Mitt system

Moderators: hekj, Telldus

Post Reply
Micke-Falo
Posts: 112
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Sweden
Contact:

Mitt system

Post by Micke-Falo » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Så har ser mitt system ut.
Använder en Mini-ITX med Win7 som sköter allt. För styrningar och webbserver använder jag Nexahome och en Tellstick med Nexa mottagare samt ett 1-Wire nät och LogTemp för temperaturmätningar. Fick även en väderstation från Clas Ohlson i julklapp som ska riggas och kablas ut på nätet vad det lider. Till Nexahome programmet finns även en smartphone app. där man kan se och styra allt från mobilen.

Bilder på hur det ser ut på webben:
Fasad där man har möjlighet att tända o släcka lampan i fönstret och även klicka sig in i huset via ytterdörren eller källardörren. Man ser även ute temperaturen och temperaturen i pumphuset nertill i bilden
Image

Källaren där ser jag tempen på pannan och varmvattenberedaren kommer även bli möjligt att slå på/av värmen från grundvärme och starta varmvattenberedaren. Man klickar på trappan för att komma till nästa våning eller trappan ut för att komma till fasadvyn igen.
Image

Nästa våning, Där ser man temperaturen i rummet mot norr samt kyl o frys, man kan även styra fönsterlamporna. Även här kan man klicka på trappan för upp eller ned för att komma till nästa våning eller på trappan ut för att komma till fasadvyn.
Image

Övervåningen kan bara än så länge styra fönsterlampan, men kommer även att kunna se temperaturen där. Trappan är klickbar för att ”gå ned” till våningen under.
Image


Det som ska till härnäst är temperaturstyrning i pumphuset med ett element. Funderar även på en styrbar webbkamera för att kunna se valda delar av huset.

Post Reply