Page 1 of 1

Problem med IKEAs Koppla

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by bosundmark
Hej.

Köpte just en Tellstick och ett par NEXA mottagare på Kjell & Co och det funkade utmärkt när jag testade. Jag upptäckte då också till min glädje att det fanns stöd för IKEAs koppla vilket var trevligt eftersom jag har ett antal av dessa.

Problemet är bara att jag inte får dem att funka. Jag är säker på att jag har rätt kod och kanal men det händer inte ett smack. :(

Är det någon som fått dem att fungera?

-Bosse

Problem med IKEAs Koppla löst!

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by bosundmark
Jag labbade vidare och konstaterade att det funkade med systemkod 13 istället för 04 som jag har inställt på mitt system. Det verkar som om systemkoden är bakvänd eftersom det finns 16 systemkoder och 13 är den 4'e från slutet.

Nåja, huvudsaken är ju att det funkar! :)

-Bosse

Funkar för mig

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by mickelin
Kör mina på kod 1 och det funkar utmärkt!

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by micke.prag
Vi ska kolla på detta och se om vår algoritm är fel...

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by bosundmark
micke.prag wrote:Vi ska kolla på detta och se om vår algoritm är fel...
Har du/ni hunnit kolla?

Jag har inte testat att byta systemkod men jag har konstaterat att rfcmd har samma problem på Linux. :? (Mina första tester var med Windoze)

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by micke.prag
Tyvärr inte ännu.

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by bosundmark
micke.prag wrote:Tyvärr inte ännu.
Antar att ni inte tittat på det ännu eftersom jag inte hört något.

Hursomhelst så har jag ett annat problem också som jag inte hittat någon lösning på ännu. Förutom ett antal IKEA dimmers så har jag också ett par strömbrytare från samma KOPPLA serie och de verkar INTE funka med rfcmd. :( De styrs som vanligt med IKEAs fjärrkontroll...

Har ni kollat på dem något? Ska de funka? Har någon annan testat?

Mvh
/Bosse

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by micke.prag
IKEA är extra svårt att testa då det inte finns mottagare att köpa in för testning så vi är fast med vad vi har. Vi har en icke dimmer-mottagare som fungerar för oss. Vilken hus/enhetskod använder du?

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by bosundmark
micke.prag wrote:IKEA är extra svårt att testa då det inte finns mottagare att köpa in för testning så vi är fast med vad vi har. Vi har en icke dimmer-mottagare som fungerar för oss. Vilken hus/enhetskod använder du?
Jag har 4 inställt på mitt system men för att dimmers skulle funka var jag ju tvungen att använda 13 med rfcmd. Jag testade också med 4 utan framgång.

Hur skall egentligen parametrarna se ut för en icke dimmer?

Det är ju "IKEA HUSKOD MOTTAGARE 1..10 0..1". Spelar det ingen roll vad man använder på de 2 sista parametrarna?

Mvh
-Bosse

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by micke.prag
Jag skulle tippa att den sista inte spelar någon roll men kan inte svara med säkerhet då jag inte har någon möjlighet att testa det här för tillfället. Vi kommer testa även detta när vi kör vår IKEA-körning.

Mer IKEA

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by bosundmark
Hej igen,

Antar att ni inte testat något ännu eftersom jag inte hört något. Förlåt om jag verkar tjatig men det är inte min avsikt med det här inlägget.

Jag skulle bara vilja framföra ett önskemål om det finns möjlighet för er att lägga till funktionen att dimma upp och ned som man kan göra med originalfjärren? Jag tänkte att om ni ändå skulle kolla protokollet så kanske det inte vore så svårt att fixa det också. :)

Som sagt ingen brådska utan bara ett förslag.

Anledningen är att jag fixat en IR mottagare till min lilla Linux box så att jag kan använda LIRC och styra tellsticken med min Logitech Harmony från soffan. Att kunna dimma upp och ner då skulle vara trevligt.

Mvh
-Bosse

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by micke.prag
Nej, tyvärr har vi inte hunnit kolla på det ännu. Dock kan jag meddela att vi har lyckats dimma Nexa-selflearning till absolutvärden med en TellStick...

Upp och ner kommer, dock vet jag inte när!

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by bosundmark
Det låter ju väldigt trevligt att kunna sätta absolutvärden på NEXA också. Då blir det ju så mycket mer användbart när man kan bygga in dem för väggströmbrytarna.

När kommer det i mjukvaran?

-Bosse

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by micke.prag
Det kommer till version 2.0 som är mer eller mindre klart. Dock har vi lite stabilitetsproblem som måste åtgärdas innan vi släpper det.