NexaHome - Utvecklingsförslag...

Moderators: hekj, Telldus

hekj
Posts: 992
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

NexaHome - Utvecklingsförslag...

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Utvecklingsförslag som har implementerats:
2010-01-02 "kunna köras som en service" 1.1.2
2010-01-05 "ett klickbart webbgränssnitt" 1.3.0
2010-11-30 "kunna köras i Mac OS X" 2.0.1
Jag är lite osäker på vad jag ska lägga in för slags nya finesser i NexaHome, behöver lite fler tips på bra att ha funktioner :help:
Last edited by hekj on Thu Dec 30, 2010 8:33 pm, edited 2 times in total.

zorro
Posts: 43
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by zorro » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Vi älskar finesser ,finnessa på du bara :clap: :clap: :clap:

haho
Posts: 4
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by haho » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

En "Synchronize all" knapp i WAP & Webbgränssnittet.

/Henrik O

hekj
Posts: 992
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

haho wrote:En "Synchronize all" knapp i WAP & Webbgränssnittet.
Denna funktion är nu inlagd i webservern, ver 0.9.9.

http://hem.bredband.net/hekj/nexahome

/Henrik

greger
Posts: 23
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by greger » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Det skulle vara snyggt att ha en grafisk presentation av det som finns i "Queue" fliken.

/Greger

EddieCrouger
Posts: 15
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by EddieCrouger » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Macversion hade inte suttit helt fel! :)

hekj
Posts: 992
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

EddieCrouger wrote:Macversion hade inte suttit helt fel! :)
Kan din mac köra java så bör det inte vara något problem, har du möjlighet att ladda hem java och försöka starta NexaHome?

/Henrik

greger
Posts: 23
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by greger » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

En "Save" knapp i WAP & Webbgränssnittet alternativt att byte av mode medför en automatisk save. Jag märkte att en automatisk omstart av datorn pga Windows uppdate resulterar i att NexaHome startar med den mode som är sparad med hjälp av File-Save.

/Greger

hekj
Posts: 992
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

greger wrote:En "Save" knapp i WAP & Webbgränssnittet alternativt att byte av mode medför en automatisk save. Jag märkte att en automatisk omstart av datorn pga Windows uppdate resulterar i att NexaHome startar med den mode som är sparad med hjälp av File-Save.
Har kollat upp detta, det verkar som att NexaHome inte hinner eller ges möjlighet spara aktuell mode när windows update startar om datorn.

Detta är fixat i version 1.1.0 av NexaHome.

/Henrik

hekj
Posts: 992
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Ser att för närvarande har 2 st användare röstat för att programmet ska få svenska menyer. Jag har påbörjat arbetet med att ta fram en svensk manual till den engelska NexaHome versionen. Hoppas att min tid även ska räcka till att så småningom översätta programmet till svenska, dvs att detta inte ska bli ett permanent provisorium.

http://hem.bredband.net/hekj/nexahome/manual.html

/Henrik

maxtor
Posts: 7
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by maxtor » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag får det inte att fungera på MAC. Har java installerat och uppdaterat till senaste version.
Kan starta programmet efter att jag ändrat till Java SE 6 64bit som förval..
Men när jag försöker tända och släcka så får jag bara följande fel.
error: /tmp/nexahome_cmd_28547.sh: line 2: 1: command not found

Jaxån
Posts: 185
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

SOAP

Post by Jaxån » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Webservices kanske (med lämplig säkerhetsnivå då)
Använder inte MSN eller ICQ. Bara XMPP (Jabber): anders.jackson@astrakan.hig.se

hekj
Posts: 992
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

maxtor wrote:Jag får det inte att fungera på MAC. Har java installerat och uppdaterat till senaste version.
Kan starta programmet efter att jag ändrat till Java SE 6 64bit som förval..
Men när jag försöker tända och släcka så får jag bara följande fel.
error: /tmp/nexahome_cmd_28547.sh: line 2: 1: command not found
Har du installerat tellstickprogramvaran samt skapat en kommandofil?

En kommandofil kan se ut enligt nedanstående exempel:
#!/bin/sh
rfcmd $*

För att anropa den så ska man ändra lite på det som finns under Config fliken.

Exempel:
Executable /home/granede/tellstick_cmd.sh
Parameter On 1
Parameter Off 0

I ett fält per mottagare "Parameters" specificerar man de parametrar som behövs för att styra mottagaren.
Exempel:
Parameters /dev/ttyUSB0 NEXA P 5 $1

$1 ersätts av programmet med den on/off parameter som är definierad under Config fliken.

/Henrik

maxtor
Posts: 7
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by maxtor » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Japp tellstick programvaran är installerad.
hade dock missat att skapa en cmd fil.

Lyckas dock tyvärr inte lista ut vilken tty jag ska använda?!?
finns ju ingen glasklar direkt... Ska tillägga att jag är ny på mac, men har kört en hel del linux. Just i detta fall hjälpte dock inte det.
dmesg gav inget vettigt och hittar inte i loggarna vilken tty det är heller.

Så nu får jag Input/Output error istället..

Någon annan som fått det att funka på mac?

ja71
Posts: 4
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by ja71 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Tack för ett kanonbra styrprogram som är kraftfullt och enkelt!!! :clap:

Jag har förslag på två funktioner som jag tidigare använde i EventGhost...

1. Man ska kunna ange antalet "repeat" (till/frånslag) uppdelat på ON respektive OFF. Jag har t ex en Nexa inbyggnadsmodul med dimmerfunktion och skickar man flera ON händelser går den in i konfigurationsläge och dimmar ljuset upp och ner hela tiden så man kan ställa in ljusstyrkan, så jag kan bara skicka en ON händelse. Däremot kan den ta emot flera OFF händelser, så man verkligen vet att ljuset är släckt.

2. "Minsta tillkopplingstid"... Här kan man ange ett värde hur länge lamporna minst ska vara tända för att programmet ska skicka ON händelser. T ex anger man 30 min, så måste skillnaden mellan ON händelsen och OFF händelsen vara minst 30 min för att den ska tända enheten. Detta hindrar också att tiderna överlappar varandra så t ex ON händelsen kommer efter OFF händelsen på kvällen.

Mvh
/Jörgen

Post Reply