TelldusCenter-2.0.0_beta1

Moderator: Telldus

Boorg
Posts: 13
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by Boorg » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Det finns inget grafiskt verktyg till linux utan allt körs genom terminalen?

micke.prag
Site Admin
Posts: 2242
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Post by micke.prag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Än så länge finns endast telldus-core, d.v.s. inget grafiskt. När det grafiska till Linux kommer kan jag tyvärr inte svara på i dagsläget.
Micke Prag
Software
Telldus Technologies

Boorg
Posts: 13
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by Boorg » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Det blir mycket från mig nu :)

När jag kör detta:

Code: Select all

borg@borg-laptop:~$ tdtool -l
Number of devices: 1
1	Test	OFF
borg@borg-laptop:~$ tdtool -n Test
och trycker enter blir det bara en tom rad och inget händer. Det står inte ens

Code: Select all

borg@borg-laptop:~$

micke.prag
Site Admin
Posts: 2242
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Post by micke.prag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Det är troligtvis deviceNode som pekar på något annat än TellStick.

Det ska fixas så att tdtool inte hänger sig:
http://developer.telldus.se/ticket/54

Du kan även testa commandot rfcmd:
http://developer.telldus.se/wiki/TellSt ... 0-%20Linux
Micke Prag
Software
Telldus Technologies

Boorg
Posts: 13
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by Boorg » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

micke.prag wrote:Det är troligtvis deviceNode som pekar på något annat än TellStick.

Det ska fixas så att tdtool inte hänger sig:
http://developer.telldus.se/ticket/54

Du kan även testa commandot rfcmd:
http://developer.telldus.se/wiki/TellSt ... 0-%20Linux
Testade med rfcmd och där fungerade den inte. Det måste vara min stick det är fel på, inte andvänd mer än 5-6 tändningar och släckningar... :/ fungerade ej på min förra windows maskin heller.

jonaz
Posts: 46
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by jonaz » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

micke.prag wrote:Testa att köra

Code: Select all

ldconfig
som root
det löste:
tdtool: error while loading shared libraries: libtelldus-core.so.2: cannot open shared object file: No such file or directory


tack!

Edit: en fråga till. Var hittar man dokumentation på vilka val man har på protocol samt model i etc/tellstick.conf?

micke.prag
Site Admin
Posts: 2242
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Post by micke.prag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Vi har inte hunnit publicera dokumentation för /etc/tellstick.conf ännu. Från början var inte ens linux tänkt att vara med i beta-testet.

Har du några enheter du vill konfigurera så fråga gärna så ger jag exempel.
Micke Prag
Software
Telldus Technologies

jonaz
Posts: 46
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by jonaz » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Min deviceNode är korrekt:

root@bulan:/var/log# ls -hl /dev/tellstick1
crw-rw-rw- 1 root dialout 188, 1 2009-09-04 11:54 /dev/tellstick1

deviceNode = "/dev/tellstick1"

Ändå när jag försöker köra tdtool --off 1 så står den och tuggar i all evighet och äter upp 100% cpu.

Jag kör ubuntu AMD64.
Tellstick Batch: 4

Edit: kan tillägga att rfcmd funkar finfint!
Last edited by jonaz on Fri Sep 04, 2009 10:06 am, edited 1 time in total.

jonaz
Posts: 46
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by jonaz » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

micke.prag wrote:Vi har inte hunnit publicera dokumentation för /etc/tellstick.conf ännu. Från början var inte ens linux tänkt att vara med i beta-testet.

Har du några enheter du vill konfigurera så fråga gärna så ger jag exempel.
jag har 3 nexa och 1 waveman (inga dimmrar)

micke.prag
Site Admin
Posts: 2242
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Post by micke.prag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag tror nog du förstår vilken som är vilken:

Code: Select all

device {
  id = 1
  name = "Nexa Codeswitch"
  protocol = "arctech"
  model = "codeswitch"
  parameters {
    house = "A"
    unit = "1"
  }
}

Code: Select all

device {
  id = 2
  name = "Nexa Selflearning ON/OFF"
  protocol = "arctech"
  model = "selflearning-switch"
  parameters {
    house = "953934"
    unit = "1"
  }
}

Code: Select all

device {
  id = 3
  name = "Nexa Selflearning Dimmer"
  protocol = "arctech"
  model = "selflearning-dimmer"
  parameters {
    house = "953934"
    unit = "1"
  }
}

Code: Select all

device {
  id = 4
  name = "Waveman"
  protocol = "waveman"
  model = "codeswitch"
  parameters {
    house = "A"
    unit = "1"
  }
}
Micke Prag
Software
Telldus Technologies

jonaz
Posts: 46
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by jonaz » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Nu funkar det med korrekt config. Dvs alla units. Lampan tänds och släcks, men jag får även följande fel:


Code: Select all

root@bulan:/var/log# tdtool --off 1
tdtool: confuse.c:1447: cfg_opt_print_indent: Assertion `opt && fp' failed.
Turning off device 1, FönsterAborted

Edit: ser att den buggen redan är löst:
http://developer.telldus.se/ticket/52

Skulle vara kul att veta vilken svn revision beta1 är.
Last edited by jonaz on Fri Sep 04, 2009 11:13 am, edited 1 time in total.

micke.prag
Site Admin
Posts: 2242
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Post by micke.prag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Skapa bara filen /var/state/telldus-core.conf och se till att du har skrivrättigheter till den så kommer det lösa sig.
Där sparas vilken "state" en enhet befinner sig i. Det är den informationen du får från

Code: Select all

tdtool --list
samt funktionerna:
tdLastSentCommand()
tdLastSentValue()
Micke Prag
Software
Telldus Technologies

fredrik.jacobsson
Site Admin
Posts: 284
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Post by fredrik.jacobsson » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Är det någon som har uppgraderat från v1.2.3 eller tidigare på Windows, som har haft enheter som har konverterats under installationen av v2? Hur har det gått, några problem?
Fredrik Jacobsson
Telldus Technologies

jonaz
Posts: 46
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Post by jonaz » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Jag har en fråga: jag vill dimma denna enhet:

http://www.kjell.com/content/templates/ ... ,331000000

Jag har konfigurerat den med detta:

Code: Select all

device {
   id = 4
   name = "Tak kontor"
   protocol = "arctech"
   model = "codeswitch"
   parameters {
     house = "K"
     unit = "10"
   }
}
när jag kör:
tdtool --dimlevel 100 --dim 4
Säger den:
Dimming device: 4 Tak kontor to 100 - The method you tried to use is not supported by the device

Hur skall jag konfigurera den om jag vill kunna dimma den?

micke.prag
Site Admin
Posts: 2242
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Lund
Contact:

Post by micke.prag » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Den kan inte ställas in som codeswitch för att kunna dimmas. Måste ställas in som selflearning. Tyvärr stöder dock inte tdtool kommandot "learn", än...
Micke Prag
Software
Telldus Technologies

Locked