Billiga mottagare 3-pack för 99:-

Moderator: Telldus

Post Reply
Guran86
Posts: 1
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Billiga mottagare 3-pack för 99:-

Post by Guran86 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Verison 2.0 har stöd för Claes Ohlsons billiga mottagare (GAO).
Funkar pärfäkt!

http://www.clasohlson.se/Product/Produc ... =143438236

sumo
Posts: 3
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by sumo » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag köpte både de mottagarna och en blå Tellstick hos CO men har inte fått det att fungera. Jag installerade Telldus Center 2.0.0 och kan inte se de mottagarna i listan. Hur fick du det att funka?

fredrik.jacobsson
Site Admin
Posts: 284
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Post by fredrik.jacobsson » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

När du lägger till en ny enhet i TelldusCenter, finns det under Remote Switches - Type 1, GAO och sedan Code Switch. Inställningen är inte identisk med den på mottagaren, men sätter man mottagaren på A1, ska man alltså ställa in den i mjukvaran som I-1. Ställer man den som B 2, ska den alltså ställas in som II-2.
Inställningen kommer att ändras, så att den stämmer bättre överens med sättet man ställer in mottagaren på, inom kort.

http://developer.telldus.se/ticket/59
Fredrik Jacobsson
Telldus Technologies

sumo
Posts: 3
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by sumo » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Ok, det är ju förvisso bra, men jag vill dessutom få den att fungera tillsammans med en Dovado UMR. Jag har uppgraderat dess Firmware till 4.0.2 men utbudet av mottagare ser magert ut. De visar en drop down för Nexa, Waveman, Sartano, IKEA och Wake on LAN. Går det inte att köra ovan nämnda fjärrbrytare tillsammans med Dovadon? Eller hur löser jag det?

fredrik.jacobsson
Site Admin
Posts: 284
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Post by fredrik.jacobsson » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Det kommer nog dessvärre dröja innan samma stöd finns i Dovado UMR.
Fredrik Jacobsson
Telldus Technologies

sumo
Posts: 3
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by sumo » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Ok, så då återstår att handla en av dem som jag räknade upp, troligen till helt andra pengar än CO's manicker...
Tack för snabba svar!

arnej
Posts: 3
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by arnej » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Classes GAO (36-3570) som ni rekommenderar fungerar bra i min Windows maskin.
Hur gör jag för att kontrollera dom med rfcmd?
Eftersom de fungerar i Windows borde ni väl veta hur de är kodade, eller...?

micke.prag
Site Admin
Posts: 2242
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Post by micke.prag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Använd hellre tdtool under Linux då det använder samma programvara som windows-versionen och därför alltid är lika uppdataterad.
Micke Prag
Software
Telldus Technologies

arnej
Posts: 3
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by arnej » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

tdtools förutsätter väl att man definierat sin enhet i /etc/tellstick.conf?
Nu är det så att jag inte vet hur konfigurationen av 36-3570 ser ut, kan ni hjälpa här?

micke.prag
Site Admin
Posts: 2242
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Post by micke.prag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Ett exempel:

Code: Select all

device {
  id = 11
  name = "GAO"
  protocol = "risingsun"
  model = "codeswitch"
  parameters {
    house = "1"
    unit = "1"
  }
}
Micke Prag
Software
Telldus Technologies

arnej
Posts: 3
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by arnej » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Tack så mycket, det fungerade.
Hade jag kunnat lista ut detta själv, och isåfall hur?

micke.prag
Site Admin
Posts: 2242
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Post by micke.prag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Nej tyvärr. Vi ligger lite efter med dokumentationen. Fullständig dokumentation till tellstick.conf kommer!
Micke Prag
Software
Telldus Technologies

Mathias (Dovado)
Posts: 3
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by Mathias (Dovado) » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

fredrik.jacobsson wrote:Det kommer nog dessvärre dröja innan samma stöd finns i Dovado UMR.
http://www.clasohlson.se/Product/Produc ... d=53385787
Stöd för dessa kommer i firmware 4.1 som vi precis har börjat köra beta test på.

Mer info finns på
http://www.mobilabredband.se/forum/view ... hp?id=1378

Mvh
Mathias

janebabra
Posts: 2
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Mölndal

"id" behövs ändras för nexahome

Post by janebabra » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

micke.prag wrote:Ett exempel:

Code: Select all

device {
  id = 11
  name = "GAO"
  protocol = "risingsun"
  model = "codeswitch"
  parameters {
    house = "1"
    unit = "1"
  }
}
vill man använda tellstick.conf med tdtool och nexahome, har jag testad att id måste vara samma som i nexahome t ex "id = 1"

Post Reply