ZNet lite v2 tappar minnet?

Moderator: Telldus

ZNet lite v2 tappar minnet?

Postby eric.edberg » Sat Dec 31, 2016 6:33 pm

Hej!
Håller på att göra mitt hem smart, men det är inte jättesmart för tillfället. Efter omstart av znet så är det massa enheter i telldus live som heter "device" och sedan ett nummer. Någon som har en förklaring eller lösning? Måste jag lägga in allt å göra om alla triggers igen?
eric.edberg
 
Posts: 8
Joined: Tue Jan 07, 2014 10:48 am

Re: ZNet lite v2 tappar minnet?

Postby Micke14943 » Tue Jan 10, 2017 6:44 am

Exakt samma hände för mig vid ett strömavbrott för ett par dagar sedan.
Kan det ha varit en firmware uppdatering? Min ligger just på version 1.0.10
Den tappade även scheman som jag skapat plus att flertalet av mina tempsensorer dök upp som nya sensorer och jag kan inte dölja de gamla.
Micke14943
 
Posts: 1
Joined: Tue Jan 10, 2017 6:37 am

Re: ZNet lite v2 tappar minnet?

Postby etompau » Tue Jan 10, 2017 8:30 am

Har för mig att jag läst någonstans att detta kan vara relaterat till en FW bugg.
Hör direkt med Telldus support:
http://support.telldus.com/
etompau
 
Posts: 1755
Joined: Sat Jan 12, 2013 3:45 pm
Location: Skåne

Re: ZNet lite v2 tappar minnet?

Postby dsnallfot » Wed Jan 11, 2017 12:18 pm

Kan bekräfta att detta är en känd bugg efter att ha råkat ut för det själv och varit i kontakt med Telldus support. Det handlar om att din konfigurationsfil blivit korrupt eftersom strömmen brutits samtidigt som en skrivning till filen skedde (ny beta-FW testas just nu som förhoppningsvis ska lösa detta) Tillsvidare kan det vara bra Att undvika onödiga omstarter av Tellsticken för att minska risken att råka ut för samma sak flera gånger.
dsnallfot
 
Posts: 6
Joined: Tue Nov 15, 2016 5:58 pm


Return to Hårdvara

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 3 guests

cron