Rusta mottagare/sändare HJÄLP!

Moderator: Telldus

Post Reply
hampe902
Posts: 2
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Rusta mottagare/sändare HJÄLP!

Post by hampe902 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej har en mottagare och sändare som jag undrar om det funkar med TELLDUS...

länk: http://www.rusta.se/fjarrstrombrytare_3 ... 01028.html

Mottagare info:

Zhejiang kangtai elektric co.,Ltd
Model no: 2606
Input 230v 4,35A 50/60hz
Power: 1000w
Made in PRC

rusta order no: 422881
rusta item no : 92201028

Sändare info:
12345
system-code

433,92MHz

batteri: 12v A 23

Skulle vara roligt om dom funkade till telldus efter som man fick 3mottagare och 1 sändare för endast 99kr och alla är jordade. Jag slog i alla fall till och köpte 6st mottagare, som jag nu vill styra från datorn. Snälla hjälp mig.

Annars måste jag väl tyvär köpa nexa :/

länk: http://www.rusta.se/fjarrstrombrytare_3 ... 01028.html

Mvh Hampus

Mats
Posts: 7
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Kangtai = Sartano

Post by Mats » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Med reservation på stavning för Kang... men jag har både den och sartano och båda fungerar. Bara kör på att det är Sartano.

hampe902
Posts: 2
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by hampe902 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Shit vad kul :D Nu ska jag köra hårt med mitt digitala hem.

För den intresserade:
Server ska flytta hem till mig, Antingen får det vara en separat server eller så bygger jag en grym server, och kör den som server/htpc/enklare speldator.

Efter som en projektor också vill flytta in så tänker jag på kostnaderna.

Hembio automatik i form av ljus & styrning står högt på listan.

Målet är att de ska gå att styra allt vart man än är i världen från den dator jag kommer åt.

Ftp server kanske lösning?

p.s synd att Telldus stickan är lite dyr tycker jag. Finns det några alternativ annars? Är studerande och ekonomin är hård då.

Mvh// Hampus

MrMad
Posts: 38
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by MrMad » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Tycker inte Tellsticken är så väldigt dyr jämfört med andra system för styrning. Den funkar ju med billiga trådlösa enheter.
Om du tänker köra MediaPortal på din HTPC så tycker jag att du ska ta en titt på mina två plugin: SvtPlay och Tellstick Pause.
(det första låter dig bläddra i SVT:s utbud och kolla på programmen när det passar dig, det andra kan tända och släcka lampor när du startar/pausar/stoppar en film).
Lycka till!

zorro
Posts: 43
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hur gick det

Post by zorro » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

med rusta mottagarna inget liv i dom här iallafall :lol:

oscar.zee
Posts: 1
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Hur gick det

Post by oscar.zee » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

zorro wrote:med rusta mottagarna inget liv i dom här iallafall :lol:
För mig fungera rusta switcharna fint. Använder Sartano->51343, DIP-swictharna 1,2,3,4,5 motsvara 1,2,3,4,5 i mjukvaran och DIP-switcharna 6,7,8,9,10 i switchen motsvarar A,B,C,D,E i mjukvaran. Det är bara tuta och köra!

Walo
Posts: 15
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Bollnäs
Contact:

Nu är det köpläge på dessa, 99:- för ett packe just nu.

Post by Walo » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

hampe902 wrote:Hej har en mottagare och sändare som jag undrar om det funkar med TELLDUS...

länk: http://www.rusta.se/fjarrstrombrytare_3 ... 01028.html

Mottagare info:

Zhejiang kangtai elektric co.,Ltd
Model no: 2606
Input 230v 4,35A 50/60hz
Power: 1000w
Made in PRC

rusta order no: 422881
rusta item no : 92201028

Sändare info:
12345
system-code

433,92MHz

batteri: 12v A 23

Skulle vara roligt om dom funkade till telldus efter som man fick 3mottagare och 1 sändare för endast 99kr och alla är jordade. Jag slog i alla fall till och köpte 6st mottagare, som jag nu vill styra från datorn. Snälla hjälp mig.

Annars måste jag väl tyvär köpa nexa :/

länk: http://www.rusta.se/fjarrstrombrytare_3 ... 01028.html

Mvh Hampus
Just nu är det extrapris på dessa, 99:- mot för 149:- i ordinarie pris.

/ Tony

M
Posts: 6
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Skåneland

Post by M » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Någon som vet hur man får dessa mottagare att fungera med Dovado UMR? Sartano finns med i listan, men jag får inte det att fungera. Hur ska koden vara skriven?

Post Reply