Lägga till Nexa LMDT-810?

Moderator: Telldus

tobiasrosvall
Posts: 5
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Lägga till Nexa LMDT-810?

Post by tobiasrosvall » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej,
Köpte min Tellstick Znet Lite idag och är helt ny på detta - så ev. dum fråga coming up...
Men jag ska försöka lägga till min Nexa rörelsevakt (LMDT-810) i Telldus Live och blir inte klok på hur jag gör det.

Vore grymt tacksam för hjälp.

//Tobias

etompau
Posts: 2170
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Skåne

Re: Lägga till Nexa LMDT-810?

Post by etompau » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Har du kört igenom den automatiska funktionen för att lägga till enheter?
Som det står på skärmen ska du trigga detektorn så att den skickar sin unika kod till din Tellstick. Det ska även gå bra att ändra läge några gånger på detektorns SET/DEL-knapp, då skickar detektorn till/från-signaler som registreras av Tellstick.

Får du inte ordning på denna process, så bara "kryssa ner" dialogrutan. Gå sedan in på enheten, välj "redigera enhet", där kan du sedan välja att "Skanna sändare" och återigen så triggar du detektorn alt. ändra läge på DEl/SET-knappen några gånger. DU ska då se hur huskoden ändras. Spara ändringen och det är klart.
Har du nu gjort detta på korrekt sätt, så ska du kunna se hur lampikonen skiftar status när detektorn triggas.

tobiasrosvall
Posts: 5
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Lägga till Nexa LMDT-810?

Post by tobiasrosvall » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej,
Stort tack för svaret.
Det verkar som att den hittar detektorn genom automatiska upplärningen. Får en tilldelad huskod osv. Men när jag försöker trigga den sen så ändras inte statusen i gränssnittet.

Försökte att lägga till den "manuellt" enligt ditt andra förslag, men jag hittar ingen knapp för att "Scanna sändare" under "Redigera enhet". Se bild.
Skärmavbild 2016-05-22 kl. 20.51.59.png
Skärmavbild 2016-05-22 kl. 20.51.59.png (88.49 KiB) Viewed 3600 times
Någon ytterligare idé?

etompau
Posts: 2170
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Skåne

Re: Lägga till Nexa LMDT-810?

Post by etompau » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Din bild visar en mottagare och inte en IR-detektor. Du måste självklart välja korrekt typ av enhet när du ska lägga till den.
Börja om från början och välj Nexa--Rörelsedetekor så ska det fungera bättre.

tobiasrosvall
Posts: 5
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Lägga till Nexa LMDT-810?

Post by tobiasrosvall » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jo, det är jag egentligen med på.
Grejen är att det inte finns någon sådan i listan när jag väljer bland NEXA-prylarna under "Mottagare".
Skärmavbild 2016-05-22 kl. 21.52.16.png
Skärmavbild 2016-05-22 kl. 21.52.16.png (136.27 KiB) Viewed 3586 times
Sen läste jag på något annat forum att det gick att göra någon slags workaround på det här sättet. Men nu i efterhand verkar ju det rätt märkligt...

etompau
Posts: 2170
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Skåne

Re: Lägga till Nexa LMDT-810?

Post by etompau » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Som det ser ut på din bild, tycks du sakna en del enheter. Testa med att tömma cache-minnet i din webbläsare, alt. testa med en annan läsare och se om det påverkar.
Attachments
Enheter.gif
Enheter.gif (83.01 KiB) Viewed 3566 times

tobiasrosvall
Posts: 5
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Lägga till Nexa LMDT-810?

Post by tobiasrosvall » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jäkligt märkligt. Men i både Safari och Chrome (med rensad cache) så får jag inte upp några fler enheter.
Och då jäkligt svårt att komma vidare.
Kör du också ZNet Lite?

etompau
Posts: 2170
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Skåne

Re: Lägga till Nexa LMDT-810?

Post by etompau » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

OK, där kom "svaret" ... ZNet Lite har inte mottagningsfunktion för 433 MHz-signaler därför kan du inte se sändare och då ex IR-detektorn.
Skulle ha läst din beskrivning lite noggrannare.
Du kan alltså inte använda din IR-detektor tillsammans med en ZNet lite.

tobiasrosvall
Posts: 5
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Lägga till Nexa LMDT-810?

Post by tobiasrosvall » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Åfan.
Då var det löst.

Ska fundera på om jag ska lämna tillbaka den, eller köpa en Z-wave detektor i stället då.

Stort tack för din tid.

//Tobias

Vikstrom
Posts: 3
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Lägga till Nexa LMDT-810?

Post by Vikstrom » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej
Har en tellstick net och en nexa lmdt-810 men får inte fram sensorn
När jag försöker lägga till ny enhet så står det bara "trigga sensorn att skicka parningssignal till indikatorn nedan fylls"
Dock står den alltid på 0%
Gör jag något fel eller fungerar inte tellstick net med lmdt-810?

etompau
Posts: 2170
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Skåne

Re: Lägga till Nexa LMDT-810?

Post by etompau » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Vikstrom wrote:Hej
Har en tellstick net och en nexa lmdt-810 men får inte fram sensorn
När jag försöker lägga till ny enhet så står det bara "trigga sensorn att skicka parningssignal till indikatorn nedan fylls"
Dock står den alltid på 0%
Gör jag något fel eller fungerar inte tellstick net med lmdt-810?
Har du triggat detektorn eller ändrat läge på DEL/SET-omkopplaren? Om den inte blir triggad så kan inte din Tellstick registrerar detektorns huskod.

Vikstrom
Posts: 3
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Lägga till Nexa LMDT-810?

Post by Vikstrom » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Ja, ett antal gånger men inget som gör någon skillnad.
Har prövat koppla den mot en nexaströmbrytare och det fungerar.

etompau
Posts: 2170
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Skåne

Re: Lägga till Nexa LMDT-810?

Post by etompau » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Kan du se att din Net blinkar med blått sken när du triggar detektorn? Har du andra sändare (fjärrkontroller etc) som kan läsa in i Telldus Live?
Om det inte vill sig med att få procentsatsen att räkna upp, så skippa detta, gå istället in på enheten, välj redigera enhet och sedan skanna sändare.
Trigga detektorn och håll koll på huskodsnumret, när din Net tar emot koden så uppdateras siffrorna i huskodsfältet. Spara ändringen och det ska vara klart.

Vikstrom
Posts: 3
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Lägga till Nexa LMDT-810?

Post by Vikstrom » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Fick det att fungera tillslut. Tror jag var för långt från min tellstick alternativt att allt bara fungerar bättre en fredagkväll
Tack för hjälpen

robbieboy
Posts: 2
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Lägga till Nexa LMDT-810?

Post by robbieboy » Sun Jun 24, 2018 8:28 pm

Hej!

Har nästan samma problem.
Jag har lyckats synka med DEL/SET knappen. Och den via live.telldus.com ser jag att den lär upp ifrån 0% till 100%
Hur jag än försöker lyckats jag inte trigga rörelsevakten till att "slås på".
Har lagt in ett förlopp att när den går igång så ska trädgårdsbelysningen gå igång.
Nya batterier finns och har även låtit den anpassa sig till ljusstyrkan..
Håller på bli gaaaalen :/

Tips/råd?

Post Reply