Larmstyrning..

Moderators: hekj, Telldus

Micke-Falo
Posts: 112
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Sweden
Contact:

Larmstyrning..

Post by Micke-Falo » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Nu går visionerna över kunskaperna igen..
Men skulle man kunna göra en sida i webbservern med ett "kodlås" dvs en manöverpanel till larmet där man kan slå en kod för att slå av eller på?

Tex en bild på Mp till larmet där man trycker på sifferknapparna..
Attachments
Larm2.jpg
Larm2.jpg (82.78 KiB) Viewed 8303 times

Micke-Falo
Posts: 112
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Sweden
Contact:

Re: Larmstyrning..

Post by Micke-Falo » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Det ska bara generera en reläslutning för att kunna trigga larmet på eller av. Så det behövs inget avancerat för att styra själva larmet.

Walo
Posts: 15
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Bollnäs
Contact:

Re: Larmstyrning..

Post by Walo » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Det vill jag oxå ha! :D
Vore perfekt att kunna larma av via mobilen på ett simpelt vis!

tom_rosenback
Posts: 776
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Re: Larmstyrning..

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Det som behövs är ett formulär och ett mottagande skript som aktiverar/deaktiverar larmet. I all sin enkelhet vore det en text ruta vart man skriver pinkoden och sen en knapp för aktivering och en för deaktivering. Mottagande skriptet kollar pinkoden och gör begärt kommando. Förstår jag dig rätt nu?
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

Micke-Falo
Posts: 112
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Sweden
Contact:

Re: Larmstyrning..

Post by Micke-Falo » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Precis, eller om man kan få det så att man trycker på knapparna på bilden på manöverpanelen, precis som man gör på den "verkliga" panelen.
Men det är lite bortom mina kunskaper i hur man ska få till det..

Micke-Falo
Posts: 112
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Sweden
Contact:

Re: Larmstyrning..

Post by Micke-Falo » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hur kan man göra för att få till det tro? det borde väl bli på nåt vis att man måste trycka på ett antal "knappar" i html-filen i rätt ordning för att aktivera en device? och ur gör man det tro? någon som kan?


mvh
/Micke

tom_rosenback
Posts: 776
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Re: Larmstyrning..

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Något motsvarande till detta du är ute efter?
alarmpanel.png
alarmpanel.png (18.56 KiB) Viewed 8184 times
Last edited by tom_rosenback on Sun Feb 05, 2012 7:44 pm, edited 1 time in total.
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

Micke-Falo
Posts: 112
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Sweden
Contact:

Re: Larmstyrning..

Post by Micke-Falo » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Ja! :-D Precis så!

tom_rosenback
Posts: 776
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Re: Larmstyrning..

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Micke-Falo wrote:Ja! :-D Precis så!
:) Har du något befintligt system som du styr dina enheter med?
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

Micke-Falo
Posts: 112
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Sweden
Contact:

Re: Larmstyrning..

Post by Micke-Falo » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag har Nexahome om det är det du menar? Har i dag en larmsändare som heter TS-100 som jag kan stänga av och slå på larmet via SMS med, den skickar även SMS vid larm av något slag: spänningsbortfall, inbrott, brand och ett summa larm från en rumstempgivare och/eller från LogTemp.
Det jag skulle vilja ha är en styrning via en såndär manöverpanel i Nexahome appen i telefon eller via webben för att kunna slå av eller slå på larmet med.


/Micke

tom_rosenback
Posts: 776
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Re: Larmstyrning..

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Micke-Falo wrote:Jag har Nexahome om det är det du menar? Har i dag en larmsändare som heter TS-100 som jag kan stänga av och slå på larmet via SMS med, den skickar även SMS vid larm av något slag: spänningsbortfall, inbrott, brand och ett summa larm från en rumstempgivare och/eller från LogTemp.
Det jag skulle vilja ha är en styrning via en såndär manöverpanel i Nexahome appen i telefon eller via webben för att kunna slå av eller slå på larmet med.


/Micke
Ok, vet inget destomera om NexaHome så du måste nog försöka slå dig samman med NexaHome utvecklaren/utvecklarna om han/dom kan hjälpa dig.
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

Micke-Falo
Posts: 112
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Sweden
Contact:

Re: Larmstyrning..

Post by Micke-Falo » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Det ju här dom håller till :-)

hekj
Posts: 992
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Re: Larmstyrning..

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

tom_rosenback wrote:
Micke-Falo wrote:Jag har Nexahome om det är det du menar? Har i dag en larmsändare som heter TS-100 som jag kan stänga av och slå på larmet via SMS med, den skickar även SMS vid larm av något slag: spänningsbortfall, inbrott, brand och ett summa larm från en rumstempgivare och/eller från LogTemp.
Det jag skulle vilja ha är en styrning via en såndär manöverpanel i Nexahome appen i telefon eller via webben för att kunna slå av eller slå på larmet med.

/Micke
Ok, vet inget destomera om NexaHome så du måste nog försöka slå dig samman med NexaHome utvecklaren/utvecklarna om han/dom kan hjälpa dig.
@tom_rosenback, jag har knyckt din alarmpanel :wink: och har påbörjat NexaHome anpassningen, alla knappbilder ser bra ut och nu är det bara för mig att kontrollera att bsh filerna är korrekta.

tom_rosenback
Posts: 776
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Contact:

Re: Larmstyrning..

Post by tom_rosenback » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hekj wrote:
tom_rosenback wrote:
Micke-Falo wrote:Jag har Nexahome om det är det du menar? Har i dag en larmsändare som heter TS-100 som jag kan stänga av och slå på larmet via SMS med, den skickar även SMS vid larm av något slag: spänningsbortfall, inbrott, brand och ett summa larm från en rumstempgivare och/eller från LogTemp.
Det jag skulle vilja ha är en styrning via en såndär manöverpanel i Nexahome appen i telefon eller via webben för att kunna slå av eller slå på larmet med.

/Micke
Ok, vet inget destomera om NexaHome så du måste nog försöka slå dig samman med NexaHome utvecklaren/utvecklarna om han/dom kan hjälpa dig.
@tom_rosenback, jag har knyckt din alarmpanel :wink: och har påbörjat NexaHome anpassningen, alla knappbilder ser bra ut och nu är det bara för mig att kontrollera att bsh filerna är korrekta.
Ingen fara, skicka mig ett mail om du vill ha HTML:en, det är inga bilder alls, allt är HTML, HTML5.
//Tom

Senaste info och release om/av HomeAutomation hittas här http://karpero.mine.nu/ha
Latest info and release of HomeAutomation can be found here http://karpero.mine.nu/ha

hekj
Posts: 992
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Re: Larmstyrning..

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

tom_rosenback wrote:
hekj wrote: @tom_rosenback, jag har knyckt din alarmpanel :wink: och har påbörjat NexaHome anpassningen, alla knappbilder ser bra ut och nu är det bara för mig att kontrollera att bsh filerna är korrekta.
Ingen fara, skicka mig ett mail om du vill ha HTML:en, det är inga bilder alls, allt är HTML, HTML5.
:wave: Tack, jag såg lite kod när jag testade alarmpanelen online hos dig, så jag klarar mig nog med det jag har.

Kan man köra din lösning utan internetuppkoppling (tänker sätta kodlås på en "lampa" som jag inte vill att någon petar på) ?

Hur döljer du pinkoden för användaren?

Min BeanShell lösning verkar fungera men det krävs väldigt många filer...
http://www.telldus.com/forum/viewtopic.php?f=23&t=1870

Post Reply