Tips: NexaHome + Duo + 433.92 MHz temp sensor

Moderators: hekj, Telldus

Jameson
Posts: 3
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Tips: NexaHome + Duo + 433.92 MHz temp sensor

Post by Jameson » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag kör 2.8.4 av NexaHome på Mountain Lion, Raw sensor data (Console) är utgråat och går ej att välja.

Ska det vara så eller är det någon bugg? Köpte nyss en tempsensor som dyker upp fint i Tellduscenter men hittar inget alls i Nexahome.

hekj
Posts: 992
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Re: Tips: NexaHome + Duo + 433.92 MHz temp sensor

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jameson wrote:Jag kör 2.8.4 av NexaHome på Mountain Lion, Raw sensor data (Console) är utgråat och går ej att välja.

Ska det vara så eller är det någon bugg? Köpte nyss en tempsensor som dyker upp fint i Tellduscenter men hittar inget alls i Nexahome.
Det är endast om JNA kopplingen är igång som callbacks fungerar, vad står det i Config: Executable fältet?

Jameson
Posts: 3
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Tips: NexaHome + Duo + 433.92 MHz temp sensor

Post by Jameson » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Det står /usr/bin/tdtool, det låter mer som en Linux sökväg..

tdtool är inget jag tagit hem eller installerat, vad ska det stå där??

Jameson
Posts: 3
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Tips: NexaHome + Duo + 433.92 MHz temp sensor

Post by Jameson » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Insåg att tdtool är en del av Telldus programvara.
Det går utmärkt att köra i Terminalen, men ingen möjlighet att välja RAW Sensor... i nexahome.

edvtor
Posts: 3
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Nord-Trøndelag Norge

Re: Tips: NexaHome + Duo + 433.92 MHz temp sensor

Post by edvtor » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hei
Jeg har en Raspberry Pi som styrer en TellStick Duo.
Og det fungerer utmerket. Fikk til å styre en device med en sensor og å sette value.
Nå lurer jeg på hvordan man enklest seter opp flere device og sensorer og ha varierende value.

Hilsen Tore

(Helt ny på programering)

hekj
Posts: 992
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Re: Tips: NexaHome + Duo + 433.92 MHz temp sensor

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

edvtor wrote:Jeg har en Raspberry Pi som styrer en TellStick Duo.
Og det fungerer utmerket. Fikk til å styre en device med en sensor og å sette value.
Nå lurer jeg på hvordan man enklest seter opp flere device og sensorer og ha varierende value.
(Helt ny på programering)
Förstår inte riktigt hur du menar men gör ett försök.

Om du vill få ut det summerade värdet från 'Watts' kolumnen så så lägger du upp en ny 'Device/Group/Sensors' samt skriver följande i 'Paramaters' fältet.

Code: Select all

model:internal;value:electric/w
Om du har fått ut temperaturen och nu vill ha luftfuktigheten så lägger du upp en ny 'Device/Group/Sensors' samt skriver nått annat efter "value:".

Code: Select all

id:7.0;model:zwave;value:electric/w

Code: Select all

id:9;model:zwave;value:humidity

edvtor
Posts: 3
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Nord-Trøndelag Norge

Re: Tips: NexaHome + Duo + 433.92 MHz temp sensor

Post by edvtor » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hei
Takk for raskt svar. Jeg la til denne fila:

temp_timer = "check_temp";
timeout = 60; // sekunder
sensor = "102";
device = "15";
value = getSensorValue(sensor);
if (value != null) {
echo(value);
timestamp = getSensorTimestamp(sensor);
echo(timestamp);
float f = Float.parseFloat(value);
if (f > 22.0) {
if (deviceIsOff(device)) {
deviceOn(device);
}
}
}
startTimer(temp_timer, timeout);

Og det fungerte helt fint. Så undres jeg på hvordan jeg skal gjøre det for å legge til flere " termostat styringer ".
Jeg har flere temp følere ( sensor ) som jeg vil styre forskjellige utganger ( device ) med nye settpungt ( value ).
Hilsen Tore

hekj
Posts: 992
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Re: Tips: NexaHome + Duo + 433.92 MHz temp sensor

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

edvtor wrote:Hei
Takk for raskt svar. Jeg la til denne fila:

Code: Select all

temp_timer = "check_temp";
timeout = 60;  // sekunder
sensor = "102";
device = "15";
value = getSensorValue(sensor);
if (value != null) {
   echo(value);
   timestamp = getSensorTimestamp(sensor);
   echo(timestamp);
   float f = Float.parseFloat(value);
   if (f > 22.0) {
      if (deviceIsOff(device)) {
         deviceOn(device);
      }
   }
}
startTimer(temp_timer, timeout);
Og det fungerte helt fint. Så undres jeg på hvordan jeg skal gjøre det for å legge til flere " termostat styringer ".
Jeg har flere temp følere ( sensor ) som jeg vil styre forskjellige utganger ( device ) med nye settpungt ( value ).
Hilsen Tore
Eftersom att du är helt ny på programmering så är det nog enklast att skapa en fil per "termostat styring".

Kopiera din nuvarande bsh fil, ge den ett "bra" namn (exempelvis check_temp_2.bsh).

Ändra på de fyra första raderna i den nya filen.
temp_timer = "check_temp_2";
timeout = 60; // sekunder
sensor = "103";
device = "16";

edvtor
Posts: 3
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Nord-Trøndelag Norge

Re: Tips: NexaHome + Duo + 433.92 MHz temp sensor

Post by edvtor » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Takk.
Det ser greit og enkelt ut for meg.

Jeg er veldig godt tilfreds med NexaHome.
Har prøvet Switch King og EventGhost, men NexaHome har flere muligheter som passer meg.

Ha en fin dag
Hilsen Tore

Micke-Falo
Posts: 112
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Sweden
Contact:

Re: NexaHome + Duo + 433.92 MHz temp sensor

Post by Micke-Falo » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hekj wrote:
Kasama wrote:Köpte en http://www.teknikmagasinet.se/db.pl?tf= ... 0S%e4ndare& enl det du skrev i början av tråden.
Men hur skriver jag in det i Nexahome. Har även en classe sensor och den funkar klockrent.

Klipp från raw data i consolen
RawEvent: class:sensor;protocol:fineoffset;model:temperaturehumidity;temp:21.9;humidity:0xFF;id:0xDE;
Det som jag har markerat med fetstil ska kopieras från RawEvent raden:
RawEvent: class:sensor;protocol:fineoffset;model:temperaturehumidity;temp:21.9;humidity:0xFF;id:0xDE;

Parameters:

Code: Select all

model:temperaturehumidity;id:0xDE;value:temp
Jag får inte detta att funka, har bara ett ? och klockslag i "sensor value" fältet? Vad missar jag?

/Micke

hekj
Posts: 992
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Stockholm
Contact:

Re: NexaHome + Duo + 433.92 MHz temp sensor

Post by hekj » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Micke-Falo wrote:
hekj wrote:
Kasama wrote:Köpte en http://www.teknikmagasinet.se/db.pl?tf= ... 0S%e4ndare& enl det du skrev i början av tråden.
Men hur skriver jag in det i Nexahome. Har även en classe sensor och den funkar klockrent.

Klipp från raw data i consolen
RawEvent: class:sensor;protocol:fineoffset;model:temperaturehumidity;temp:21.9;humidity:0xFF;id:0xDE;
Det som jag har markerat med fetstil ska kopieras från RawEvent raden:
RawEvent: class:sensor;protocol:fineoffset;model:temperaturehumidity;temp:21.9;humidity:0xFF;id:0xDE;

Parameters:

Code: Select all

model:temperaturehumidity;id:0xDE;value:temp
Jag får inte detta att funka, har bara ett ? och klockslag i "sensor value" fältet? Vad missar jag?
Har du värdet SENSOR i 'Members / Type' fältet samt kopierat id värdet från din egen RawEvent rad?

Micke-Falo
Posts: 112
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Sweden
Contact:

Re: NexaHome + Duo + 433.92 MHz temp sensor

Post by Micke-Falo » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Har du värdet SENSOR i 'Members / Type' fältet samt kopierat id värdet från din egen RawEvent rad?[/quote]

Jag har sensor i members fältet. Kopierat i hela värdet RAWevent raden. Har provat de varianter som tas upp i denna tråd. Ska sätta mig igen när jag får tid och prova att ta det från början.

rhis
Posts: 8
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Tips: NexaHome + Duo + 433.92 MHz temp sensor

Post by rhis » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Min temp ser ungefär så här i "parameters"
id:87;model:temperaturehumidity;value:temp

Micke-Falo
Posts: 112
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Sweden
Contact:

Re: Tips: NexaHome + Duo + 433.92 MHz temp sensor

Post by Micke-Falo » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

skrev på fel..
Last edited by Micke-Falo on Sun Nov 15, 2015 3:17 pm, edited 2 times in total.

elmaco
Posts: 25
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Tips: NexaHome + Duo + 433.92 MHz temp sensor

Post by elmaco » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej, jag har kört fast med att få in en tempsensor för att kunna visa temperatur i Nexahome.

Så här ser det ut i Nexahome.xml:

Code: Select all

<device name="Temp3" group="SENSOR" previous="" repeat="0" partOfAll="yes" specificParameters="id:207;model:temperaturehumidity;value:temp">54</device>
Sensorn har ID207 i Telldus och så här ser Parameters ut i Nexahome:

Code: Select all

id:207;model:temperaturehumidity;value:temp
Kör med denna på en RPI B2:
NexaHome.jar Version 4.0.3, 2015-11-15 (denna version ska även fungera på en RPi)
razberry-nexahome400-swe

Är det något med man behöver för att få det att fungera? :help:
//Marcus

Post Reply