ZNet lite v2 tappar minnet?

Moderator: Telldus

Post Reply
eric.edberg
Posts: 8
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

ZNet lite v2 tappar minnet?

Post by eric.edberg » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hej!
Håller på att göra mitt hem smart, men det är inte jättesmart för tillfället. Efter omstart av znet så är det massa enheter i telldus live som heter "device" och sedan ett nummer. Någon som har en förklaring eller lösning? Måste jag lägga in allt å göra om alla triggers igen?

Micke14943
Posts: 1
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: ZNet lite v2 tappar minnet?

Post by Micke14943 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Exakt samma hände för mig vid ett strömavbrott för ett par dagar sedan.
Kan det ha varit en firmware uppdatering? Min ligger just på version 1.0.10
Den tappade även scheman som jag skapat plus att flertalet av mina tempsensorer dök upp som nya sensorer och jag kan inte dölja de gamla.

etompau
Posts: 2045
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Skåne

Re: ZNet lite v2 tappar minnet?

Post by etompau » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Har för mig att jag läst någonstans att detta kan vara relaterat till en FW bugg.
Hör direkt med Telldus support:
http://support.telldus.com/

dsnallfot
Posts: 6
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: ZNet lite v2 tappar minnet?

Post by dsnallfot » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Kan bekräfta att detta är en känd bugg efter att ha råkat ut för det själv och varit i kontakt med Telldus support. Det handlar om att din konfigurationsfil blivit korrupt eftersom strömmen brutits samtidigt som en skrivning till filen skedde (ny beta-FW testas just nu som förhoppningsvis ska lösa detta) Tillsvidare kan det vara bra Att undvika onödiga omstarter av Tellsticken för att minska risken att råka ut för samma sak flera gånger.

Post Reply