Jula / Anslut

Moderator: Telldus

stefan.persson
Posts: 353
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Jula / Anslut

Post by stefan.persson » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

När det står batch 8 så handlar det om TellStick (som är uppe i batch 16 nu), för TellStick Duo är batch 2 den senaste, så det är ingen fara för din del.
Stefan Persson
Software
Telldus Technologies

n0ir
Posts: 37
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Jula / Anslut

Post by n0ir » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

stefan.persson wrote:När det står batch 8 så handlar det om TellStick (som är uppe i batch 16 nu), för TellStick Duo är batch 2 den senaste, så det är ingen fara för din del.
Ah, vilken tur!

Men jag förstår fortfarande inte vad jag gör fel? Ska man inte bara lägga till en ny enhet, välja typ (t.ex. Nexa on/off för Nexas plugin-brytare som säljs i 3-pack), slumpa fram en random enhetskod och sedan försätta enheten i parningsläge och trycka "Lär upp" i TelldusCenter?

Jag ser ju att Duon blinkar rött men inte händer det sedan någonting när jag trycker on/off i programmet?

Det fungerar lika dåligt att ange en specifik enhetskod, t.ex. för en Jula Anslut-brytarna.

Är det bra jag som är lite extra slutet-av-vecka-korkad? :S

Klas
Posts: 12
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Jula / Anslut

Post by Klas » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Tror inte att learn funktionen ska användas för 3-packet. Jag gjorde på samma sätt som med fjärkontrollen.

Lägg till enhet och slumpa fram kod.
Sätt i pluggen så den börjar blinka
Tryck direkt på tändsymbolen i TelldusCenter

För icke självlärande får man välja Code Switch istället för self learning.

n0ir
Posts: 37
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Jula / Anslut

Post by n0ir » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Klas wrote:Tror inte att learn funktionen ska användas för 3-packet. Jag gjorde på samma sätt som med fjärkontrollen.

Lägg till enhet och slumpa fram kod.
Sätt i pluggen så den börjar blinka
Tryck direkt på tändsymbolen i TelldusCenter

För icke självlärande får man välja Code Switch istället för self learning.
Prövade att bara trycka "på" istället för "lär upp" när jag hade satt i brytaren (som är nollställd). Fungerade inte heller?

Klas
Posts: 12
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Jula / Anslut

Post by Klas » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Du har fjärrkontroll till paketet? Fungerar det att registrera fjärren?

Om det fungerar med fjärren, prova Scan funktionen i TelldusCenter för att få koden som fjärren använder och se om det går att styra brytarna med Duon. Fungerar inte det skulle jag gissa på felaktig Duo.

Du kanske råkat ut för detta problem?
http://www.telldus.com/forum/viewtopic. ... 689#p13689

n0ir
Posts: 37
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Jula / Anslut

Post by n0ir » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Klas wrote:Du har fjärrkontroll till paketet? Fungerar det att registrera fjärren?

Om det fungerar med fjärren, prova Scan funktionen i TelldusCenter för att få koden som fjärren använder och se om det går att styra brytarna med Duon. Fungerar inte det skulle jag gissa på felaktig Duo.

Du kanske råkat ut för detta problem?
http://www.telldus.com/forum/viewtopic. ... 689#p13689
Ja, fjärrkontrollen verkar fungera (Duon reagerar i.a.f. genom att lysa när jag använder fjärren).

Det verkar inte gå att downgrada FW. :S Flashningsprogrammet säger bara att FW (5) är den senaste, men även om jag lägger .hex-filen i samma mapp så får jag ingen möjlighet att välja den. Gud vilket skämt detta är. Jag gillar en nördprodukt man måste tweaka och konfigurera lik mycket som nästa nörd, men en uns av användarvänlighet vore ju önskvärt...

Edit: OK, man ska tydligen DRA .hex-filen och släppa den på .exe-filen. Enkelt att förstå. Vi får se om det går vägen med FW 4.

Edit 2: Ja, med FW 4 så verkar det i.a.f. fungera med Nexa fjärrbrytaren. Verkar som att FW 5 är knasig på något vänster... Kanske värt att ta en extratitt på, Telldus?

pabben
Posts: 21
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Jula / Anslut

Post by pabben » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

micke.prag wrote:@pabben: Testa huskod 426.
Nexa self-learn on/off med kode 426 fungerte :) Finnes det en enkel forklaring på hvorfor?
Uansett, takk for hjelpen!

EDIT: Når jeg tenker meg om så forsøkte jeg dette sist med en duo, batch 2, FW5 som ingen nexa fungerte på, så antar det er forklaringen.

mld
Posts: 1
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Jula / Anslut

Post by mld » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

KungenAvPeking wrote: Men som det ser ut just nu, så kan man byta fritt på dom svarta, bara dom röda stämmer:
10101010110
Ett litet pythonscript som hjälper till att hitta koder mellan 2 och 3966:

Code: Select all

#!/usr/bin/python

import random

def mask(r):
        r |= (1 << 1)    
        r &= ~(1 << 0)
        r &= ~(1 << 7)
        return r

val = random.randrange(0b10,0b111111111111)

print mask(val)
Man kan säkerligen lägga till ett antal bitar på andra parametern i randrange-funktionen, men jag har inte testat hur många som är tillåtna och låter det därför vara.

PS. det här är mitt första pythonhack...

Shunt
Posts: 1
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Jula / Anslut

Post by Shunt » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Köpte en infälld mottagare med dimmer (Anslut) från Jula idag.
http://www.jula.se/infalld-mottagare-408053

Den fungerar fint, men lider av samma problem som alla trådlösa Anslut när det gäller att få Telldus att kunna styra dem. Kod 426 fungerar fint.

Anslut's dimmer inte stödjer inte absolutdimming (som nog alla vet) men... om man ställer in den som en selflearning-switch:nexa så går det alldeles utmärkt att styra den. Förutsatt att lampan går dimra, och tyvärr går den bara tända/släcka via Telldus Center.

tdtool --on <id> slår på lampan.
tdtool --on <id> får lampan att sakta lysa starkare tills den nås max, sen svagare tills den når minimum. Osv.
tdtool --on <id> får lampan att stanna vid nuvarande nivå.

Efter det fungerar on/off, lampan tänds till inställd nivå eller släcks med off.

Lite bökigt, men inte så det stör. Jag använder en fjärr för att ställa in lamporna, och sen får serven eller mörkersensorn tända och släcka dem.

Edit: Menar vanliga glödtrådslampor... fungerar inte alls med led eller lågenergi.

benjamin.lundgreen
Posts: 3
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Jula / Anslut

Post by benjamin.lundgreen » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Har köpt 4 st av 3-packen, och jag får alla att fungera utom en. Med fjärrkontrollen fungerar allt, men med min tellstick net lirar den inte riktigt. Den går nämligen bara att sätta på, inte att stänga av.

Sen köpte jag även en http://www.jula.se/mottagare-on-off-ip44-408066, och den uppför sig också på samma sätt. Någon som har en aning om vad man kan göra?
/Benjamin

benjamin.lundgreen
Posts: 3
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Jula / Anslut

Post by benjamin.lundgreen » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Den nya funktionen att Tellstick Net lyssnar efter koder från fjärrkontrollen är väldigt smidig, men eftersom Tellsticken har problem med de flesta huskoder hos Julas Anslut (se första inlägget i tråden), blir funktionen tämligen värdelös för oss med dessa brytare. För min egen del har alla fjärrkontrollerna udda nummer, och därför kan jag inte lägga in fjärrkontrollens kod om jag samtidigt vill kunna styra mina enheter med tellsticken...

Finns det något sätt att ändra fjärrkontrollens kod, eller är det kört såvida inte telldus själva fixar problemet?

urk
Posts: 100
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Jula / Anslut

Post by urk » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag har problem med Julas Anslut. Efter ett tag och utan någon logik eller systematik, tappar vissa av brytarna minnet. Man kan ha lagt in en korrekt, fungerande kod för att bara upptäcka att någon vecka sedan fungerar den helt plötsligt inte.
Jag har ett tiotal strömbrytare, både för inbyggnad och externa men det verkar vara samma symptom oavsett. En del har slutat fungera helt, de går inte alls att koda in längre. Någon som har samma problem?

Razor11
Posts: 8
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Jula / Anslut

Post by Razor11 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Dessa från Proove ser ju exakt likadana ut som Julas anslut. Kanske är det då lättare att programmera Julas kontakter genom att ställa in kontakten som "Proove" istället för "Nexa" i Telldus live?

http://www.netonnet.se/art/koppla-och-a ... 2430.6575/

tronde
Posts: 600
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Jula / Anslut

Post by tronde » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Razor11 wrote:Dessa från Proove ser ju exakt likadana ut som Julas anslut. Kanske är det då lättare att programmera Julas kontakter genom att ställa in kontakten som "Proove" istället för "Nexa" i Telldus live?

http://www.netonnet.se/art/koppla-och-a ... 2430.6575/
Anslut er valgbar som enhet i Live. Like godt å bruke den.

bjacobse
Posts: 1
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Jula / Anslut

Post by bjacobse » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej ja en gammel tråd, men jeg har problemer med at få Tellstick Duo til at modtage status fra Anslut 408057. Jeg kører dette fra en RPI2
Anslut 408057 er parret til en Anslut 408052, som den kan tænde og slukke. Min Tellstick Duo kan også tænde og slukke Anslut 408052

hvordan skal min /etc/tellstick.conf se ud?
skal tellstick duo automatisk finde min Anslut 408057 remote kontakt? what to do?

Jeg har lavet dette i min /etc/tellstick.conf

Code: Select all

device {
  id = 7
  name = "Remote switch"
  controller = 0
  protocol = "arctech"
  model = "selflearning-switch"
  parameters {
    # devices = ""
    house = "426"
    unit = "1"
    # code = ""
    # system = ""
    # units = ""
    # fade = ""
  }
}

Post Reply