Ingen fjärr vid användning av tellstick?

Moderator: Telldus

Post Reply
Bomben2k
Posts: 44
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Ingen fjärr vid användning av tellstick?

Post by Bomben2k » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag har precis blivit klar med mitt system hemma, med en liten touchskärm i hallen som knutpunkt. Allt funkar klockrent, förutom att jag inte längre kan andvända fjärrkontrollen till mina självlärande nexa mottagre som sitter i vägguttagen. Går den inte att andvända längre när man har lärt upp mottagarna med tellsticken?

Bomben2k
Posts: 44
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by Bomben2k » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Ingen som har stött på detta problem?

Bomben2k
Posts: 44
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by Bomben2k » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Det verkar som att ingen vet om detta går.
Jag har kämpat länge nu med att kunna andvända fjärrkontrollerna, men det ser ut som att det inte fungerar.
Så nu lutar det åt att bara andvända fjärrkontrollerna

nikke
Posts: 39
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by nikke » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Mottagarna brukar ha flera minnesplatser. 3 tror jag är rätt normalt.
Om du lär upp din mottagare med tellstick "förbrukar" du en minnesplats.

Det borde gå att använda nästa minnesplats med en vanlig fjärr.

Men det finns tydligen mottagare som bara har en plats.

micke.prag
Site Admin
Posts: 2242
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Post by micke.prag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Vilken typ av mottagare har du? Alla vi har testat har haft 3-6 platser.
Micke Prag
Software
Telldus Technologies

Bomben2k
Posts: 44
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by Bomben2k » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

dessa har jag.
https://www.m.nu/fjarrstrombrytare-3pac ... ae79ebc35a

pratade nyligen med en kille och han sade att alla mottagre bara hadde 1st minnesplats, han hadde då fel och det är handhavande fel ifrån min sida.
Låter skönt att det kanske går att lösa då.

nikke
Posts: 39
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by nikke » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Bomben2k wrote:dessa har jag.
https://www.m.nu/fjarrstrombrytare-3pac ... ae79ebc35a

pratade nyligen med en kille och han sade att alla mottagre bara hadde 1st minnesplats, han hadde då fel och det är handhavande fel ifrån min sida.
Låter skönt att det kanske går att lösa då.
http://www.nexa.se/PB3Ny3packsjalvlarande.htm
Varje mottagare kan ta emot 3 unika koder från olika fjärrkontroller.

micke.prag
Site Admin
Posts: 2242
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Post by micke.prag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Det stämmer, den typen av mottagare ska ha 3 minnesplatser.
Kanske lättast att tömma minnet helt och börja om?
Micke Prag
Software
Telldus Technologies

Snoopy
Posts: 253
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Kalmar
Contact:

Post by Snoopy » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Du kan av misstag ha raderat tidigare lagrad kod genom att trycka på
GRUPP FRÅN-knappen när du just satt brytaren i väggen.
Själv använder jag självlärande brytare ihop med
Tellstick och i ett fall två fjärrkontroller. Har en i bilen för att tända en
lampa på stolpe i trädgården när jag kommer hem kvällstid. I detta fallet
jag alltså Tellstick, två fjärr och en vanlig lampknapp i väggdosan. :wink:

Post Reply