NexaHome

Moderators: hekj, Telldus

Vinterhem
Posts: 26
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: NexaHome

Post by Vinterhem » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hekj wrote:
Vinterhem wrote:Henrik (eller någon annan som vet svaret) , en ödmjuk förfrågan:
Jag har försökt att läsa in värde från text-fil, men allt jag får till svar är varianter av följande:
"There was an error in evaluating the script - Sourced file: 212sensor.bsh : Command not found: outAppend( java.lang.String ) : at Line: 25 : in file: 212sensor.bsh : outAppend ( line )"

-Byter jag outAppend mot echo, så får jag rätt värde i consollen, men just outAppend verkar liksom inte finnas??
Trodde jag läst allt och skulle kunna kasta dit denna funktion på ett ögonblick, men.. =)
Jo jag använder ditt exempel på sensor.bsh, som jag har varierat lite fram och tillbaka (Det finns endast ett värde i filen som läses, har testat att kasta på ett semikolon efter värdet som avskiljare.).
Har nu lagt upp en ny testversion, från och med version 2.4.8 kan man felsöka sensor script utan att först behöva modifiera dess innehållet, hämta den och försök pånytt med 'Action --> Execute Script'.
Ok, plötsligt fungerade scriptet. Ingen annan orsak än versionsbytet, vad jag kan se.. =)
-Men fortfarande ingenting som dyker upp i "Sensor Value". Testade då med att köra "C:\Program Files\Nexa Home\weather_msn.bat" som sensor path, men.. Inget värde returneras i "sensor Value", trots att jag vet att filen fungerar. Ok, jag är trött.. Har jag missat någonting som man måste göra för att värdet skall ramla in?

/Peter

hekj
Posts: 992
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Re: NexaHome

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Vinterhem wrote:Ok, plötsligt fungerade scriptet. Ingen annan orsak än versionsbytet, vad jag kan se.. =)
-Men fortfarande ingenting som dyker upp i "Sensor Value". Testade då med att köra "C:\Program Files\Nexa Home\weather_msn.bat" som sensor path, men.. Inget värde returneras i "sensor Value", trots att jag vet att filen fungerar. Ok, jag är trött.. Har jag missat någonting som man måste göra för att värdet skall ramla in?
Det kanske finns en bug i mitt program, testa att flytta scriptet till ett bibliotek som inte innehåller blanktecken.

Code: Select all

C:\apps\nexahome\

Vinterhem
Posts: 26
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: NexaHome

Post by Vinterhem » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hekj wrote:
Vinterhem wrote:Ok, plötsligt fungerade scriptet. Ingen annan orsak än versionsbytet, vad jag kan se.. =)
-Men fortfarande ingenting som dyker upp i "Sensor Value". Testade då med att köra "C:\Program Files\Nexa Home\weather_msn.bat" som sensor path, men.. Inget värde returneras i "sensor Value", trots att jag vet att filen fungerar. Ok, jag är trött.. Har jag missat någonting som man måste göra för att värdet skall ramla in?
Det kanske finns en bug i mitt program, testa att flytta scriptet till ett bibliotek som inte innehåller blanktecken.

Code: Select all

C:\apps\nexahome\

Jag gjorde så, men inget resultat.
-Inget "timestamp"
-Inget värde i "Sensor Value"

-Men kör jag scriptet (som jag nu för säkerhets skull döpt om till "sensor.bsh" ) via "run script" så får jag i retur:
"2011-10-27 13:46:45 Script executed (sensor.bsh), result: [[echo, (outAppend) 10]]"
-Men det fick jag även innan flytten till "c:\apps\nexahome\". I biblioteket fanns fö redan "WeatherDataMsn.class", men nu la jag även dit "WeatherDataMsn.java" för säkerhets skull..

/Peter (som håller på att bli knäppig över denna lilla tuva som hamnat i vägen.. =)

hekj
Posts: 992
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Re: NexaHome

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Vinterhem wrote:
hekj wrote:
Vinterhem wrote:Ok, plötsligt fungerade scriptet. Ingen annan orsak än versionsbytet, vad jag kan se.. =)
-Men fortfarande ingenting som dyker upp i "Sensor Value". Testade då med att köra "C:\Program Files\Nexa Home\weather_msn.bat" som sensor path, men.. Inget värde returneras i "sensor Value", trots att jag vet att filen fungerar. Ok, jag är trött.. Har jag missat någonting som man måste göra för att värdet skall ramla in?
Det kanske finns en bug i mitt program, testa att flytta scriptet till ett bibliotek som inte innehåller blanktecken.

Code: Select all

C:\apps\nexahome\
Jag gjorde så, men inget resultat.
-Inget "timestamp"
-Inget värde i "Sensor Value"

-Men kör jag scriptet (som jag nu för säkerhets skull döpt om till "sensor.bsh" ) via "run script" så får jag i retur:
"2011-10-27 13:46:45 Script executed (sensor.bsh), result: [[echo, (outAppend) 10]]"
-Men det fick jag även innan flytten till "c:\apps\nexahome\". I biblioteket fanns fö redan "WeatherDataMsn.class", men nu la jag även dit "WeatherDataMsn.java" för säkerhets skull..
Du behöver enbart *.class filerna, dessa är körbara. Java filerna är textfiler som innehåller programkoden.

Har du sett följande inlägg?
http://www.telldus.se/forum/viewtopic.php?f=23&t=1513

Gör som det är beskrivet men lägg in c:\apps\nexahome\sensor.bsh i 'Sensor Path' fältet.

Vinterhem
Posts: 26
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: NexaHome

Post by Vinterhem » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hekj wrote:Du behöver enbart *.class filerna, dessa är körbara. Java filerna är textfiler som innehåller programkoden.

Har du sett följande inlägg?
http://www.telldus.se/forum/viewtopic.php?f=23&t=1513

Gör som det är beskrivet men lägg in c:\apps\nexahome\sensor.bsh i 'Sensor Path' fältet.
Den var så ny, så den hade jag inte läst.. Fungerar!
-Den tar visserligen bort möjligheten att använda någon annan vädertjänst, men får duga så länge.. =)

Tackar!
/Peter

EDIT: Ok, jag missade att jag kan använda mitt eget script i raden.. Hade lite bråttom!
EDIT igen: Men det funkade inte, Windows försöker öppna filen, och känner inte igen .bsh-filer. Men .Bat duger fint!

PontusBC
Posts: 28
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: NexaHome

Post by PontusBC » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej, jag har precis börjat med Tellstick duo och Nexahome. Det jag lyckats med är att fixa en egen Websida enligt följande:

- En stor planskiss som visar status på lampor och sedan kan man klicka sig vidare till varje rum.
- I den större vyn av rummen kan man stänga av/på lamporna

Det jag skulle vilja kunna göra nu är att i den större vyn kunna klicka på TV'n och gå vidare till en sida där man väljer Film/TV/Dator och sedan vidare till kontroller för respektive val (även XBMC om film väljs).

Så vad jag skulle behöva hjälp med är:

1. Få upp kontroller för någon USB-IR sändare i webgränssnittet
2. Kunna styra XBMC (eller annat media center) ifrån webgränssnittet och gärna kunna få upp en lista på vilka filmer/musik-filer som finns att välja på datorn.
3. Tips på vart man kan få tag på en UIRT sändare.

En helt annan fråga, hur tar man bort en device i Nexahome, delete-knappen är gråmarkerad?


HÄlsninfar

Pontus Forsman

hekj
Posts: 992
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Re: NexaHome

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

PontusBC wrote:Hej, jag har precis börjat med Tellstick duo och Nexahome. Det jag lyckats med är att fixa en egen Websida enligt följande:

- En stor planskiss som visar status på lampor och sedan kan man klicka sig vidare till varje rum.
- I den större vyn av rummen kan man stänga av/på lamporna

Det jag skulle vilja kunna göra nu är att i den större vyn kunna klicka på TV'n och gå vidare till en sida där man väljer Film/TV/Dator och sedan vidare till kontroller för respektive val (även XBMC om film väljs).

Så vad jag skulle behöva hjälp med är:

1. Få upp kontroller för någon USB-IR sändare i webgränssnittet
2. Kunna styra XBMC (eller annat media center) ifrån webgränssnittet och gärna kunna få upp en lista på vilka filmer/musik-filer som finns att välja på datorn.
3. Tips på vart man kan få tag på en UIRT sändare.
När det gäller önskemålet att få upp en listning kan du kanske börja med att kolla på nummerpresentationsexemplet (phone.html):
http://nexahome.se/NexaHome_presentation.pdf
PontusBC wrote:En helt annan fråga, hur tar man bort en device i Nexahome, delete-knappen är gråmarkerad?
Har skrivit en instruktion som svar på din fråga, "Att byta plats på rader i Devices/Groups tabellen":
http://www.telldus.se/forum/viewtopic.php?f=23&t=1527

hekj
Posts: 992
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Re: NexaHome

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

PontusBC wrote:Det jag skulle vilja kunna göra nu är att i den större vyn kunna klicka på TV'n och gå vidare till en sida där man väljer Film/TV/Dator och sedan vidare till kontroller för respektive val (även XBMC om film väljs).

Så vad jag skulle behöva hjälp med är:

1. Få upp kontroller för någon USB-IR sändare i webgränssnittet
2. Kunna styra XBMC (eller annat media center) ifrån webgränssnittet och gärna kunna få upp en lista på vilka filmer/musik-filer som finns att välja på datorn.
Har skrivit ytterligare en instruktion.
http://www.telldus.se/forum/viewtopic.php?f=23&t=1532

PontusBC
Posts: 28
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: NexaHome

Post by PontusBC » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Tack för all hjälp, dock känner jag mig lite dum och trots letandes har jag inte hittat lösningen på följande problem:

Skapade en dummy Device i Telldus Center, namn "All_off" och i NexaHome fick den Id "13". Sedan skapade jag "13.bsh" i samma mapp som "NexaHome.xml". När jag trycker på den står bara följande:

2011-11-08 23:46:07 :OFF 1(2): Turning off device: 13 All_off - ok
2011-11-08 23:46:08 :OFF 2(2): Turning off device: 13 All_off - ok

Varför är inget av det som står i "13.bsh" med och varför två rader?

"13.bsh" innehåller de tre följande raderna:
execFile("C:/Program Files/EventGhost/EventGhost.exe");
execParam("-e");
execParam("Task.Activated.Alloff");

Misstänker att jag missat något simpelt men kan inte sätta fingret på det själv, kan någon hjälpa mig?

Annars fungerar EG bra med IR'n och ska väl tillägga att eventet fungerar ifrån cmd-promten i windows.

hekj
Posts: 992
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Re: NexaHome

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

PontusBC wrote:Skapade en dummy Device i Telldus Center, namn "All_off" och i NexaHome fick den Id "13". Sedan skapade jag "13.bsh" i samma mapp som "NexaHome.xml". När jag trycker på den står bara följande:

2011-11-08 23:46:07 :OFF 1(2): Turning off device: 13 All_off - ok
2011-11-08 23:46:08 :OFF 2(2): Turning off device: 13 All_off - ok

Varför är inget av det som står i "13.bsh" med och varför två rader?

"13.bsh" innehåller de tre följande raderna:
execFile("C:/Program Files/EventGhost/EventGhost.exe");
execParam("-e");
execParam("Task.Activated.Alloff");

Misstänker att jag missat något simpelt men kan inte sätta fingret på det själv, kan någon hjälpa mig?

Annars fungerar EG bra med IR'n och ska väl tillägga att eventet fungerar ifrån cmd-promten i windows.
Anledningen till att tellstick kommandot går iväg två gånger är att du har en etta i device fältet Repeat.

Jag tycker också att bsh scriptet borde anropas, vad är det för sökväg till 13.bsh ?

Ser du några scripts om du i testversionen av NexaHome väljer menyalternativ 'Action --> Execute Script' ?

LeffeP
Posts: 7
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: NexaHome

Post by LeffeP » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej

Tack för en bra programvara, verkar ha oändliga möjligheter.

Fråga dock, jag bygger en app för att styra allt via iPhone. Jag vill använda lite ramverk för olika mobila script såsom jQuery Mobile. Hur kan jag i HTMl koden länka till externa filer istället för inline på css och javascript? Verkar som om det enda man kan länka till är bildfiler, inte t.ex <link href=style.css" rel="stylesheet" type="text/css" />.

Kör Nexahome på OSX.

Är det möjligt?

En annan fråga, jag får inte till skandinaviska tecken alls, typ åäö....
bild.PNG
bild.PNG (95.98 KiB) Viewed 8279 times

hekj
Posts: 992
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Re: NexaHome

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

LeffeP wrote:Tack för en bra programvara, verkar ha oändliga möjligheter.

Fråga dock, jag bygger en app för att styra allt via iPhone. Jag vill använda lite ramverk för olika mobila script såsom jQuery Mobile. Hur kan jag i HTMl koden länka till externa filer istället för inline på css och javascript? Verkar som om det enda man kan länka till är bildfiler, inte t.ex <link href=style.css" rel="stylesheet" type="text/css" />.

Kör Nexahome på OSX.

Är det möjligt?

En annan fråga, jag får inte till skandinaviska tecken alls, typ åäö....
Tycker att det borde fungera men det är mycket möjligt att den inbyggda webläsaren under 'Web' fliken i NexaHome inte gillar css, hur ser det ut då du öppnar sidan med en extern webläsare i din mac/pc?

Har du lagt till några meta taggar?

Code: Select all

<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" />
NexaHome läser endast in html filer för att sedan byta ut "nyckelorden" innan sidan returneras till webläsaren.

För att få ett bättre svar så är det nog bäst att du skickar ett mail med ditt telefonnummer.

LeffeP
Posts: 7
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: NexaHome

Post by LeffeP » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Kör jag "utanför" webservern funkar det. Så js och css filer verkar den inte gilla. Försöker man via webläsaren gå direkt på dom kommer man bara till default sidan.

Ja. Har provat meta taggar. Ingen skillnad.

hekj
Posts: 992
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Re: NexaHome

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

LeffeP wrote:Kör jag "utanför" webservern funkar det. Så js och css filer verkar den inte gilla. Försöker man via webläsaren gå direkt på dom kommer man bara till default sidan.

Ja. Har provat meta taggar. Ingen skillnad.
Då du kopplar upp dig mot NexaHome servern och begär upp en sida som innehåller js och css så fungerar det inte alls?

Om du lägger ut ren text på sidan som innehåller åäö så fungerar det men inte med åäö i mottagarnas namn?

LeffeP
Posts: 7
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: NexaHome

Post by LeffeP » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Det går inte att anropa en fil som heter .css eller .js. Däremot funkar det på bildfiler i samma katalog. Spelar ingen roll om du har det i HTML koden eller går direkt på filen.

Funkar:
http://192.168.0.111:8080/nexahome/botten.jpg

Funkar inte:
http://192.168.0.111:8080/nexahome/style.css

Bägge ligger i samma katalog.

Det spelar ingen roll vart man använder åäö, det blir som på bilden nedan där det skulle varit ett ö framför "nedre". Metataggar gör ingen skillnad heller som sagt, och detta är inte tecken som beror på fel metataggning. Jag känner inte igen tecknet,
bild.PNG
bild.PNG (62.3 KiB) Viewed 8253 times

Post Reply