Page 2 of 2

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by jonaz
micke.prag wrote:
jonaz wrote:kommer man att kunna använda den på samma sätt? dvs rfcmd type house code command? Jag vill nämligen spara min config i mysql som jag gör idag...
Initiellt, nej. Du behöver förkonfigurera enheterna precis som i Windows. Dock så har alla enheter ett unikt id-nummer. Och detta kan du utan problem spara i din databas!

D.v.s. du byter ut hus och enhetskoder mot ett id-nummer.
denna konfigurering går då att göra via terminalen hoppas jag verkligen? :)

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by micke.prag
Jepp, aningen genom att redigera /etc/tellstick.conf manuellt eller genom att köra TelldusSetup (som i windows). Den grafiska varianten passar system som t.ex. ubuntu som ska vara användarvänliga medan att redigera manuellt är till för servrar och liknande.

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by Frater
Bah...

Efter nytt rotande i motorkontrollen till min Multibracketsduk visade det sig att den lirade på 315MHz istället för 433 som är tjänligt för Tellsticken. Så det skulle inte funkat i mitt fall, men jobba på med de andra modellerna!

Däremot byggde jag en egen motorstyrning baserad på en par nexamoduler, ett fläskigt relä och timing från Eventghost.
Funkar finfint, byggbloggen ligger här.

Hälsningar
//Frater

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by jonaz
micke.prag wrote:Jepp, aningen genom att redigera /etc/tellstick.conf manuellt eller genom att köra TelldusSetup (som i windows). Den grafiska varianten passar system som t.ex. ubuntu som ska vara användarvänliga medan att redigera manuellt är till för servrar och liknande.
Hur ligger det till med 2.0an för linux egentligen?

Posted: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
by micke.prag
Vi kommer inom kort släppa en beta för Windows, Mac och Linux. Versionen till Linux saknar dock TelldusCenter (det grafiska verktyget).