Page 1 of 1

Styra Sartano dimmer

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by kezmoc
Köpte en Sartano dimmer på Harald Nyborg för 39:- och försökte styra den, men när jag skickar ON så dimmar den upp några procent och när skickar ON igen dimmar den ner lika många procent. On off slår bara mellan 2 lägen. Det går inte att dimma till max eller min.

Någon som erfarenhet av att styra Sartano dimmer alt. hur protokollet för dimmer funktion kan se ut?

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by fredrik.jacobsson
för att dimma med fjärrkontrollen, håller man nere on-knappen för att ändra dim-nivå då eller?

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by kezmoc
"för att dimma med fjärrkontrollen, håller man nere on-knappen för att ändra dim-nivå då eller?"

Ja, det stämmer men att skicka flera "ON" signaler efter varandra med rfcmd fungerar inte. Jag modifierade koden lite så att "ON" signaler skickades utan 1 sek delay som är standard i rfcmd, men utan framgång. Det verkar som om det skickas någon annan kod när man håller nere ON knappen.

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by w33zl
kezmoc wrote:Ja, det stämmer men att skicka flera "ON" signaler efter varandra med rfcmd fungerar inte. Jag modifierade koden lite så att "ON" signaler skickades utan 1 sek delay som är standard i rfcmd, men utan framgång. Det verkar som om det skickas någon annan kod när man håller nere ON knappen.
Det här är bara en vild gissning men det kan vara så att den bara först skickar en "key down"... sedan aldrig någon "key up" förräns knappen släpps upp. Jag vet inte alls om det är så det fungerar men är en möjlig teori.

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by kezmoc
w33zl wrote:
kezmoc wrote:Ja, det stämmer men att skicka flera "ON" signaler efter varandra med rfcmd fungerar inte. Jag modifierade koden lite så att "ON" signaler skickades utan 1 sek delay som är standard i rfcmd, men utan framgång. Det verkar som om det skickas någon annan kod när man håller nere ON knappen.
Det här är bara en vild gissning men det kan vara så att den bara först skickar en "key down"... sedan aldrig någon "key up" förräns knappen släpps upp. Jag vet inte alls om det är så det fungerar men är en möjlig teori.
Ingen aning om "key down" och "key up" skickas. Eventuellt skickas enhetskoden följt av en "Repeat" kod så länge knappen hålls nere. Har ingen möjlighet att kolla det eftersom jag inte har en mottagare för 433.92 MHz :( .

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by w33zl
Jag tror det här vore något för Telldus-grabbarna att sätta tänderna i ;)
De har ju redan en mottagare och övrig utrustning för att sniffa koderna.

Tidigare provade jag själv att labba med att skicka olika koder, med och utan fördröjning, dock helt utan resultat. :?

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by fredrik.jacobsson
Vi ska försöka få tag på en sartano med dimmer och se om vi kan "sniffa" datat... någon som vet var dom säljs?
Harald Nyborg verkar ha dom, men finns dom någon annanstans?

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by w33zl
fredrik.jacobsson wrote:Vi ska försöka få tag på en sartano med dimmer och se om vi kan "sniffa" datat... någon som vet var dom säljs?
Harald Nyborg verkar ha dom, men finns dom någon annanstans?
Umärkt =)

Det vore toppen att göra motsvarande sniffning för en av Wavemans dimmrar också eftersom problematiken verkar vara samma där.