YCR-300 (Nexa dimmer)

Moderator: Telldus

Post Reply
nilzen
Posts: 3
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

YCR-300 (Nexa dimmer)

Post by nilzen » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Fungerar en Nexa YCR-300 fungerar tillsammans med Tellstick? Isf vad ska man sätta för model-värde i tellstick.conf? Får inte till det...

micke.prag
Site Admin
Posts: 2242
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Re: YCR-300 (Nexa dimmer)

Post by micke.prag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Är det LYCR-300 du har?
http://www.nexa.se/LYCR300WDimmerextra.htm

Kolla isåfall på videon här:
http://www.youtube.com/watch?v=IVhkp734 ... r_embedded

Och läs hur du konfigurerar din tellstick.conf:
http://developer.telldus.se/wiki/TellStick_conf

Exempel:

Code: Select all

device {
  id = 1
  name = "Device 1"
  protocol = "arctech"
  model = "selflearning-switch"
  parameters {
    house = "1234"
    unit = "1"
  }
}
Micke Prag
Software
Telldus Technologies

nilzen
Posts: 3
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: YCR-300 (Nexa dimmer)

Post by nilzen » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Den heter bara YCR-300, kom fram till att den fungerar som så att man skickar "on" en gång och sen ytterligare ett "on" för att stanna i det läget den dimmat till. (kör med model = "codeswitch")

Edit: Var blind så jag tar bort min fråga som var här tidigare! :)

micke.prag
Site Admin
Posts: 2242
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Re: YCR-300 (Nexa dimmer)

Post by micke.prag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Ja tyvärr stödjer inte codeswitch absolutdimning utan att skicka två on-kommandot är enda sätter att ställa dimvärdet.
Micke Prag
Software
Telldus Technologies

Post Reply