NexaHome

Moderators: hekj, Telldus

larsosca
Posts: 22
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: NexaHome

Post by larsosca » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hekj wrote: ***
Förstår inte riktigt hur du menar, tanken är att man ska kunna ha en bild per status och device, 18 st bilder enligt exemplet nedan:
***
/Henrik
ähum, det fungerar... förlåt...

Problemet var nog innanför mitt pannben... :banghead:

/Lasse

hekj
Posts: 992
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Lasse du som har en pekskärm i hallen, vad sägs om att ha en sida som visar väderinformation, mypage=smhi

smhi.html

Code: Select all

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<html>
<head><title>NexaHome - Life Made Easy With Home Automation</title>
<link rel="Shortcut Icon" href="http://hem.bredband.net/hekj/nexahome/favicon32x32.ico">
</head>

<body bgcolor="#ffffff" background="/nexahome/nexahome_bg3.jpg">

<iframe id="dnse-iframe" src="http://www.dn.se/Documents/nvflash/start-2spalter.html?id=4015" scrolling="no" frameborder="1" style="height:640px; width:700px; overflow:hidden;" class="iframe-span-2"></iframe>

<div style="position: absolute; top: 660px; left: 25px;">
<form action="nexahome" method="get">
<input type=hidden name="mypage" value="yes">
<input type=hidden name="psw" value="#PSW#">
<input type=hidden name="rnd" value="#RND#">
<input type=submit value="Gå tillbaka">
</form>
</div>

</body>
</html>
Edit: iframe avsnittet i ovanstående exempel uppdaterat.

Jag har skapat en ny tråd, kolla gärna på den "Grafiska gränssnitt: planlösningar, möbler, symboler"
http://telldus.se/forum/viewtopic.php?t=478

/Henrik
Last edited by hekj on Mon Mar 21, 2011 6:23 am, edited 1 time in total.

gunleik
Posts: 13
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Flere målestasjoner for temperatur

Post by gunleik » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hei.
For å finne en værstasjon som ligger nærmere mitt hjem enn det jeg finner på MSN - og som sannsynligvis har mer korrekt data så har jeg laget en webside som henter data fra www.wunderground.com - og en batchfil som henter ut temperaturen derfra.

Webside med rådata http://tx.no/datacollector/weather.php? ... mperatureC
Forklaring på hvilke variabler som må endres ligger på siden.

Jeg har laget en batchfil som ved hjelp av wget for windows kan hente ut temperaturen (eller annen data). Batchfilen med wget inkludert kan lastes ned fra http://tx.no/datacollector/weather.zip. Det kan sikkert lages en bedre løsning med java - slik som den for MSN, men jeg kan ikke java. Så om noen lager dette og sender den til meg kan jeg legge den på serveren min.

larsosca
Posts: 22
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by larsosca » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hekj wrote:Lasse du som har en pekskärm i hallen, vad sägs om att ha en sida som visar väderinformation...

/Henrik
Helt i min stil, den kommer helt klart att bli implementerad.

Jag lägger också ut information från min värmepump http://myrouter.gotdns.com 8)

//Lasse

hekj
Posts: 992
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

greger wrote:Kan du visa hur html koden ska se ut för att lägga ut en knappbild som är kopplad till en mottagare?
Enklast är nog att utgå från ett tidigare exempel på hur koordinaterna för en mottagare och dess klickbara knapp definieras:

Code: Select all

<div style="position: absolute; top: 176px; left: 291px">
<form action="nexahome" method="get">
<input type=hidden name="mypage" value="yes">
<input type=hidden name="device" value="Kök">
<input type=hidden name="cmd" value="#CMD#Kök#">
<input type=hidden name="psw" value="#PSW#">
<input type=hidden name="rnd" value="#RND#">
<input type=image title="Kök" src="#IMAGE#Kök#">
</form>
</div> 
Det är raderna med #CMD# och #IMAGE#Kök# som ska modifieras om du vill ha kommandon och bilder som alltid är dom samma för en speciell mottagare oavsett dess aktuell status (on/off).

Tänd kökslampan:

Code: Select all

<input type=hidden name="cmd" value="on">
<input type=image title="Tänd kökslampan" src="/nexahome/switch_on.png">
Släck kökslampan:

Code: Select all

<input type=hidden name="cmd" value="off">
<input type=image title="Släck kökslampan" src="/nexahome/switch_off.png">
/Henrik
Last edited by hekj on Sat Jan 09, 2010 9:45 am, edited 1 time in total.

hekj
Posts: 992
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

falkex wrote:Försökte köra det i Mac OS X 10.6.2
Programmet startar men TelldusSetup finns väl inte till Mac OS X så hittar inga enheter...
Att NexaHome startar på din Mac låter bra, nästa steg är att installera Telldus programvaran och försäkra dig om att du kan styra mottagare med deras programvara.

Installation software for Mac
http://www.telldus.se/download/latest/mac

Därefter lägger du in mottagare manuellt i NexaHome.

/Henrik

gunleik
Posts: 13
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Sensor

Post by gunleik » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hei.
Jeg forsøker å sette opp en enkel sensor som skal trigge ved en gitt temperatur. Ved testing har jeg forsøkt å benytte 0 grader som temperaturen som skal trigge.

Har på devicen jeg vil kontrollere satt function til "sensor".
Har satt "ON sensor formula" til <0 og "OFF sensor formula" til >=0

Har satt opp sensor path til et program som henter ut temperaturen. Jeg kan se fra feltet sensor value at temperaturen blir funnet - klokken i sensor value feltet oppdateres hvert minutt, men temperaturen oppdateres ca. hvert 5 minutt (kan jeg selv velge hvor ofte sensoren skal oppdateres?)

Har opprettet en activity for å slå på devicen og har satt den som default - ser fra queue at den skal kjøres hvert minutt, men jeg får ikke noe til å trigge.

Kan noen forklare hva jeg må gjøre?
Jeg ønsker bare at devicen skal slå seg på når det er under en gitt temperatur og at den skal slå seg av når det blir varmere igjen.

hekj
Posts: 992
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Re: Flere målestasjoner for temperatur

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

gunleik wrote:Webside med rådata http://tx.no/datacollector/weather.php? ... mperatureC
Forklaring på hvilke variabler som må endres ligger på siden.

Jeg har laget en batchfil som ved hjelp av wget for windows kan hente ut temperaturen (eller annen data). Batchfilen med wget inkludert kan lastes ned fra http://tx.no/datacollector/weather.zip. Det kan sikkert lages en bedre løsning med java - slik som den for MSN, men jeg kan ikke java. Så om noen lager dette og sender den til meg kan jeg legge den på serveren min.
Vad jag kan se så ska det inte vara något problem att helt enkelt ersätta anropet till weather_msn.bat med weather.bat som finns i zip filen du pekade ut.

/Henrik

hekj
Posts: 992
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Black wrote:Default rutan, vad exakt gör den och när ska den användas? har läst i din beskrivning men blir inte riktigt klok på funktionen.
Default rutan används för att tala om att man vill ha funktionen som är definierad på Device raden, dvs man ska om möjligt slippa välja funktion på Event raden för varje nytt event...

/Henrik

gunleik
Posts: 13
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Flere målestasjoner for temperatur

Post by gunleik » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hekj wrote:
gunleik wrote:Det kan sikkert lages en bedre løsning med java - slik som den for MSN, men jeg kan ikke java. Så om noen lager dette og sender den til meg kan jeg legge den på serveren min.
Vad jag kan se så ska det inte vara något problem att helt enkelt ersätta anropet till weather_msn.bat med weather.bat som finns i zip filen du pekade ut.
I NexaHome kan man nå legge inn min weather.bat under sensor path - det ser ut til å fungere fint. Det jeg mente var at wget tar nesten 3MB med plass - istenden for noen få kB som man kunne greid seg med om man benyttet java

greger
Posts: 23
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by greger » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hekj wrote:Lasse du som har en pekskärm i hallen, vad sägs om att ha en sida som visar väderinformation, mypage=smhi
/Henrik
Mitt tillägg till filerna i http://nexahome.se/mywebserver.zip för att även få tillgång till SL-information.

URL till SL kopierade jag ifrån http://mobil.sl.se efter att jag angav önskad pendeltågsstation under rubriken Realtidsinformation.

Code: Select all

Tillägg till index.html

<div style="position: absolute; top: 340px; left: 25px;">
<form action="nexahome" method="get">
<input type=hidden name="mypage" value="smhi">
<input type=hidden name="psw" value="#PSW#">
<input type=hidden name="rnd" value="#RND#">
<input type=submit value="Öppna SMHI sida">
</form>
</div>

<div style="position: absolute; top: 370px; left: 25px;">
<form action="nexahome" method="get">
<input type=hidden name="mypage" value="sl">
<input type=hidden name="psw" value="#PSW#">
<input type=hidden name="rnd" value="#RND#">
<input type=submit value="Öppna SL sida">
</form>
</div>

Code: Select all

sl.html

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<html>
<head><title>NexaHome - Life Made Easy With Home Automation</title>
<link rel="Shortcut Icon" href="http://nexahome.se/favicon32x32.ico">
</head>

<body bgcolor="#ffffff" background="/nexahome/nexahome_bg3.jpg">

<iframe src="http://mobil.sl.se/templates/Station.aspx?id=10&typ2=pt&number=6041&num=" style="height: 580px; width: 250px" frameborder="1"></iframe>
<iframe src="http://mobil.sl.se/templates/Station.aspx?id=10&typ2=tb&number=74&Num=" style="height: 580px; width: 250px" frameborder="1"></iframe>

<div style="position: absolute; top: 630px; left: 25px;">
<form action="nexahome" method="get">
<input type=hidden name="mypage" value="sl">
<input type=hidden name="psw" value="#PSW#">
<input type=hidden name="rnd" value="#RND#">
<input type=submit value="#TIMESTAMP#">
</form>
</div>

<div style="position: absolute; top: 700px; left: 25px;">
<form action="nexahome" method="get">
<input type=hidden name="mypage" value="yes">
<input type=hidden name="psw" value="#PSW#">
<input type=hidden name="rnd" value="#RND#">
<input type=submit value="Gå tillbaka">
</form>
</div>

</body>
</html>
/Greger

hekj
Posts: 992
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Re: Flere målestasjoner for temperatur

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

gunleik wrote:Hei.
For å finne en værstasjon som ligger nærmere mitt hjem enn det jeg finner på MSN - og som sannsynligvis har mer korrekt data så har jeg laget en webside som henter data fra http://www.wunderground.com - og en batchfil som henter ut temperaturen derfra.

Webside med rådata http://tx.no/datacollector/weather.php? ... mperatureC
Forklaring på hvilke variabler som må endres ligger på siden.

Jeg har laget en batchfil som ved hjelp av wget for windows kan hente ut temperaturen (eller annen data). Batchfilen med wget inkludert kan lastes ned fra http://tx.no/datacollector/weather.zip. Det kan sikkert lages en bedre løsning med java - slik som den for MSN, men jeg kan ikke java. Så om noen lager dette og sender den til meg kan jeg legge den på serveren min.
Jag har skapat ett nytt java program som du ska använda istället för WeatherDataMsn, det heter WeatherData och du hittar det i följande zip fil:
http://nexahome.se/NexaHomeCmdGuard.zip

Ange följande URL för att hämta temperaturen:
http://tx.no/datacollector/weather.php? ... mperatureC

/Henrik

hekj
Posts: 992
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Re: Sensor

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

gunleik wrote:Jeg forsøker å sette opp en enkel sensor som skal trigge ved en gitt temperatur. Ved testing har jeg forsøkt å benytte 0 grader som temperaturen som skal trigge.

Har på devicen jeg vil kontrollere satt function til "sensor".
Har satt "ON sensor formula" til <0 og "OFF sensor formula" til >=0

Har satt opp sensor path til et program som henter ut temperaturen. Jeg kan se fra feltet sensor value at temperaturen blir funnet - klokken i sensor value feltet oppdateres hvert minutt, men temperaturen oppdateres ca. hvert 5 minutt (kan jeg selv velge hvor ofte sensoren skal oppdateres?)

Har opprettet en activity for å slå på devicen og har satt den som default - ser fra queue at den skal kjøres hvert minutt, men jeg får ikke noe til å trigge.

Kan noen forklare hva jeg må gjøre?
Jeg ønsker bare at devicen skal slå seg på når det er under en gitt temperatur og at den skal slå seg av når det blir varmere igjen.
Jag har skrivit ett separat javaprogram som du kan använda som temperaturvakt, det heter NexaHomeCmdGuard och du hittar det i följande zip fil:
http://nexahome.se/NexaHomeCmdGuard.zip

Det fungerar på nästan samma sätt som NexaHomeCmd men har ytterligare 5 inledande parametrar, de övriga parametrarna finns beskrivna här:
http://www.telldus.se/forum/viewtopic.p ... c&start=45

Code: Select all

Usage:
   java NexaHomeCmdGuard [ parameters ] [ NexaHomeCmd options/parameters ]

Parameters: [ temperature url ] [ temperature limit ] [ formula ] [ rate seconds ] [ minimum command rate seconds ]

Parameters:
       temperature url
             eg. file:///c:/data/temperature.txt
                 http://some.site.se/temperature

       temperature limit
             eg. 5

       formula
             eg. gt
                 lt

       rate seconds
             eg. 60

       minimum command rate seconds
             eg. 3600

   Plus the NexaHomeCmd stuff!
Exempel på hur du kan sätta på / stänga av device 5, ange följande parametrar för att få kontrollen att utföras varje minut samt att ett kommando ska gå iväg åtminstone varje timme:
"http://tx.no/datacollector/weather.php? ... mperatureC"
0
lt
60
3600
--on
5
C:\apps\nexahome\NexaHome.xml
/Henrik
Last edited by hekj on Mon Jan 31, 2011 11:50 am, edited 2 times in total.

gunleik
Posts: 13
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Sensor

Post by gunleik » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hekj wrote:Jag har skrivit ett separat javaprogram som du kan använda som temperaturvakt, det heter NexaHomeCmdGuard och du hittar det i följande zip fil:
http://nexahome.se/NexaHomeCmdGuard.zip

Det fungerar på nästan samma sätt som NexaHomeCmd men har ytterligare 5 inledande parametrar, de övriga parametrarna finns beskrivna här:
http://www.telldus.se/forum/viewtopic.p ... c&start=45
Jeg anntar at det betyr at sensor i NexaHome i dag kun kan behandles slik som med motorvarmeren. Men NexaHomeCmdGuard fungerer slik den skal :D
Jeg har lagt inn litt mer info på http://tx.no/datacollector/weather.php for de som er interresert.

hekj
Posts: 992
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Re: Sensor

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

gunleik wrote:Jeg anntar at det betyr at sensor i NexaHome i dag kun kan behandles slik som med motorvarmeren. Men NexaHomeCmdGuard fungerer slik den skal :D
Jeg har lagt inn litt mer info på http://tx.no/datacollector/weather.php for de som er interresert.
Ja det stämmer att Sensor funktionen är till för att få ETT kommando utfört, dvs programmet slutar kontrollera sensorvärde/formel när villkoret är uppfyllt och kommandot utfört.

Med hjälp av http://tx.no/datacollector/weather.php kan man göra en sensorfunktion (ljussensor) som tar hänsyn till den aktuella solinstrålningen W/kvm.
http://tx.no/datacollector/weather.php? ... nWatts/m^2

Tips: För att skriva ett ^ tecken på en websida så skriver man följande fem tecken utan blanktecken emellan:
& # 9 4 ;

/Henrik

Post Reply