NexaHome

Moderators: hekj, Telldus

hekj
Posts: 992
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Black wrote:Har även problem med sunlight funktionen, om jag konfigurerar en enhet med den och sparar låser sig programmet tills jag tar bort den programmeringen igen,
sunset+/- och sunrise +/- funkar därimot alldelles utmärkt.
Skicka ett mail till mig med din NexaHome.xml fil så kan jag ta reda på vad det är för fel.

/Henrik

hekj
Posts: 992
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Re: Fjärrstyra från annan dator?

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

kungmats wrote:Har jag missuppfattat något eller ska jag kunna fjärrstyra nexahome i datorn där mitt Tellstick sitter från en annan dator i nätverket?

Jag har NexaHome.jar igång i båda datorerna men i den som jag vill fjärrstyra ifrån har jag angett ip:t till "Tellstickburken" som serveradress. Jag får dock bara upp några gamla "kopplingar" som jag först testade med, men jag vill ju ha samma listor som finns i Tellstickburken.
Jag har inte ännu implementerat en ren klient/server lösning, nu är du tvungen att själv definiera alla mottagare som ska fjärrstyras.

Klicka på 'Add' (Devices/Groups) och välj device REMOTE. Skriv sedan in web-adressen till den NexaHome som du vill fjärrstyra i fältet 'Server URL' samt parametrarna i 'Parameters' fältet (separera parametrar med kommatecken). Exempel:

Code: Select all

Server URL:	192.168.0.46:8080
Parameters:	psw=secret, device=2
/Henrik

hekj
Posts: 992
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Re: Fjärrstyra från annan dator?

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

kungmats wrote:Jag undrar också hur jag hittar wapsidan? ... att hitta adminsidan med dator gick bra med http://mittipnummer:8080/nexahome ... men vad är wapadressen?
NexaHome känner själv av om den telefon du använder enbart kan visa wap sidor, dvs det är bara då du får se wap sidan.

/Henrik

hekj
Posts: 992
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

griffin wrote:Jag fick i ordning webservern och använder Safari via iPhone, en sak som stör mig lite är att bildstorleken förminskas varje gång som safari uppdaterar sidan. Går det att ställa så att upplösningen blir lite större i iPhonen?
Jag förstår inte vad det kan vara för "fel" på Safari/iPhone. :?

Du kommer säkert att uppskatta den nya funktionen som dyker upp i nästa release av NexaHome, att kunna definiera sin egen hemsida med egendefinierad navigering och valfri bakgrund samt klickbara bilder.

/Henrik

hekj
Posts: 992
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Nu är det dags för alla användare att börja "rita" sina egna "Home Automation" websidor, version 1.3.0 finns att hämta på programmets hemsida! 8)
http://nexahome.se/

Titta gärna i manualen, den är uppdaterad idag...
http://nexahome.se/manual/

/Henrik

emeratius
Posts: 4
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Mac

Post by emeratius » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Med tanke på att det är en Java-app finns det kanske möjlighet att köra på Mac? Eller några planer på Macstöd?

hekj
Posts: 992
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Re: Mac

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

emeratius wrote:Med tanke på att det är en Java-app finns det kanske möjlighet att köra på Mac? Eller några planer på Macstöd?
Har själv ingen Mac, kör du Mac OS X så borde du kunna starta NexaHome, har du testat?

/Henrik

larsosca
Posts: 22
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Internet Explorer 8 problem med refresh

Post by larsosca » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej

Fantastiskt att kunna styra via ett personligt web-gränssnitt.

TACK hekj! :clap:

Jag hittade ett litet problem med IE8 och raden <meta http-equiv="refresh" content="60;#URL#?mypage=yes&psw=#PSW#">.
Den bryr sig inte om ";#URL#?mypage=yes&psw=#PSW#" utan återladdar senaste kommandot. Har man 2 sessioner igång på olika ställen i huset och dessa inte är i fas tänds och släcks de enheter som inte är i fas hela tiden.

Jag löste det genom att ladda ner Google Crome och köra sidorna där.

//L

larsosca
Posts: 22
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Problem med justeringar i index.html

Post by larsosca » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag har ett litet projekt igång där jag tänker styra NexaHome i en 7" monitor (med pekskärm) på väggen i hallen.

Jag bytte jag ut ritning.png mot huslayout.jpg och det fungerade perfekt efter lite justering av storleken.

För att få det att fungera med ett finger istället för att plocka fram pekpennan som medföljde skärmen bytte jag png bilderna för on, off och onoff till större varianter.

Men när jag gör det så krachar hela web-hanteringen i NexaHome.

För att återställa det måste jag
1. Starta release 1.1.2 och spara.
2. Återställa index.html till senaste fungerande version.
3. Starta release 1.3.0, lägga in min personliga sökväg och starta om NexaHome.

En teori kan vara att koden av någon anledning inte använder on.png, off.png och onoff.png i den personliga foldern utan de som ligger i jar-arkivet.

//L

hekj
Posts: 992
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Re: Problem med justeringar i index.html

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Kul att någon har fått upp ögonen för de nya finesserna, det är fint att peka :lol:
larsosca wrote:Jag bytte jag ut ritning.png mot huslayout.jpg och det fungerade perfekt efter lite justering av storleken.

För att få det att fungera med ett finger istället för att plocka fram pekpennan som medföljde skärmen bytte jag png bilderna för on, off och onoff till större varianter.

Men när jag gör det så krachar hela web-hanteringen i NexaHome.

En teori kan vara att koden av någon anledning inte använder on.png, off.png och onoff.png i den personliga foldern utan de som ligger i jar-arkivet.
Ja, det kan bero på en konflikt mellan programmets png bilder och dom som du ritar själv.

Du skulle kunna prova en ny ej ännu uttestad release, den behövs för att kunna ha olika bilder (storlek/utseende) för samma device på skilda sidor, dvs bilderna kopplas hårdare till vald html sida.
http://nexahome.se/NexaHome_1.3.1.jar

Ett förtydligande angående mypage variabeln och kopplingen till dess html sida, mypage=<namn> --> <namn>.html:
  • mypage=yes --> index.html
    mypage=index --> index.html
    mypage=demo --> demo.html
Detta gör att den som kör med en 7" pekskärm i hallen skulle kunna döpa html filen till 7.html samt att välkomstsidan som ska visas när man kopplar upp sig med sin mobiltelefon skulle kunna döpas till nokia.html eller iphone.html

/Henrik

larsosca
Posts: 22
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

NexaHome

Post by larsosca » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej 8)

"Lysande" :lol: Det här kommer att bli riktigt bra!

Nu fungerar mina större bilder för on, off och onoff.

Men NexaHOme_1.3.1 tillåter mig bara att ha en bild per on, off och onoff.
Man kan inte döpa dem till nått eget.

Jag skulle vilja ha stora "ikoner" för ett helt rum men kunna ha små ikoner för enskillda lampor. 1.3.1 tillåter endast on.png, off.png och onoff.png vilket gör att jag bara kan ha en bild per status.

//L

hekj
Posts: 992
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Re: NexaHome

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

larsosca wrote:Men NexaHOme_1.3.1 tillåter mig bara att ha en bild per on, off och onoff.
Man kan inte döpa dem till nått eget.

Jag skulle vilja ha stora "ikoner" för ett helt rum men kunna ha små ikoner för enskillda lampor. 1.3.1 tillåter endast on.png, off.png och onoff.png vilket gör att jag bara kan ha en bild per status.
Förstår inte riktigt hur du menar, tanken är att man ska kunna ha en bild per status och device, 18 st bilder enligt exemplet nedan:

Code: Select all

page_no_1.html
<!-- device="Kök (bord)" on="1.png" off="2.png" onoff="3.png" -->
<!-- device="Vardagsrum" on="4.png" off="5.png" onoff="6.png" -->
<!-- device="Sovrum (fönster)" on="7.png" off="8.png" onoff="9.png" -->

Code: Select all

page_no_2.html
<!-- device="Kök (bord)" on="10.png" off="11.png" onoff="12.png" -->
<!-- device="Vardagsrum" on="13.png" off="14.png" onoff="15.png" -->
<!-- device="Sovrum (fönster)" on="16.png" off="17.png" onoff="18.png" -->
/Henrik
Last edited by hekj on Thu Jan 07, 2010 9:38 pm, edited 1 time in total.

greger
Posts: 23
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by greger » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Återigen en ny funktionalitet då jag inte trodde att det kunde bli bättre. :lol:

Själv så har jag skannat in husritningarna och håller på med att få till det så att man kan vandra runt både i och utanför huset förutom själva utplaceringen av enheter vilket tar sin tid.

Kan du visa hur html koden ska se ut för att lägga ut en knappbild som är kopplad till en mottagare?

/Greger

falkex

Post by falkex » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Försökte köra det i Mac OS X 10.6.2
Programmet startar men TelldusSetup finns väl inte till Mac OS X så hittar inga enheter...

Black
Posts: 7
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by Black » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hekj wrote:
Black wrote:Har även problem med sunlight funktionen, om jag konfigurerar en enhet med den och sparar låser sig programmet tills jag tar bort den programmeringen igen,
sunset+/- och sunrise +/- funkar därimot alldelles utmärkt.
Skicka ett mail till mig med din NexaHome.xml fil så kan jag ta reda på vad det är för fel.

/Henrik
Det löste sig, har roddat runt och testat allt möjligt i programmet nu, tror mitt problem låg i att jag hade några lampor som inte skulle släckas förräns efter midnatt :roll: och då vart det lite strul.

Ett par frågor till bara om det är okej. Default rutan, vad exakt gör den och när ska den användas? har läst i din beskrivning men blir inte riktigt klok på funktionen.

En annan sak är sunlight offset i config, den står på 30min som standard, då släcks ju lamporna 30min efter soluppgång och tänds 30min innan solnedgång, jag skulle vilja ha tvärtom, 15min före soluppgång och 15 min efter, går det att få till i config eller måste man använda sunrice/sunset funktionen?

Mvh // John

(Dax för html nu då, blir mycket med enheter utplacerade på 3 olika hus inom 100m)

Post Reply