NexaHome

Moderators: hekj, Telldus

tofa
Posts: 3
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Kan inte få upp enheter

Post by tofa » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej

Jag kör 2003 server 32 bitars som jag inte får detta att fungera på, jag har läst igenom forumen, och det som jag har hittat som stämmer överens med mina problem är detta
********************************
Hej!

Ngt nybörjarslarv här, och jag är tacksam för all hjälp jag kan få!
Jag har just fått hem massa nexa saker, och glatt börjat leka. allt fungerar bra med fjärrkontrollen, allt fungerar bra med Telldus. Satt upp 4 enheter med Telldus setup och kan tända och släcka via datorn.

Men... Med Nexa home, så kan jag inte lägga till enheter/enheter läggs inte till automatiskt? Vad missar jag?
Det startar upp snabbt, och det finns endast en enhet inlagd med "unkown name". Om jag klickar på lampan där, så kommer en ruta med please wait upp.... Och stannar där tills jag stänger den.

Missar antagligen ngt basic....

Tacksam för hjälp!

/Jonas



jonkol, kör du Windows Vista?

Prova med att:
1) under Config fliken skriva in sökvägen till filen TellUsbD101.dll (den kan finnas i något annat bibliotek än nedanstående exempel), Executable:
Kod:
C:\Program Files\Telldus\TellUsbD101.dll
2) klicka på menyalternativ File-->Save.
3) klicka på första lampan

Fungerar inte det så kan du:
1) under Config fliken skriva in sökvägen till filen tdtool.exe (som även den kan finnas i något annat bibliotek än nedanstående exempel), Executable:
Kod:
C:\Program Files\Telldus\tdtool.exe
2) ange dttool.exe parametrarna, Parameter On: / Parameter Off:
Kod:
--on
Kod:
--off

3) klicka på menyalternativ File-->Save.
4) klicka på första lampan

/Henrik
***************************************
Men att göra detta fungerar inte för mig
Jag kör Nexa Home 1.0.0, Win 2003 Adv Server SP2 32bits
Jag har admin rättigheter

Med vänliga hälsningar
Tomas

hekj
Posts: 990
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Re: Kan inte få upp enheter

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

tofa wrote:Jag kör 2003 server 32 bitars som jag inte får detta att fungera på, jag har läst igenom forumen, och det som jag har hittat som stämmer överens med mina problem är detta
...
Men att göra detta fungerar inte för mig
Jag kör Nexa Home 1.0.0, Win 2003 Adv Server SP2 32bits
Jag har admin rättigheter
Jag har lagt upp en ny version av NexaHome, testa om den fungerar bättre med windows 2003 server.

/Henrik
Last edited by hekj on Wed Mar 04, 2009 7:09 am, edited 1 time in total.

hekj
Posts: 990
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hemligajens wrote:
hekj wrote:+ = efter solnedgången
- = före solnedgången

sunset + 01:05 --> 1 timme och 5 minuter efter solnedgången
sunset - 00:45 --> 45 minuter före solnedgången

mm + / - används för att lamporna inte ska tändas och släckas på exakt samma klockslag varje gång.

+ 15 --> slumpen avgör hur mycket ett event ska senareläggas, maximalt 15 minuter
Då du skriver sunset + 01:05 vart skriver du in 01:05 då ?
Function = sunset +

Den relativa tiden ska anges under Events kolumnerna: HH, MM

HH = 01
MM = 05

Samt om man vill ha tiden justerad med ett slumpvärde, t ex maximalt 5 minuter före och maximalt 10 minuter efter angiven tid:

-MM = 05
+MM = 10

Dvs den absoluta tiden blir någon gång mellan 01:00 och 01:15 efter solnedgången.

/Henrik

hekj
Posts: 990
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

greger wrote:På min mobil (BlackBerry) så har "grafiken" under statusrubriken försvunnit i version 1.0.1. Då jag nyttjar parametrarna -no_wml -no_wbmp så får jag åter igen Copyright "©" tecken.
Det ser ut som att jag blir tvungen att kolla mer på hur Wireless Bitmaps hanteras av webservern.

/Henrik

hemligajens
Posts: 22
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by hemligajens » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hekj wrote: Function = sunset +

Den relativa tiden ska anges under Events kolumnerna: HH, MM

HH = 01
MM = 05

Samt om man vill ha tiden justerad med ett slumpvärde, t ex maximalt 5 minuter före och maximalt 10 minuter efter angiven tid:

-MM = 05
+MM = 10

Dvs den absoluta tiden blir någon gång mellan 01:00 och 01:15 efter solnedgången.

/Henrik
Nu är det ju solklart :D

/Jens

greger
Posts: 23
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by greger » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hekj wrote:Det ser ut som att jag blir tvungen att kolla mer på hur Wireless Bitmaps hanteras av webservern.
Jag är nöjd med webserverns nuvarande utseende. :)

/Greger

hekj
Posts: 990
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

greger wrote:Jag undrar om du har funderat på att lägga in något som, om möjligt, kan lösa problemet med att det ibland inte går att tända/släcka pga störningar. Nu använder jag mig av Telldus SysTray eller en vanlig Nexa fjärrkontroll för att repetera kommandon.
Greger, om du även har problem med räckvidden så kanske du kan vara intresserad av följande... jag håller på med en funktion som gör det möjligt att koppla ihop två NexaHome, dvs att kunna från en NexaHome fjärrstyra en annan NexaHome som finns i en dator på en annan våning i samma hus eller på andra sidan jordklotet...

/Henrik

tofa
Posts: 3
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Rubrik: Kan inte få upp enheter

Post by tofa » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Perfekt, med den nya versionen kom allt upp direkt
Tack för hjälpen
//Tomas

hekj
Posts: 990
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Version 1.1.0 gör det möjligt att koppla ihop två NexaHome, dvs att kunna från en NexaHome fjärrstyra en annan NexaHome som finns i en dator på en annan våning i samma hus eller på andra sidan jordklotet...

Klicka på 'Add' (Devices/Groups) och välj device REMOTE. Skriv sedan in web-adressen till den NexaHome som du vill fjärrstyra i fältet 'Server URL' samt parametrarna i 'Parameters' fältet (separera parametrar med kommatecken), exempel:

Code: Select all

192.168.0.45:8080
psw=secret, device=2
http://hem.bredband.net/hekj/nexahome

/Henrik

alve
Posts: 1
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Bockeboda

NexaHome och Windows Home Server

Post by alve » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej ! Har kört Nexa Sunrise länge men efter allt positivt man läst här måste man ju prova NexaHome. Någon som har erfarenheter av programmet i Windows Home server miljö ?

// Per

greger
Posts: 23
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by greger » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hekj wrote:Version 1.1.0 gör det möjligt att koppla ihop två NexaHome, dvs att kunna från en NexaHome fjärrstyra en annan NexaHome som finns i en dator på en annan våning i samma hus eller på andra sidan jordklotet...
Det fungerar perfekt :D

Jag antar att du själv nyttjar denna lösningen. Har du hittat någon liten PC eller motsvarande att köra på? Jag har för närvarande repeaters för att öka räckvidden men denna lösningen är klart flexiblare.

/Greger

hekj
Posts: 990
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

greger wrote:Jag antar att du själv nyttjar denna lösningen. Har du hittat någon liten PC eller motsvarande att köra på? Jag har för närvarande repeaters för att öka räckvidden men denna lösningen är klart flexiblare.
Har en repeater som skickar kommandon vidare till motorvärmaren men har funderat på att ersätta den (genom att själv använda den nya funktionen) och köpa en extra tellstick. Att använda en NexaHome för att fjärrstyra en annan NexaHome är ett första steg mot en klient/server lösning.

Såg ditt inlägg angående en stickproppsdator, mycket intressant!

/Henrik

Halle
Posts: 33
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: VETLANDA
Contact:

Post by Halle » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Åter igen verkligen ett kanonprogram. Tänkte bara fråga eller tipsa om att lamporna borde synckronisera när man byter mode.
Tex: om man byter från hemma till borta så borde lamporna som inte ska vara tända släckas osv...
Eller är det så här och det bara inte fungerar hos mej?

hekj
Posts: 990
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Halle wrote:Åter igen verkligen ett kanonprogram. Tänkte bara fråga eller tipsa om att lamporna borde synckronisera när man byter mode.
Tex: om man byter från hemma till borta så borde lamporna som inte ska vara tända släckas osv...
:D Håller med dig, vad sägs om att lösa det hela genom att utföra det som händer när man i programmet väljer menyalternativ File --> Save, dvs en omstart.

Eventuellt så borde man även skicka ett släckkommando till alla mottagare med odefinierad status efter byte av mode.

/Henrik

greger
Posts: 23
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by greger » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hekj wrote: Eventuellt så borde man även skicka ett släckkommando till alla mottagare med odefinierad status efter byte av mode.

/Henrik
Är det möjligt att begränsa släckkommandot till att gälla endast enheter som man har event knytna till?

Post Reply