Tips: NexaHome + Duo + 433.92 MHz temp sensor

Moderators: hekj, Telldus

elmaco
Posts: 25
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Tips: NexaHome + Duo + 433.92 MHz temp sensor

Post by elmaco » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej, jag har kört fast med att få in en tempsensor för att kunna visa temperatur i Nexahome.

Så här ser det ut i Nexahome.xml:

Code: Select all
<device name="Temp3" group="SENSOR" previous="" repeat="0" partOfAll="yes" specificParameters="id:207;model:temperaturehumidity;value:temp">54</device>



Sensorn har ID207 i Telldus och så här ser Parameters ut i Nexahome:

Code: Select all
id:207;model:temperaturehumidity;value:temp



Kör med denna på en RPI B2:
NexaHome.jar Version 4.0.3, 2015-11-15 (denna version ska även fungera på en RPi)
razberry-nexahome400-swe

Är det något med man behöver för att få det att fungera? :help:
//Marcus
Fel av mig, det var en tidigare image jag laddade hem med Nexahome version 4.0.0 som jag har installerad.
//Marcus

hekj
Posts: 992
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Re: Tips: NexaHome + Duo + 433.92 MHz temp sensor

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

elmaco wrote:
Hej, jag har kört fast med att få in en tempsensor för att kunna visa temperatur i Nexahome.

Så här ser det ut i Nexahome.xml:

Code: Select all

    <device name="Temp3" group="SENSOR" previous="" repeat="0" partOfAll="yes" specificParameters="id:207;model:temperaturehumidity;value:temp">54</device>
Sensorn har ID207 i Telldus och så här ser Parameters ut i Nexahome:

Code: Select all

    id:207;model:temperaturehumidity;value:temp
Kör med denna på en RPI B2:
NexaHome.jar Version 4.0.3, 2015-11-15 (denna version ska även fungera på en RPi)
razberry-nexahome400-swe

Är det något med man behöver för att få det att fungera? :help:
Fel av mig, det var en tidigare image jag laddade hem med Nexahome version 4.0.0 som jag har installerad.
Kan du ge mig raden som skrivs ut om du aktiverar utskrift av mottaget "raw" värde.

Menyalternativ 'View-->Raw Sensor Data(Console)'?

elmaco
Posts: 25
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Tips: NexaHome + Duo + 433.92 MHz temp sensor

Post by elmaco » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

elmaco wrote:
Hej, jag har kört fast med att få in en tempsensor för att kunna visa temperatur i Nexahome.

Så här ser det ut i Nexahome.xml:

CODE: SELECT ALL
<device name="Temp3" group="SENSOR" previous="" repeat="0" partOfAll="yes" specificParameters="id:207;model:temperaturehumidity;value:temp">54</device>

Sensorn har ID207 i Telldus och så här ser Parameters ut i Nexahome:

CODE: SELECT ALL
id:207;model:temperaturehumidity;value:temp

Kör med denna på en RPI B2:
NexaHome.jar Version 4.0.3, 2015-11-15 (denna version ska även fungera på en RPi)
razberry-nexahome400-swe

Är det något med man behöver för att få det att fungera?

Fel av mig, det var en tidigare image jag laddade hem med Nexahome version 4.0.0 som jag har installerad.

Kan du ge mig raden som skrivs ut om du aktiverar utskrift av mottaget "raw" värde.

Menyalternativ 'View-->Raw Sensor Data(Console)'?
Det ser ut så här:
2015-11-15 21:54:53 RawEvent: class:sensor;protocol:fineoffset;id:207;model:temperature;temp:24.3;

hekj
Posts: 992
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Re: Tips: NexaHome + Duo + 433.92 MHz temp sensor

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

elmaco wrote:Det ser ut så här:
2015-11-15 21:54:53 RawEvent: class:sensor;protocol:fineoffset;id:207;model:temperature;temp:24.3;
Testa med 'Parameters':

Code: Select all

id:207;model:temperature;value:temp

elmaco
Posts: 25
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Tips: NexaHome + Duo + 433.92 MHz temp sensor

Post by elmaco » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

elmaco wrote:
Det ser ut så här:
2015-11-15 21:54:53 RawEvent: class:sensor;protocol:fineoffset;id:207;model:temperature;temp:24.3;


Testa med 'Parameters':

Code: Select all
id:207;model:temperature;value:temp
Japp, det funkat, 100000000000 tack :D

Micke-Falo
Posts: 112
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Sweden
Contact:

Re: NexaHome + Duo + 433.92 MHz temp sensor

Post by Micke-Falo » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Micke-Falo wrote:
hekj wrote:
Kasama wrote:Köpte en http://www.teknikmagasinet.se/db.pl?tf= ... 0S%e4ndare& enl det du skrev i början av tråden.
Men hur skriver jag in det i Nexahome. Har även en classe sensor och den funkar klockrent.

Klipp från raw data i consolen
RawEvent: class:sensor;protocol:fineoffset;model:temperaturehumidity;temp:21.9;humidity:0xFF;id:0xDE;
Det som jag har markerat med fetstil ska kopieras från RawEvent raden:
RawEvent: class:sensor;protocol:fineoffset;model:temperaturehumidity;temp:21.9;humidity:0xFF;id:0xDE;

Parameters:

Code: Select all

model:temperaturehumidity;id:0xDE;value:temp
Jag får inte detta att funka, har bara ett ? och klockslag i "sensor value" fältet? Vad missar jag?

/Micke
Hrmm.. Herr Olsson skrev i fel rad... Nu funkar det!

Post Reply