Tellstick Net died - anyone recognising the symptoms?

Moderator: Telldus

Post Reply
mountaindude
Posts: 25
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Tellstick Net died - anyone recognising the symptoms?

Post by mountaindude » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

This morning I noticed all the lights were on.
Turns out the Tellstick Net (=TN) does not respond to any signals from Telldus Live.

Some investigation later gives this:
- TN boots ok when the USB contact is plugged in. Red status lights.
- As soon as the Ethernet cable is inserted, the TN dies. Or rather: A couple of seconds after inserting the Ethernet cable, the status LEDs go blue. After a split second they turn off. The LEDs on the Ethernet jack do keep blinking though.
- The TN is not recognised by Telldus Live ("Location is offline" is the status there).

So... I guess something has broken in the TN.
Has anyone seen similar symptoms before?
Anything that could be done to fix it?

The TN is out of warranty, of course (not by much, but still)

Ideas, anyone?

jens.hoofs
Posts: 4
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Tellstick Net died - anyone recognising the symptoms?

Post by jens.hoofs » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Hi I'm having similar issues. How did you solve yours?

mountaindude
Posts: 25
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Tellstick Net died - anyone recognising the symptoms?

Post by mountaindude » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

It was solved by means of $$$.... Bought myself a new Tellstick Net.

Being quite comfortable with a soldering iron and embedded systems, I pulled apart the non-functional device, but no luck. Didn't make any heads or tails of what was going on - and without a decent schematic it was hard to debug.

So the broken unit went into the "future projects" bin here...

Post Reply