Väderkoefficient

Moderators: hekj, Telldus

Leffe
Posts: 78
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Väderkoefficient

Post by Leffe » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Tack Pee
Funkar fint :D :D

Leffe
Posts: 78
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Väderkoefficient

Post by Leffe » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hallå igen !

Har upptäckt en för mej mystisk sak med "Väderkoefficienten" som jag märkt funkar dåligt i bland senaste tiden .
Skall försöka förklara
När skripten körs i NH så får jag som i dag en "snöstjärna" som symbol och texten "Snö" vilket inte stämmer med vädret utanför mitt fönster! .
Men om jag anropar MSN med den länken som jag klippt ut från "weather_hourly.bat" så visar den sidan på "Lätt regn" och detta ger ju för mej fel värde på "adjust"

Jag har givetvis kört skripten flera gånger för att uppdatera men samma sak
Mystiskt ??,,, eller :? :?


Kör NH 4.1.7

hekj
Posts: 986
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Re: Väderkoefficient

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Leffe wrote: Har upptäckt en för mej mystisk sak med "Väderkoefficienten" som jag märkt funkar dåligt i bland senaste tiden .
Skall försöka förklara
När skripten körs i NH så får jag som i dag en "snöstjärna" som symbol och texten "Snö" vilket inte stämmer med vädret utanför mitt fönster! .
Men om jag anropar MSN med den länken som jag klippt ut från "weather_hourly.bat" så visar den sidan på "Lätt regn" och detta ger ju för mej fel värde på "adjust"
Vad skrivs ut om du kör weather_hourly.bat från ett DOS-fönster?

Leffe
Posts: 78
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Väderkoefficient

Post by Leffe » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej
Körde från kommandotolken och fick samma svar som jag fick via Nh, Men "webbanrop" ger nuvarande väder

hekj
Posts: 986
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Re: Väderkoefficient

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag plockar ut data för för nästa timme pga att då får man ut en grafisk symbol, under nuvarande väder finns ingen grafisk symbol.

kl 20.30 får man ut prognosen för nästa timme, dvs 21.
./weather_hourly.sh
time=21
img=<img alt="Molnigt" src="//img-s-msn-com.akamaized.net/tenant/amp/entityid/BB1kc8s.img?m=6&o=true&u=true&n=true&w=30&h=30" title="Molnigt" />
skytext=Molnigt
temp=-2&#176;
precipicn=50%

Leffe
Posts: 78
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Väderkoefficient

Post by Leffe » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hekj wrote:Jag plockar ut data för för nästa timme pga att då får man ut en grafisk symbol, under nuvarande väder finns ingen grafisk symbol.

kl 20.30 får man ut prognosen för nästa timme, dvs 21.
./weather_hourly.sh
time=21
img=<img alt="Molnigt" src="//img-s-msn-com.akamaized.net/tenant/amp/entityid/BB1kc8s.img?m=6&o=true&u=true&n=true&w=30&h=30" title="Molnigt" />
skytext=Molnigt
temp=-2&#176;
precipicn=50%

Hej hejk
Oki då förstår jag , är nog så att dom "uppdaterar annorlunda än förut, jag har inte träffat på detta tidigare , ochdå det blir mindre exakt data när man som jag använder det som "skymmningsrelä"
Skulle det gå att "plocka " aktuellt värde , symbolen är ju inte lika viktig :D :D

/Leif
Edit
Löst tror jag lyckades plocka värdet "WEATHER INFO" från sidan i stället

Pee
Posts: 31
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Väderkoefficient

Post by Pee » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Leffe wrote: Löst tror jag lyckades plocka värdet "WEATHER INFO" från sidan i stället
Leif,
Hur gjorde du det?
/Pee

Post Reply