Är "Telldus live" överbelastad?

Moderator: Telldus

Automan
Posts: 2
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Är "Telldus live" överbelastad?

Post by Automan » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Nyinköpt Tellstick Znet Lite v2!
Skapat pro konto!
Försöker logga in till Live!
Det går segt...mycket segt!
Provat med olika uppkopplingar och en mängd olika enheter och operativsystem. :banghead:
Någon annan som har problem?

etompau
Posts: 2298
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Skåne

Re: Är "Telldus live" överbelastad?

Post by etompau » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Japp, ca 17:45 så blev det "stopp i maskineriet", var felet ligger låter jag var osagt. Ingen info på telldus tvitterkonto https://twitter.com/telldus_status
Avvakta så så kommer det nog snart upp igen.

Bsba
Posts: 7
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Är "Telldus live" överbelastad?

Post by Bsba » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Kommer inte in alls, får bara felmeddelande.
Hela mitt hus ligger i mörker.
Tur man har fjärr till tvn
Tellstick Net med en blandning av mottagare

Automan
Posts: 2
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Är "Telldus live" överbelastad?

Post by Automan » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Super tack för snabbt svar! :D
Då får vi se vad som händer.......... :banghead:

Bsba
Posts: 7
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Är "Telldus live" överbelastad?

Post by Bsba » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Ändå lyser det en grön lampa på deras driftstatus.
Skit att man inte ska kunna lita på att detta funkar.
Tellstick Net med en blandning av mottagare

etompau
Posts: 2298
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Skåne

Re: Är "Telldus live" överbelastad?

Post by etompau » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Det smarta hemmet kan lätt bli det osmarta.
En fördel för de som kör med Znet eller Net v2 är att schemaläggningen körs lokalt, ej beroende av internetkoppling.

Bsba
Posts: 7
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Är "Telldus live" överbelastad?

Post by Bsba » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Kanske får gå över till nåt annat

Info på Twitter nu , så felsökning pågår:

Problems accessing Telldus Live!, we are investigating.
Tellstick Net med en blandning av mottagare

arneolav
Posts: 279
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Är "Telldus live" överbelastad?

Post by arneolav » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Bsba wrote:Kanske får gå över till nåt annat.
Funderer på samme, hva finnes av alternativer?

gothr2
Posts: 33
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Är "Telldus live" överbelastad?

Post by gothr2 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Ja detta är katastrof.
Vi har folk hemma idag och helt svart överallt.
Jag kommer lämna telldus efter detta!

Super70
Posts: 5
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Är "Telldus live" överbelastad?

Post by Super70 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Precis samma här, besök bor vid en sjö mitt i skogen=becksvart..
Köpte även ett gäng tempsensorer från Telldus vilka visade sig vara helt kassa.. visar helt fel temp och hoppar 2 grader upp och ner fast tempen inte ändrats..
Blir att googla fram nått annat..

Webo
Posts: 5
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Är "Telldus live" överbelastad?

Post by Webo » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Status är grön på svenska hemsidan men röd på engelska hemsidan. Så där har de tydligen också problem.

Lite konstigt att det ska ta så lång tid att undersöka vad som är fel. Varför kan man inte ge oss info om vad som händer istället för att bara skriva vi undersöker och sen inget mera på snart 5 timmar. Kasst.

Fundera också på att byta. Inte bara för att där är ett avbrott för det kan nog alla få, men för att de inte ger någon info (hatar förtag som inte håller kunderna uppdaterade när de har problem) men också för att de inte uppdatera och kommer med nya funktioner och deras Android app är ett fullständigt skämt. Jag har sen jag började med Telldus kört med TelLive Remote som fungera super bra. Väldigt konstigt att en privat person kan göra en bättre app än företaget kan.

Det som finns att byta till är Z-Wave + Fibaro. Har en kompis som har skaffat det och det är smartare och bättre än Telldus. Jag tror att många kommer att byta till ett annat system som inte har stått stilla i 4 år och som har en massa bra funktioner och större skara användare som dessutom tillverkar appar och bidrager med egna funktioner/lösninger/scripts osv.

Super70
Posts: 5
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Är "Telldus live" överbelastad?

Post by Super70 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Lite dåligt med info vid serverkrash.
Borde kunna få mail eller sms fast då får man väl betala för den tjänsten också

Webo
Posts: 5
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Är "Telldus live" överbelastad?

Post by Webo » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Det fungera igen. Äntligen. Nu behöver vi bara info om vad det var som gick fel denna gången och sen att de löser så detta inte händer igen.

kenjon
Posts: 43
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am
Location: Karlskoga, SE

Re: Är "Telldus live" överbelastad?

Post by kenjon » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

De borde ha en backup-server! Det har t o m jag som privatperson.

Berra62
Posts: 7
Joined: Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Re: Är "Telldus live" överbelastad?

Post by Berra62 » Thu Jan 18, 2018 11:08 am

Kan inte påstå att det funkar nu, jag kommer fortfarande inte in

Post Reply