joined: Mon Sep 08, 2014 5:56 pm

Previous

Return to NexaHome

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests