Problem med Nexas timer-fjärr

Moderator: Telldus

Post Reply
Perc
Posts: 1
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Problem med Nexas timer-fjärr

Post by Perc » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag har ingen Tellstick (ännu) utan automatiserar med en Nexafjärr, men det här är bästa forumet jag hittat att ställa frågan på. Hoppas ni inte har nåt emot det ;)

Jag har alltså en Nexa-fjärr av denna typ: http://www.nexa.se/DigitalFjarrkontrollTimer.htm
... som jag använder för att automatstyra ett gäng fjärrbrytare av denna typ: http://www.nexa.se/LYC1000W2pack.htm
... samt denna utomhusbrytare: http://www.nexa.se/LGDR3500Utomhusmottagare.htm

Problemet är att frånslagningen inte fungerar som den ska. Jag har utomhusbrytaren till motorvärmaren och nästan varje dag när jag kommer hem och kopplar i bilen igen märker jag att strömmen fortfarande är på, trots att fjärren är programmerad att slå från strax efter att jag åkt till jobbet.

Jag har också programmerat den att tända några lampor i lägenheten lagom tills morgonbestyren på vardagarna. Häromdan när jag kom hem lyste en (av två) trots att dom borde slockna strax efter att jag åkt. Det har dock bara hänt en gång hittills på ett par månaders användande.

Jag har helt uteslutit att det skulle vara problem med räckvidden. Fjärren finns på samma ställe hela tiden, monterad på väggen i köket. Bilen står parkerad nere på gården under nåt tiotal meter bort. Inomhusbrytarna är max 10m bort dom med. Min lägenhet är inte så stor så räckvidden skulle kunna bli ett problem.

Till saken hör att motorvärmaren slår från utan problem varje gång jag manuellt trycker på "off" på timerfjärren. Det är bara timerfunktionen som krånglar. Det borde väl betyda att mottagaren är hel?

Är det tro nåt knas med fjärrkontrollen? Det är så konstigt att tillslagning funkar perfekt varenda gång. Det är bara frånslagningen som krånglar. Jag har redan bytt fjärren en gång eftersom den första var trasig ur kartongen. Den visade bara hieroglyfer i displayen trots färskt batteri.

Jag har testat para om mottagaren ute i motorvärmarholken. Då fungerade det nästa morgon, men det kan ju vara slumpen. Jag har också spridit ut frånslagningstidpunkterna (motorvärmare, lampa, lampa) med nån minuts intervall så dom inte ska gå på varandra. Ingen skillnad.

Alla tips är välkomna.

Post Reply