Ljusmätare+ konstig text *LÖST*

Moderators: hekj, Telldus

Ljusmätare+ konstig text *LÖST*

Postby Leffe » Wed Sep 27, 2017 7:04 am

Hej alla
Jag har byggt om en Telldus Temp/Fuktmätare till en Temp / Ljusmätare med ett fotomotstånd och får värden mellan 20 och 90 , dessa värden presenteras i NH som ett sensorvärde , har även lagt till den på websidan .
Men nu till det som jag har gått bet på

Jag skulle vilja att beroende på mätvärdet tända eller släcka vissa lampor , men för att krångla till det lite så vill jag att detta bara skall ske under en viss tid tex ( 07.00-19.00) övrig tid skall lamporna följa styras av dom inlagda eventen .

Kan någon klurig hjälpa mej att få till detta ??
Leffe
Last edited by Leffe on Wed Nov 15, 2017 3:34 pm, edited 2 times in total.
Leffe
 
Posts: 73
Joined: Sun Jan 05, 2014 2:45 pm

Re: Ljusmätare

Postby OlleBjörk » Sun Oct 01, 2017 3:11 pm

Är det inte bara att ha kl7-19 som ett vilkor?
OlleBjörk
 
Posts: 8
Joined: Sat Nov 26, 2016 11:16 am

Re: Ljusmätare

Postby hekj » Mon Oct 02, 2017 2:25 pm

102.bsh
Code: Select all
sensor = "102";
device = "15";
from = "07:00";
to = "19:00";
value = getSensorValue(sensor);
if (value != null && timeIsBetween(from, to)) {
   float f = Float.parseFloat(value);
   if (f < 45 && deviceIsOff(device)) {
      deviceOn(device);
   } else if (f > 55 && deviceIsOn(device)) {
      deviceOff(device);
   }
}
hekj
 
Posts: 978
Joined: Mon Jan 05, 2009 10:34 am
Location: Stockholm

Re: Ljusmätare+ konstig text

Postby Leffe » Wed Nov 01, 2017 4:00 pm

Tack Henrik

Jag har inte kunnat prova förrän nu men det verkar fungera kanon!

Jag modifierade lite för att få info i statusfönstret , men finns det något sätt att inte få sista raden utskriven ? ([timer, ljusmätare:600]])




Code: Select all
sensor = "172";
device = "187";
from = "06:20";
to = "19:00";
value = getSensorValue(sensor);
if (value != null && timeIsBetween(from, to)) {
   float f = Float.parseFloat(value);
   if (f < 68 && deviceIsOff(device)) {
      deviceOn(device);
   } else if (f > 72 && deviceIsOn(device)) {
      deviceOff(device);
   }
}
echo("Solinstrålningsvärdet är:   "   +  (value) );


startTimer("ljusmätare",600);



Och sedan till en sak som dykt upp i status fältet , jag har aldrig sett detta förut men det kommer varje minut exakt på sekunden , vad kan orsaka detta tro??

2017-11-03 16:07:06 REMOTE_STATUS (status=yes), error:
2017-11-03 16:08:06 REMOTE_STATUS (status=yes), error:
2017-11-03 16:09:06 REMOTE_STATUS (status=yes), error:

Leffe
Leffe
 
Posts: 73
Joined: Sun Jan 05, 2014 2:45 pm

Re: Ljusmätare+ konstig text

Postby hekj » Sun Nov 05, 2017 7:57 am

Leffe wrote:Jag modifierade lite för att få info i statusfönstret , men finns det något sätt att inte få sista raden utskriven ? ([timer, ljusmätare:600]])

Det går inte att dölja enstaka saker, lägg in följande rad för att sätta en flagga som gör att all output tas bort.
Code: Select all
hideOutput();

Leffe wrote:Och sedan till en sak som dykt upp i status fältet , jag har aldrig sett detta förut men det kommer varje minut exakt på sekunden , vad kan orsaka detta tro??
2017-11-03 16:07:06 REMOTE_STATUS (status=yes), error:
2017-11-03 16:08:06 REMOTE_STATUS (status=yes), error:
2017-11-03 16:09:06 REMOTE_STATUS (status=yes), error:

Du har troligen kopplat en av Device raderna till en annan Device, dvs status och annat hämtas från en enhet som är definierad i Parameters fältet.

Jag vet inte varför felmeddelandet är "tomt" men du kan klicka på 'Members / Type' för att avmarkera REMOTE.
hekj
 
Posts: 978
Joined: Mon Jan 05, 2009 10:34 am
Location: Stockholm

Re: Ljusmätare+ konstig text

Postby Leffe » Wed Nov 15, 2017 3:32 pm

Nu är problemet med den konstiga texten löst.
efter mycket letande så hittade jag felet i XML filen där det smugit in lite extra text på en rad för en sensor

<device name="Temp fr&#229;n V&#228;rmeagg " group="SENSOR" previous="" repeaterUrl=" " repeat="0" partOfAll="yes" specificParameters="id:53;model:temperaturehumidity;value:temp;force=bsh">177</device>

det är texten "repeaterUrl=" som tillkommit på denna sensor , hur vet jag inte men som sagt problemet är borta :D :D
Leffe
 
Posts: 73
Joined: Sun Jan 05, 2014 2:45 pm


Return to NexaHome

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests