NexaHome

Moderators: hekj, Telldus

blad
Posts: 3
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: MacOS-X ingen /dev/ttyUSB0 ??

Post by blad » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

blad wrote:Jag är newbie på MacOS och försöker febrilt få NexaHome att prata med mina NEXA enheter.
Jag har problem när det kommer till
rfcmd /dev/ttyUSB0
jag hittar ingen ttyUSB device i min Mac. Jag har massor av tty:er men ingen som heter ttyUSB eller tellstick eller liknande.

rfcmd har jag lyckats kompilera fram och få att svara på anrop, men eftersom jag inte kan ge den en vettig device som input så blir resultatet följande:

> rfcmd /dev/ttyUSB0 NEXA A 3 1
rfcmd - Error opening /dev/ttyUSB2

Vad skall jag göra???
Har läst på lite mer och det verkar som om man skall använda
mknod för att skapa nya devices i /dev/
Men jag blir inte klok på vilka major och minor parameterar man skall använda.
Har testat det mesta även "mknod /dev/ttyUSB0 c 188 0" som "Bull" lyckats med i en annan tråd i det här forumet.

Har även provat en del värden som jag hittade under Tellstick-drivrutinen i Mac:ens System-information:
PCI-enhets-ID: 0x27ca
PCI-revisions-ID: 0x0002
PCI-tillverkar-ID: 0x8086
Bussnummer: 0x5d
TellStick:
Produkt-ID: 0x0c30
Tillverkar-ID: 0x1781
Version: 6.00
Serienummer: A7004FRb
Hastighet: Upp till 12 Mbit/sek
Tillverkare: Telldus
Plats-ID: 0x5d100000
Tillgänglig ström (mA): 500
Nödvändig ström (mA): 90

Någon som har förslag på hur jag hittar fram rätt major och minor parameterar?

hemligajens
Posts: 22
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by hemligajens » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

GregB wrote:
VAD är det som inte fungerar med sunset och sunlight? Solen går väl upp och ned även om det är molnigt? Vill du att lampan ska tändas liiite tidigare om det är molnigt menar du??
Om det spelar roll exakt hur mycket ljus det är ute och lampan/lamporna ska tändas vid en viss Lumen så får du nog använda ditt experimentkort Ja. Tänk dock på att det lär vara olika mycket ljus på olika sidor av ditt hus, så frågan är om det verkligen löser problemet om det inte är en specifik lampa som du tänker styra.
Har sett andra på forumet som kopplat in olika slags sensorer till sina datorer. Kika här så ser du hur andra gjort, Eventghost verkar vara lösningen... http://www.telldus.se/forum/viewtopic.php?t=367

Det är ju så att om det är mycke mullet en dag kan det behövas att lamporna även är tänd under dagen än fast solen inte har gått ner det skulle man kunna styra med ett skymningsrelä det är det jag menar.

Och om jag inte är ute och cyklar helt och hållet så finns den funktionen i nexahome redan men med hjälp av en sensor via nätet till nån som delar med sig av sina värden men den som finns beskriven här på nexahome forumet är i Stockholm så det hjälper inte mig som är i Öviks trakten.

GregB
Posts: 45
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by GregB » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hemligajens wrote:
Det är ju så att om det är mycke mullet en dag kan det behövas att lamporna även är tänd under dagen än fast solen inte har gått ner det skulle man kunna styra med ett skymningsrelä det är det jag menar.

Och om jag inte är ute och cyklar helt och hållet så finns den funktionen i nexahome redan men med hjälp av en sensor via nätet till nån som delar med sig av sina värden men den som finns beskriven här på nexahome forumet är i Stockholm så det hjälper inte mig som är i Öviks trakten.
Ja det kanske kan stämma, särskilt lite längre norrut i landet. Men som sagt, ditt experimentkort kan säkert funka för detta. Se länken som jag la in, tror tom det var samma kort som du har... Lycka till!

jasy
Posts: 10
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Göteborg

Post by jasy » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

GregB wrote:
jasy wrote:
jasy wrote:Vad gör jag för fel när jag lägger upp event men inte får med dem i kön?
*bump*
Kan det vara så att du missat att klicka Save. Det är först då som inställningarna sparas och "aktiveras"...
Jag har "savat"

Nisse054
Posts: 7
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Karlstad

Re: MacOS-X ingen /dev/ttyUSB0 ??

Post by Nisse054 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej Blad
Jag har /usr/bin/tdtool på executable och --on på parameter on --off på off det funkar på min Mac.Hoppas det hjälper dig

Nisse

jajje
Posts: 1
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hur tar man bort Devices?

Post by jajje » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej.
Hur tar man bort Devices i NexaHome?

Jag har tagit bort några i Telldus Center men dom försvinner inte i NexaHome. Nån som vet?

blad
Posts: 3
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: MacOS-X ingen /dev/ttyUSB0 ??

Post by blad » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Nisse054 wrote:Hej Blad
Jag har /usr/bin/tdtool på executable och --on på parameter on --off på off det funkar på min Mac.Hoppas det hjälper dig

Nisse
Tack för hjälpen Nisse, det gjorde susen :-)
Jag var helt insnöad på rfcmd...

GregB
Posts: 45
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Hur tar man bort Devices?

Post by GregB » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

jajje wrote:Hej.
Hur tar man bort Devices i NexaHome?

Jag har tagit bort några i Telldus Center men dom försvinner inte i NexaHome. Nån som vet?
Hmm, om du markerar en rad och klickar Del borde den raden raderas. Klick sedan Save så ska det bli permanent...

isak
Posts: 17
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by isak » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag upptäckte att jag saknar en funktion i NexaHome.

Jag hade strömavbrott igår. Min "hemmaserver" startar automatiskt när strömmen återkommer och NexaHome startar vid uppstart. Däremot så tänder den inte lamporna.

Det hade varit snyggt om den vid uppstart kollade vilka lampor som enligt reglerna skall vara igång och körde en off-on till dem.

Det är vettigt att köra off-on då det kan vara en säkring som har gått, om man bara kör on så är risken att dimrar, som inte varit strömlösa, börjar dimma.

Kan det vara något att implementera i en kommande version?

Tobbe R
Posts: 11
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by Tobbe R » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Nu har jag fått igång NexaHome i Ubuntu, sort of, men det är lite problem. Har inte kunnat spara mina events, Spara-knappen är grå men när man hoppar lite planlöst mellan flikarna kan det gå bra efter stund. Sparade mina inställningar, stängde programmet, när jag öppnade igen är tiden 1 timma fel? Min systemtid är naturligtvis korrekt. Jag har fått programmet att kommunicera med Tellsticken och kan tända och släcka osv. men att lägga upp nya events verkar lite instabilt. Sunrise+ ger en timma offset som default? Ska kanske vara så men hur vet man det?
Och snälla, finns det ingen som har en läsbar manual?

Tobbe

GregB
Posts: 45
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by GregB » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Manualen finns tillgänglig på NexaHome's hemsida, om du laddar ned en viewer för applikationen. Sen är det kanske inte den mest utförliga men ändå...

Konstigt att du får fel tid i NexaHome, kan det ha med inställning av Long, Lat under Configfliken?? Har själv inte haft några problem annat än några dagar direkt efter att vi gick till vintertid. Löste sig efter tre dagar tror jag men uppenbarligen hämtas viss tidsinfo fr ngn okänd plats. Tyvärr har utvecklaren av NexaHome inte visat sig på forumet på ett bra tag sa inga svar eller kommentarer har kommit därifrån.

Vilken version av Ubuntu kör du? Har själv 8.04.
Kan du förresten spara ändringar nu efter att du fick den biten att fungera "sort of"...?
Ett problem jag hade berodde på att jag använde Svenska tecken åäö i mina devices - Källare, Övervåning osv. Det funkar INTE för mig men jag minns inte om det också gav problem med att spara inställningar...

Tobbe R
Posts: 11
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by Tobbe R » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

GregB wrote:Manualen finns tillgänglig på NexaHome's hemsida, om du laddar ned en viewer för applikationen. Sen är det kanske inte den mest utförliga men ändå...

Konstigt att du får fel tid i NexaHome, kan det ha med inställning av Long, Lat under Configfliken?? Har själv inte haft några problem annat än några dagar direkt efter att vi gick till vintertid. Löste sig efter tre dagar tror jag men uppenbarligen hämtas viss tidsinfo fr ngn okänd plats. Tyvärr har utvecklaren av NexaHome inte visat sig på forumet på ett bra tag sa inga svar eller kommentarer har kommit därifrån.

Vilken version av Ubuntu kör du? Har själv 8.04.
Kan du förresten spara ändringar nu efter att du fick den biten att fungera "sort of"...?
Ett problem jag hade berodde på att jag använde Svenska tecken åäö i mina devices - Källare, Övervåning osv. Det funkar INTE för mig men jag minns inte om det också gav problem med att spara inställningar...
Jo, jag har sett att man kan ladda ner en trial om man reggar sig, ogillar sådant.
Vad gäller tiden anger den korrekt tid CET för sunrise och sunset men NexaHomes egen tid är en timma efter. Lat o Long är korrekta, frågan är var han hämtar tiden, såvitt jag kommer ihåg finns funktionen Date både på Windows och Unix och ska fungera överallt men det finns kanske annan tid, HW-tid kanske? Jag tror att jag har annan tid i HW.
Jag har testat under kvällen och det funkar med av- och tillslag om man anpassar tiden efter den felaktiga klockan.
Tobbe

isak
Posts: 17
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by isak » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag har stött på ett problem som jag inte kan vara ensam om.

Jag vill tända en lampa på sunset, t.ex. på fredag. Sedan vill jag att den skall vara tänd till 0130 på lördag, alltså natten mellan fredag och lördag. Lägger jag dessa två i samma command group så tänder inte lampan. Den verkar inte förstå att lör 0130 faktiskt är efter sunset på fre. tar jag bort command group så funkar det.

Jag behöver ha tändfunktionen i en command group då jag på vardagar har en tidigare släck-tid som ligger före sunset på sommaren.

Har någon annan stött på problemet och kanske löst det?

najlind
Posts: 1
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Motorvärmarfunktionen

Post by najlind » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

greger wrote:Tack för tipset men jag gillar den temperaturstyrda motorvärmarfunktionen i Nexahome som nyttjar en sensor på Internet.

Synkfunktionen kanske även kommer i Nexahome.

/Greger
Hej! Jag har nyligen börjat använda Nexahome och är mycket intresserad av motorvärmarfunktionen. Kan någon här på forumet beskriva hur man sätter upp och konfigurerar den med lite mer detaljer och exempel än vad som går att läsa idag? Vilka parameters skall man skriva i vilket fält, etc?

Jag använder NexaHome_1.1.1.jar

//Jan

Ale22
Posts: 24
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Karlskrona

Re: Motorvärmarfunktionen

Post by Ale22 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

najlind wrote:
greger wrote:Tack för tipset men jag gillar den temperaturstyrda motorvärmarfunktionen i Nexahome som nyttjar en sensor på Internet.

Synkfunktionen kanske även kommer i Nexahome.

/Greger
Hej! Jag har nyligen börjat använda Nexahome och är mycket intresserad av motorvärmarfunktionen. Kan någon här på forumet beskriva hur man sätter upp och konfigurerar den med lite mer detaljer och exempel än vad som går att läsa idag? Vilka parameters skall man skriva i vilket fält, etc?

Jag använder NexaHome_1.1.1.jar

//Jan

Detta skulle intressera mig också.

Post Reply